• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    AERIS
    AERIS --- ---
    KAMPA: "Tchýni" bych neřešila. ta moje mě u druhého dítěte sprdla, že mu nedávám neředěné ovocné šťávy, že má chudák určitě žízeň, byli mu 3 týdny! Málem mě seřvala jak malé děcko! Jsem se jen ohradila, že jedno dítě už jsem odkojila, tak snad vim. Koukala jak puk. (nehledě na to, že neředěná ovocná šťáva fakt neuhasí žízeň)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    AERIS: jo to je taky pravda...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    tak ste me uklidnily...:)
    ja totizi i slysim jak to polyka...takze se to do ni dostat musi a taky to muze byt velky jedlik treba :)

oni totiz ty nase matky mely vsechno predepsany tabulkove a beda, jestli se vychylily...si tak rikam. i kdyz ta moje mama je v tomhle super - ta mi rikala hned, ze vubec nemam resit nic, hlavne ze mala pije a ja mam mliko
    AERIS
    AERIS --- ---
    KAMPA: anebo má v bříšku moc vzduchu a když si odříhne, má prázdno. U L. je to normální
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    KAMPA: tak to bych neresila, samozrejme dobre jez a pij a ja bych ji dala prso, kdyz si rekne.
    tak nam to rikala i nase doktorka.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ona taky dela takovy pauzy u toho kojeni, ze to mozna i nedohadnu a myslim, ze uz nechce pit. paxe rozbuli a hladove se mi po dvaceti min prisosne k prsu...takze bych ji ho asi mela nechavat mnohem dyl...mozna..
    AERIS
    AERIS --- ---
    KAMPA: je horko, má žízeň. Slabé mléko je mýtus, existuje pouze dítě, ktaré se málo nají. Svým jídelníčkem to neovlivníš
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    RACHEL: v noci se budi nedriv po ctyrech-peti hodkach a pak uz to snizuje na tri , dve...
    no a pres den to jako neni co hodinu - je to ruzny, kdyz usne tak treba po trech hodkach, nebo po dvou...Mne totiz prijde, ze to ma proste rada...nekdy pije dvacet minut a pak vydrzi dyl a kdyz chce po ty hodce - i min - tak to vypada prave jakoby si spis cucla. Ja to rikala i dr., kdyz se ptala, jak kojim...rekla, ze je mala a ze ja se ji mam prizpusobit. ale jdu na sestinedelni porhlidku pristi tyden, taxe jeste poptam...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    KAMPA: nekdy to taky muze byt cucnuti spis na zizen, kdyz je teplo...

pri nejake dalsi kontrole bych se na to zeptala doktorky, ale zatim bych to jako problem nevidela.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    KAMPA: jenze je taky mozny, ze chce kontakt, ze ji to pomaha na prdiky... treba nam na ty prvni mesice rikala doktorka prikladat, kdyz si dite rekne. ono staci, ze si.jen trochu cucne a popozene to traveni a ulevi se ji.

jestli dobre pribira a cura, tak snad hlad nema.

a v noci se budi taky kazdy dve hodiny? ale stejne je jeste dost mala, si myslim.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    holky , mam otazku: ja kojim, jaxi mala rekne (pet tydnu), neresim jestli to je hodka, dve nebo tri....proste prilozim prso a ona bud chce nebo ne. pritelovo mama se dost podivila, ze mala pije i po hodce a rekla mi, ze mam vic pit a poradne jist (coz ja delam), ze je dost mozny, ze mam slaby mliko a ze mala ma furt hlad. docela me to prekvapilo a uprmine trochu vydesilo. mala normalne prospiva, mokry pliny ma, vazi jak ma. ja si myslim, ze mliko mam oka....jen bych chtela slyset nazor i nekoho jinyho, diky
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    SHEDLO: snizuje IQ? No sousedi adoptovali kluka z kojenaku, takze nekojenej - uz je tedy dospely, dodelava druhou vysokou, neni to takovy ten sprt, ze by si to musel nadrtit, uceni mu jde snadno, tak nevim. Sama jsem mela od zacatku mlika malo, zkousela jsem mozny nemozny az se mi ztratilo uplne. Mrzi me to, moc me to mrzi, rada bych kolila, ale kdyz to nejde tak to nejde, hlava mi z toho neupadne. Jeste bych se zeptala nekde, nebo i na pribalaku jak dlouho se nema kojit po Fraxiparine, treba uz by to bylo ok.
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    KAMPA: v CB jde vsechno mliko z banky na neonato oddeleni
    tak budu dal drtit svy mililitry, aspon chvilku jeste
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SHEDLO: hmm...tak to mozna jo. hele a co ty mlecny banky (nebo jaxe jim rika)...jak to tam chodi? co vyzkouset to?
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    to jo, jen jsem si vzpomnela, ze kamoska si picha jeste po porodu Fraxiparine na redeni krve, na pribalaku se pise, ze se nema kojit, ze se nevi, co do mleka muze pronikat, ale v nemocnici ji nic nerekli, ze by jeste nemela kojit, takze svoji dceru koji normos.. muj malej je dost rizikovej, byl pridusenej, jip, hypotermie, jeste neockujeme atp., tak na to radsi prdim
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    KAMPA: asi jo, stejně si myslím, že ten přebytek nebude mít dlouho, za chvíli se jí to ustálí dle potřeb její malé a to my stejně už začneme s příkrmama

naše dětská kámošku zná, tak mi to taky schválila, i když říkala, ať si s umělou nedělám hlavu, že se kojení dost přeceňuje u nás, hodně mě to štve, že nemůžu moc kojit a mám málo mlíka, zkoušela jsem všechno, takže pokryju tak osminu jeho spotřeby.. mně už chodí i kojící newslettery, jsem zas někde něco koupila a zrovna mi poslali mail, jak je kojení nejlepší, zvyšuje iq apod.. už mě frustruje i muj mailbox:)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SHEDLO: já bych do toho šla :)
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    KAMPA: ptala jsem se, říkala, že pokud jí důvěřuju, že je zdravá, tak je to mé rozhodnutí, jak jinak.. u nás se musí pasterizovat v bankách, ve Skandinávii to prý třeba nepasterizují vůbec.. pohlavní nemoci kámoška nemá, tak nevím, jestli jsou nějaká další úskalí, ještě zavolám dětské
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SHEDLO: zeptala bych se na to laktacni poradkyne treba na netu...:)
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    dotaz, nemam dost mlika, tak musim uz 10 tydnu dokrmovat (spis dokojovat, nutrilonu dam mnohem vic), z kamosky to zas tece, ze musi vylejvat, nabidla mi mliko, je to ok? aids nema, tak nic jineho resit nemusim ne?
    AERIS
    AERIS --- ---
    WAMPILENKA: Taky by mě zajímalo. Já měla ten neexistující růstový spurt i u nekojeného dítěte. A pak se ukázalo, že se vytáhl třeba o 6cm...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam