• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    REZZZY: balonkovou rozhodně ne, já měla pákovou avent - šlo to OK, švagrová jede elektrickou (taky má dvojčata), bude ještě lepší, záleží pakna ceně a námaze ale balonkové jsou fakt k ničemu).
    Avent, nebo medela.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    REZZZY: Já mám Avent isis, pákovou, a jsem s ní spokojená. Ale nemám porovnání. Na druhou stranu, když se mi ji podařilo přiškvařit, sehnala jsem bez problémů z mimibazaru za 200, takže velká investice to není - pro případ, že by právě tobě nesedla.
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    Ahoj,jakou doporucujete odsavacku?Pakovou,balonkovou nebo elektrickou?Jsem 14 dni po porodu a stale.mi nekde se poradne rozkojit,tak bych to chtela zkusit s timto pomocnikem.Zkousela jsem snad vsechno mozne.
    KATIA
    KATIA --- ---
    FILDELIN: hydrogel dělá případně i chicco
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    díky moc
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    FILDELIN: Ahoj, já si kupovala Purelan, je tuhý a nejlépe jej jde natřít na suché bradavky. Před kojením ho není nutné smýt (povrzeno v porodnici i laktační poradkyní), jen bude mít od toho miminko mastné tváře. Ale na hojení byly stejně nejúčinnější hydrogelové polštářky. Nosila jsem je celý den i v noci, před kojením omyla prsa. Hojení bylo potom bleskurychlé. Jsou poměrně drahé, ale každý jde rozstříhnout na 4 kousky a ty na bradavky úplně stačí. Oboje má Medela.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    FILDELIN: Nesmyvala. Natira se to blbe, trochu pomuze zahrati.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    FILDELIN: mám a hodně pomohlo.
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    XMARTT: ja kojim pomocí kloboučku a dost mi praskaji bradavky. Bepanthen je na to krátký
    XMARTT
    XMARTT --- ---
    FILDELIN: nemám. mě vždycky pomohl Bepanthen.
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    Ahoj, ráda bych se zeptala zda máte nekdo zkusenost s mazáním popraskaných bradavek čistým lanilinem, který jde koupit na váhu v lékarně. Dík
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    PURPURKA: Mě radili cokoliv močopudnýho, kafe asi nebude nej nápad pokud se chceš vyspat, ale takový nealko pivo by mohla zabrat :) já po ztrátě najednou měla mléko potom co jsemsi dala k večeři Stellu
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    VERO: Díky moc, nakonec se mi povedlo sehnat ji na aukru za rozumnou cenu.
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    Ahoj, obracím se na Vás se zoufalou prosbou. Naprosto nutně potřebuji sehnat elektrickou odsávačku Medela Swing http://www.medela.cz/produkty/swing.php
    Nemůžu kojit. Měla jsem ji půjčenou od známého, ale dnes si pro ni znenadání přijel. Manuální odsávačkou mě to bolí a jinak to mléko ze sebe nedostanu. Nová stojí 4.000,-, které prostě nemám. Nevíte některá o někom, kdo by mi ji půjčil či alespoň prodal použitou za nižší cenu? Moc děkuji za pomoc.
    Jana
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LUKOYE: no já pila 6l mimo polívky a pod. v době prvního rozkojování - později se to ustálilo na nižší spotřebě. Tělo si sasmo řeklo (a to tedy 4l mlíka ven nešli, novorozenci...)
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    NIENNA: S tím pitím to není tak jednoznačné. Procházíme si tím samým. Několikrát jsem se až pohádal se ženou, že málo pije, a proto nemá mléko. Tři laktační poradkyně, třetí nám řekla, že nadměrné pití je zbytečné, pokud nemáš teploty. Už tři a půl litru je opravdu mnoho. 5 litrů vody už by mohlo být skoro nebezpečné.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    A taky brzdí šalvěj. I v aromalampě...

U nás se pro takové ženy nosí vývary - a "ptačí mléko" - taky mi bylo nošeno, a mléko po pár dnech naběhlo... no, škodit nemůže:

Vtáčie mlieko (fotorecept) - Recepty - Varecha.sk
    http://varecha.pravda.sk/recepty/vtacie-mlieko-fotorecept/8790-recept.html

NIENNA
    NIENNA --- ---
    PURPURKA: vývary - slepičí hlavně.... a hodně, hodně, hodně pít (čímž se myslí cca 5l - musíš mít z čeho vyrábět)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    PURPURKA: Ahoj, je to možné, kamarádce se to rozjelo 10 dní po porodu a mlíka bylo dost...
    Bacha, jsou čaje, kde je levandule, která má laktaci naopak brzdit. Ale je jí tam jen málo, tak to možná nevadí - měto každopádně zarazilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam