• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    KRISTY: ja kojim poprad podle potřeby...prostě jak si dítě řekne. když jsme venku tak si na mléko ani nevzpomene.když mu rostou zuby tak chce i 10krát. syn má 14,5m.
    když měl 7m přikrmům moc nedal, takže jsem vždy dávala po jídle at se doplní.není dobré dávat mm před jídlem,aby měl hlad. vodu mi skoro žádnou nepil takže jsem byla ráda že si mm vezme i mezi jídli.
    doporučení říkají že 7m dítě by mělo mít mm alespoň 5krát denně. pokud kojíš častěji a vyhovuje ti to,nemusíš nic řešit;-)
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Ahoj, muze mi nekdo poradit prosim, jak je to s kojenim v dobe, kdy dite (necelych 7m) basti 3 prikrmy denne? Dopoledne ma ovoce, k obedu masozeleminu, vecer pak kasi. Mezi tim kojim co 3-4hod. a snazim se kojit i po\pred kazdym tim prikrmem, ale moc tomu neda. Bojim de, ze kdyz nejaky kojeni vynecham, tak bude mit prte malo tekutin, protoze jinak nic skoro nepije.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    jo a dyz se to lepsi, tak se muzou ty intervaly podavani prodluzovat, trva to par dni nez to uplne zmizi
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    jo a este sem chtela prispet mou dobrou zkusenosti s homeopatiky na zanet prsu, zabralo to me i kamosce, uz dyz stoupala teplota a prso bolelo, zacalo tvrdnout (delalo se mi hodne mlika, mela sem to kazdou chvili, jen s teplotou nastesti jen 2x, kdy prvne to byla rovnou vysoka horecka a sla sem radsi pro antibiotika, ale podruhe to stoupalo pomaleji tak sem zkusila homeo a zabralo to bajecne)..takze nejdriv zacit davat Aconitum 15CH (9CH je malo) po pul hodinach, prso drzet v teple, davat masaz teplou sprchou (nechapu proc nekdo radi ze se ma chladit?, nevite?, me zabira teplo), takle davat opravdu casto, nejlip i pri probuzeni v noci, druhy den vymenit za Bryonii 15CH (opet nutne toto redeni), po pul hodinach a vydrzet do ustoupeni bolesti...vytrvat, sledovat teplotu, nemela by stoupat ale zvolna klesat, pokud stoupa porad a nezacne klesat je pozde a musi se resit jinak:(

toto radi ma homeopatka a za tu Bryonii, kterou ja bych si dle symptomu nenasadila, sem vdecna
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    SANTAL: jo to zni dobre ted esli se to s nim da uskutecnit:)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    GIDDY: Nevidím vás, samozřejmě, ale odhaduju na špatnou techniku: syn má v puse jen bradavku, takže mu jde málo mlíka (v podstatě si přiškrtí "mlékovod") - proto tak tahá a rve. Náprava spočívá v tom, naučit ho vzít do pusy víc než bradavku (dostat tam kus dvorce - pak může tahat... mléko teče, netahá za bradavku ale za prso...
    BONIE
    BONIE --- ---
    GIDDY: mě docela pomohla mastička od medely.. nevím co to bylo, protože to byl jen vzorek.. každopádně je potřeba dbát na to, aby měl v puse co nejvíce prsu, pokud to jde tak celý ten dvorek a aby se u toho co nejméně hýbal, zkus třeba kojit vleže.. nám to pak ani jinak už nešlo, protože u ostatních poloh se hrozně vrtěl.. a po kojení osušit a namazat.. hlavně ho nenechat tahat jen bradavku..
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    praskaji mi bradavky, syn je silak a taha opravdu hodne asi od sesteho mesice, dycky se rukama vzepre a tlaci proti prsu a uplne mi vytahuje bradavku, a i dyz promazavam lanolinem, tak se tim tahem prasknou, mate na to naky tip? u ragad bradavek sem nasla jako duvod nespravna technika kojeni, coz je ten jeho tlak a tahani, ale dyz mu napevno stisknu ruce a drzim je, tak se vzteka
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Tak už mám nižší teplotu, antibiotika možná nebudou nutný, uvidíme. Opravdu se dává augmentin. Jinak na problém se spuštěním mléka ještě doktorka říkala oxytocin v ampulích - kápne se jedna kapka do každé nosní dírky nebo se dá na vatu. Vyzkouším, jestli to funguje.
    Jinak mám pocit, že mám fakt málo mlíka. Buď se mi tolik netvoří nebo je syn líný pít, když to pořádně neteče. Vždycky u toho začne řvát a vztekat se a já jsem z toho pak nešťastná, protože mám pocit, že nejsem schopná vyprodukovat dost. Přitom flašku a umělý mlíka odmítá. Vlastně by asi nejradši jedl ke každýmu jídlu rýžovou mléčnou kaši. Lžičkou. Jenže je mu necelých 5 měsíců, tak prostě mlíko pít musí. Fakt někdy nevím. Mimochodem u krmení lžičkou se taky občas vzteká, protože to zase neteče kontinuálně.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LISTICKA: jo, já jsem taky kojila, snad doktor ví, co má napsat.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    LISTICKA: s nekteryma urcite, ja jsem dostala nedavno Augmentin, ten pry je v pohode.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    RACHEL: tak už mám i pořádnou horečku :-( Může se kojit i s antibiotikama?
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    LISTICKA: ahoj, pomahaji obklady z tvarohu a pit caje z pampelisky, v idealnim pripade cerstvy...eventulane doporucuju akupunkturu, napr. moje ordinace - tcmfyzio.cz
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LISTICKA: mě řikal doktor hlavně z toho prsa kojit a vydržet i přes tu bolest. pokud by to nepolevilo a přišla horečka, tak pro antibiotika.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Tak mám zánět prsu. Mám zvýšenou teplotu, ne vysokou horečku, tak to snad bude ok. Dávám si na to tvaroh. Máte někdo nějaký další tip, jak to vykurýrovat? Je mi docela šoufl :-(
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SANTAL: no právě - je dobrý vědět, že někdy je prostě mlíka míň, že je to normálka a že se dodělá. A že je potřeba vypít fakt hodně tekutin. Naštěstí mi to řekla kámoška, takže jsem se nestresovala.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LISTICKA: syn je o dost větší než jeho vrstevníci (aktuálně v 19 ti měsících vypadá na tři roky), přikrmovat jsem na radu doktorky začala od čtvrtého měsíce, ale kojila jsem do 15ti měsíců, pak začalo mlíko pozvolna ubývat a syn přestal prso vyžadovat.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LISTICKA: Tohle strašení nechápu - a každá příčetná matka má pro jistotu JEDNU škatuli (nebo alespoň vzorek) nějakého "nutrilonu" (platí, že staršímu dítěti můžeš dát to pro mladší). Pokud dojde, nebo bude krize - tak se použije.

Strašit právě o 3m, kde má kdekterá (téměř každá) laktační krizi - aby si myslela, že "je konec" místo "aha, teď přišel ten čas, kdy bydlím jen s dítětem v posteli a týden jen kojím (a piju) a to furt, než se zase srovná nabídka/poptávka" je krávovina na entou...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SANTAL: 2 roky, to je dost. To nevím, jestli vydržím. Doufám hlavně, že mě nebude kousat, až mu narosou zuby. Jinak chci kojit nejmíň do půl roku a pokud to půjde, tak do roka. Doktorka mě trochu strašila, že mám hodně veliký dítě a že mu moje mlíko nemusí stačit už od 3 měsíců, ale zatím stačí a nic jinýho nechce..
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SPIRALOID: jj, někdy jak to nasosne, tak to taky stříká. Mně teď přijde, že si synek i to přední mlíko, který moc teče, trochu odstříkává :-)
    Jinak právě jsem zjistila, že jak se tvoří během pití, tak je dobrý někdy ty prsa prostřídat i víckrát - jak pije z jednoho, tak se mezitím dodělá i ve druhým. A to už je spíš to zadní mlíko, to tučný.

SANTAL: hehe, já tomu taky tak říkala -polívka a hlavní jídlo, ani jsem nevěděla, že to je oficiální pojmenování :-D
    No právě kámošky dítě (je to takvá ultra aleternativka) je u prsu furt a přijde mi nějaký hubený - asi si dává jen tu polívku :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam