• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    KAMPA: ptala jsem se, říkala, že pokud jí důvěřuju, že je zdravá, tak je to mé rozhodnutí, jak jinak.. u nás se musí pasterizovat v bankách, ve Skandinávii to prý třeba nepasterizují vůbec.. pohlavní nemoci kámoška nemá, tak nevím, jestli jsou nějaká další úskalí, ještě zavolám dětské
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SHEDLO: zeptala bych se na to laktacni poradkyne treba na netu...:)
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    dotaz, nemam dost mlika, tak musim uz 10 tydnu dokrmovat (spis dokojovat, nutrilonu dam mnohem vic), z kamosky to zas tece, ze musi vylejvat, nabidla mi mliko, je to ok? aids nema, tak nic jineho resit nemusim ne?
    AERIS
    AERIS --- ---
    WAMPILENKA: Taky by mě zajímalo. Já měla ten neexistující růstový spurt i u nekojeného dítěte. A pak se ukázalo, že se vytáhl třeba o 6cm...
    WAMPILENKA
    WAMPILENKA --- ---
    Tak já nevim...
    http://www.kojeni.cz/rustovy_spurt.pdf
    versus
    Růstový spurt kojených dětí - veliký mýtus :: Laktační poradna
    http://www.poradkyneprikojeni.cz/news/rustovy-spurt-kojenych-deti-veliky-mytus/
    ...která autorita je autoritovatější?

Taky řeším, že malá občas požaduje mlíko tak vehementně, že kojím třeba hodinu s drobnýma přestávkama... (a pak si ještě vyřve zákusek) a když je úplně ukojená, tak to většinou zalomí, někdy na hodinu, někdy třeba na čtyři. Já tomu svýmu nepravidelnýmu dítěti vůbec nerozumim. O.o

Ad technika sání, ragády a pod. - když ji pěkně svážu ručičky do plíny, chytá se dobře a saje dobře (vypadá stejně jako ty děti na videích "správného sání"), ale občas, i když ji držím, sebou cukne tak, že mi skoro utrhne bradavku, nebo když usne, tak jí kus prsa vyklouzne, takže mám prsa poničená dost, ale nemyslím, že to je díky normálnímu sání, ale díky těmhle "cukům"... Mažu lanolinem jak divá, ale naděje na zahojení bradavek se zatím nerýsuje. :/
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KAMPA: vsude ctu , ze novorozenec spi nebo papa...u nas to tak neni!
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    hele, mam dotaz, moja mala vyzaduje treba po hodce kojit - pres den, kdyz misto spani, je vzhuru (je ji 14 dni, nechce mi moc ve dne spat, ale furt by chtela pit) - ja ji davam, jaxi zada, jsem rada, ze mam mliko a ze ma chut, ale rikam si, jeslti to neni zase moc....a taky mate radu na to, jak to udelat, aby spala? usne pres den treba na dvacet minut, nebo kdyz s ni zalezu do postele tak u prsu a klasicky v kocarku na prochazce, jinak kouka a kouka...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    WAMPILENKA: tak asi v pohode...ono vlastne i ten klouboucek je jinej nez bradavka - malá má jinak pusinku, kdyz saje z bradavky a kdyz saje z klouboucku.
    jinak to muzes i probrat s pediatrou, co si o tom mysli :)
    WAMPILENKA
    WAMPILENKA --- ---
    KAMPA kloboucky mi prave dali v porodnici, aby se mi zahojila prsa, a ona pak nechtela sat primo z prsa. ale kdyz ji ted uz nekolik dni davam dudlik, k prsu se prisava. tak asi dokaze rozlisit dudani pro uklidneni vs. nasyceni. mozna to je tim, ze je starsi (20 dni), nez kdyz dostala ten kloboucek.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    WAMPILENKA: hele a co klouboucky zkusit? ja mam osmidenni mimi a ona kdyz dopije, tak pak jeste ze by chtela - ale spis mi to prijde, jakoze by chtela mit neco v pusince - nebo kdyz je neklidna, jedna bradavka me uz zacina docela bolet, taxem nasadila klouboucek a je to fajn...neboli, setri se a jeste si tak duda do pohody, coz ji i uspi.
    ja bych takhle brzo do dudliku nesla, aby ti pak neodmitala bradavku...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    WAMPILENKA: nazor mam ten, ze pokud dobre saje a pribyva, tak nejsem proti dudliku...
    WAMPILENKA
    WAMPILENKA --- ---
    mile damy,
    co dudlik a kojeni? jakou mate zkusenost? kazi kojeni? ja mu podlehla, kdyz jsem si vsimla, ze po kojenime ditko dudla, aby se uklidnilo, coz by mo samo o sobe nevadilo, ale dost me z toho boli bradavky. slysela jsem i nazor, ze by se mel dat az starsim detem, dceri je 16 dni... ale je to tez temer jediny zpusob, jak utisit jeji vecerni kriceni.
    AFUA
    AFUA --- ---
    Ahoj, chci se zeptat: muj syn 3 mesice je dost velkej zavislak na prsu. Musim vsak podstoupit konizaci, tj. 15 min. celkova narkoza. odsaju tedy do zasoby a dam mu to pro jistotu strikackou... ale nevim, za jak dlouho pak muzu normalne kojit. nazory se ruzni- pediatricka tvrdi, ze riziko kontaminace narkotiky pomine az za 3 dny, jinde pisou, ze staci odstrikat prvni mliko a pak kojit. Pozdeji zminene nazory se mi, ale zda, spadaji do toho tabora, co to proste moc neresi, viz. kdyz vam v porodnici daj ibuprofen a kdyz se to dovi lekarnice, tak se z toho zhrouti... Neni tu nejaka anesteziolozka, co by poskytla fundovanou radu?
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    Me na to spousteni nepomaha ani teplo ani zima :-(
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    Mně se mlíko dobře spouští, když si proudem teplé vody ve sprše masíruji prso. Studená chodba nevim... .-) Holt jsme každá originál :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    SOLEI: studený a zima vůbec mi bylo nepříjemný a mlíko by se nespustilo, naopak jsem chladila po kojení. teplý naopak (třeba teplá sprcha) a jelo to samo. taky si myslím, že častěji je to takto... ;-) nakonec logicky, dítě má tu tlamičku taky teplou...
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SOLEI: Jo, jedná, ale nevšimla jsem si, že by to fungovalo jen s hadrem s teplou vodou... aspoň na Švýcarský krávy. Ale jsme trochu OT :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ALDEMIK: Já si vždycky myslela, že se jedná o simulaci masáže, kterou si to tele to mlíko spustí - žduchne do vemena a olízne struk, do minuty zapracuji oxytocinový oblouk a může sát. No jo, tak nic, další důvod proč zůstat radši u kytek.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SOLEI: To platí jenom na kozy a jen z hediska hygieny :-) protože mají jinak udělané vemeno a mlíko se jim nespouští, ale hromadí dole ve vemeni. Ani na krávy to často nestačí - musí se jim chvíli stimulovat bradavky (? jestli se tomu u nich tak říká) - jakoby jemně dojíš naprázdno. Někdy to klidně půl minuty trvá, než se mlíko spustí.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ALDEMIK: Studená chodba?
    To by mně nenapadlo, nás učili před dojením otřít vemeno látkou namočenou v teplé vodě. Doufala jsem, že to platí i na lidi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam