• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    RACHEL: pokud boule bolí, tak nemasirovat? co se s nimi stane?
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    RACHEL: dík moc :)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    FILDELIN: a lehce masirovat, jen pokud neboli na to sahat
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    FILDELIN: nahrat ve sprse, trochu odsat a pak treba tvarohovy obklad, ochladit.
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    bylinky užívam, homeopatikum neverim :) co bys mi poradila s temi zatvrdlinami? Masirovat? Nebo nechat byt? prsa jako taková mě nebolí..
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    FILDELIN: vygoogli si homeopatika, vygoogli si bylinky, které staví laktaci - myslím, že máta určitě, echinacea, šalvěj možná, odstříkávat/odsávat jen malinko, do úlevy, abys zase nepodporovala tvorbu mléka.
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    Ahoj, před týdnem jsem přestala kojit (do te doby jsem kojila 2x v noci). Dítě je v pohodě, ale mě se stále dělají zatvrdliny v prsou - malé i velké kuličky. Co s tím? Jak ukončit tvorbu mléka? Děkuji za rady
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MONJIE: mam sunar premium jestli chces
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MONJIE: jednicku?

MONJIE
    MONJIE --- ---
    shanim nutrilon klidne i otevreny nemate nekdo pls
    NABIS
    NABIS --- ---
    Zdravim, mam dotaz- kojim dvouletou dceru 4x denne, pravidelne. V patek chodim v ramci psychohygieny do hospody, kde si dam zhruba tak 3 velky dvanactky, prokladam to kofolou. KOjim tak 3 hodiny po poslednim pivku. Myslite, ze to muze mit na vyvoj dcery negativni vliv?diky
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KAMPA: trochu jo, malej se začal vztekat az odpoledne,dopoledne to asi teče dostatečně
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SOLEI: uz se prorazilo, diky....
    a jak ses na tom,uz je to lepsi?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KAMPA: A: me se to jedno přestalo nalévat, bolelo jako modrina a když se malý prisal bolelo to jako čert a vztekal se, po dvou dnech se mi tam objevily bílé tečky a v bradavce jsem nahmatla bulku a vydrželo to v tomhle stavu týden. Ale situace kdy prso bylo tvrde jak brambora, bolelo a neslo odsat jsem mela taky, to se většinou nejpozději třetí den spravilo - před odsavanim jsem nahrávala, po odsati chladila a odsavala i v noci co hodinu a pul, a pomáhá dat si paralen ( a odsavat i mimo kojení, to se prostě musí prorazit)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SOLEI: ahoj, odpoved bohuzel nemam, ale zacinam mit pocit, ze se mi deje neco co tobe. pravy prso mam furt ted nejak tvrdy, i kdyz sem z neho stridave kojila - levy mam mekky. ted si nemuzu nejak vybavit, jak malá byla po kojeni z toho pravyho spokojena, ale myslim, ze neco tect muselo, ovsem zarazi me, proc ho mam jakoby plne...zkusila jsem odsat, jestli neco potece, ale nejak mi to s tou odsavackou neslo - zkusila jsem zmacknout bradavku a objevila se kapka mleka. ted cekam, az se mala nekdy v noci probudi na kojeni a ja ji strcim to tvrdy prso a modlim se, aby teklo.... myslis, ze to muzu mit ucpane? a jak se to resi? diky
    KATIA
    KATIA --- ---
    AERIS: co vím, tak hlavně neodsávat, maximálně maličkato do úlevy, snad pomáhá i stažení prsou. jinak zkušenost nemám, mně se při snížení frekvence kojení mlíko vytratilo
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Zastavila se mi laktace v jednom prsu ( ucpany mlekovod) začala jsem odsavat a kojit při kazdem kojení na obě prsa, ted už mam cca dva dny pocit ze mliko je zpátky, jak poznam ze se muzu vratit ke kojeni na jedno prso, je to jeste vůbec možné? Miminu jsou čtyři měsíce.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    AERIS: no to chapu...hele zkus se na to zeptat na netu naky Laktacni poradkyne - nevim jestli jses na FB - ale tam je skupina (jmenuje se to nejak podpora laktace a kojeni nebo takneco), ale resi se tam uplne vsechno a chodej tam prave LP. ted se to tam nejak taky resilo - ze si pani snad prsa nejak zavazovala ci co...
    AERIS
    AERIS --- ---
    RACHEL: snažím se odstříkavat, ale mé tělo to teda nějak přehání (aspoň tak mi to přijde)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    AERIS: jestli to boli, tak bych odstrikala, odsala trochu, ale jen do ulevy...
    a nasadila bylinky, ktery se nedoporucuji pri kojeni.
    AERIS
    AERIS --- ---
    KAMPA: v sobotu mu bude 15 měsíců, takže bych to ráda nechala takhle. On to má každý a pokaždý jinak. U prvního nebylo a tady to bylo, že když chtěl, bylo třeba i po patnácti hodinách bez problémů.Pak jsem kojol třeba v pět ráno a pak až další den třeba v jednu ráno. Ale už chci, aby večer spal u sebe. V tom horku to nedávám :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    AERIS: tyjo tak to nevim....ja vsude ctu, ze kdyz se +- po sesti hodinach nekoji, tak laktace ubyva....no anebo kojit, ale uz asi neee, co?! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam