• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    RACHEL: děkuju za odpověď...teď mi ještě kámoška poradila na kojení povolovat zádový popruhy a s pomocí povolení bederního pásu lehce natočit do boku, tak to budem zkoušet... ještě se Tě zeptám na polohu nožiček - doteď nosíme "na žabáka", ač bez vložky ("malej" je trošku objemnější). Tenhle týden mu budou 3 měsíce, mám pocit, že už mu žabák přestává být pohodlný, rozumím tomu dobře tak, že od cca 3 měsíců už může mimčo mít nožičky roztažený a můžou tedy vyčuhovat ven z Manducy (tím pádem žabák už není nutný)..? Mám za to, že v návodu se právě píše o 3 měsících, mně ale stejně přijde divný mu ty nohy teď tolik dávat od sebe..
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    NEMESISS: odpověděla sis sama, novorozenecká vložka do té doby, dokud se do ní vejde a je vám to pohodlné. stejně tak kojení, taky jsem v ní určitý čas kojila, ale jak rostlo miminko, tak už to nebylo pohodlné a přesně, jak píšeš...
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Ahoj, máte zkušenosti s kojením v manduce (či jiných nosítkách)? Manducu používáme od narození, 1. měsíc bylo kojení v ní naprosto ok, ale pak nám to přestalo jít. Souvisí to určitě s velikostí miminka - prostě byl menší a měl pusinku v úrovni bradavky, teď musím povolovat ty zadní popruhy, abych ho snížila a dostal se k prsu, jak je povolím, on klesne, je i nějak víc volně v tý Manduce a dává hodně najevo, že se mu to nelíbí.. Opravdu mi přijde, že tam je po tom povolení nepohodlně, jakoby volně.. Do jaký doby se vůbec používá novorozenecká vložka? My jí používali asi do konce šestinedělí, pak mu začala být těsná (nevím, mně to tak přišlo). Budou mu 3 měsíce, váží cca 6,5 kila...
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    RACHEL: dobre, dekuji..a zatvrdliny se samy vstřebaji?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    FILDELIN: no ja treba kdyz mela zanet prsu, tak se toho neslo dotknout, aniz bych brecela bolesti, takze mi logika veli, ze to neni nic prijemnyho.
    zkus to nahrat ve sprse a jemne masirovat, pokud to jde, ale dost casto si zeny masirovanim zatvrdlin muzou jeste vic ublizit, ze si to pohmozdi.
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    RACHEL: pokud boule bolí, tak nemasirovat? co se s nimi stane?
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    RACHEL: dík moc :)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    FILDELIN: a lehce masirovat, jen pokud neboli na to sahat
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    FILDELIN: nahrat ve sprse, trochu odsat a pak treba tvarohovy obklad, ochladit.
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    bylinky užívam, homeopatikum neverim :) co bys mi poradila s temi zatvrdlinami? Masirovat? Nebo nechat byt? prsa jako taková mě nebolí..
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    FILDELIN: vygoogli si homeopatika, vygoogli si bylinky, které staví laktaci - myslím, že máta určitě, echinacea, šalvěj možná, odstříkávat/odsávat jen malinko, do úlevy, abys zase nepodporovala tvorbu mléka.
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    Ahoj, před týdnem jsem přestala kojit (do te doby jsem kojila 2x v noci). Dítě je v pohodě, ale mě se stále dělají zatvrdliny v prsou - malé i velké kuličky. Co s tím? Jak ukončit tvorbu mléka? Děkuji za rady
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MONJIE: mam sunar premium jestli chces
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MONJIE: jednicku?

MONJIE
    MONJIE --- ---
    shanim nutrilon klidne i otevreny nemate nekdo pls
    NABIS
    NABIS --- ---
    Zdravim, mam dotaz- kojim dvouletou dceru 4x denne, pravidelne. V patek chodim v ramci psychohygieny do hospody, kde si dam zhruba tak 3 velky dvanactky, prokladam to kofolou. KOjim tak 3 hodiny po poslednim pivku. Myslite, ze to muze mit na vyvoj dcery negativni vliv?diky
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KAMPA: trochu jo, malej se začal vztekat az odpoledne,dopoledne to asi teče dostatečně
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SOLEI: uz se prorazilo, diky....
    a jak ses na tom,uz je to lepsi?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KAMPA: A: me se to jedno přestalo nalévat, bolelo jako modrina a když se malý prisal bolelo to jako čert a vztekal se, po dvou dnech se mi tam objevily bílé tečky a v bradavce jsem nahmatla bulku a vydrželo to v tomhle stavu týden. Ale situace kdy prso bylo tvrde jak brambora, bolelo a neslo odsat jsem mela taky, to se většinou nejpozději třetí den spravilo - před odsavanim jsem nahrávala, po odsati chladila a odsavala i v noci co hodinu a pul, a pomáhá dat si paralen ( a odsavat i mimo kojení, to se prostě musí prorazit)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SOLEI: ahoj, odpoved bohuzel nemam, ale zacinam mit pocit, ze se mi deje neco co tobe. pravy prso mam furt ted nejak tvrdy, i kdyz sem z neho stridave kojila - levy mam mekky. ted si nemuzu nejak vybavit, jak malá byla po kojeni z toho pravyho spokojena, ale myslim, ze neco tect muselo, ovsem zarazi me, proc ho mam jakoby plne...zkusila jsem odsat, jestli neco potece, ale nejak mi to s tou odsavackou neslo - zkusila jsem zmacknout bradavku a objevila se kapka mleka. ted cekam, az se mala nekdy v noci probudi na kojeni a ja ji strcim to tvrdy prso a modlim se, aby teklo.... myslis, ze to muzu mit ucpane? a jak se to resi? diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam