• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    NEMESISS: ja prozatim satkuju, ale tim, jak je uz ted tezkej, tak si rikam, ze nejak presedlam na nositko, .. a prave i kvuli tomu kojeni, ze v satku mi to prijde skoro nemozne (ted co je tak maly a vratky, verim, ze pak v 5 mesicich, by to slo snad i v satku, ale celkove mi prijde predstava toho povolovani a zpetneho nahazovani dost neprakticka. Takze manduka a kojeni, jo? ja jenom moc nechapu jak, kdyz normalne mas to dite daleko vys, .. takze si taky povolis a nechas ho sjet k prsu? a co se tyce obleceni, proste velky vystrih a pak koza ven?
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    MALA_MISIA: měli jsme to taky tak, přesně - začalo to kolem 3. měsíce a co do důvodů souhlasím s RACHEL, teď mu je 5 měsíců a dost se to zklidnilo, nám pomáhá kojit v místnosti, kde nikdo není, ideálně pořád v té stejné, se zavřenými dveřmi (ale napije se i na návštěvě - v oddělené místnosti) a pokud možno v leže..když to jinak nejde (dítě pozná, kdy to je), napije se i jiný poloze...poslední měsíc taky celkem dobře pije v Manduce
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MALA_MISIA: mno, jak bych to jen.... Prostě nemá az takový hlad, zkus ho trošku rozptylovat a dat mu jist o par minut pozdeji, na takovehle blbnuti je brzo to delavaji pozdeji
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MALA_MISIA: vlastně jednu dobu zabíralo, že jsem s ní při kojení hopsala na gymnastickém míči a ona měla výhled na všechno a pak pila v pohodě. ale musela jsem jí hlídat čas, kdy už bude potřeba se napít, protože když má zábavu, tak jídlo počká, ale v noci by pak pila každý dvě hodiny a úplně mě vycucala...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MALA_MISIA: mám doma dva takové exempláře- prostě se probral a objevuje svět, všechno je zajímavý. ano, v noci, když je rozespalá, je tma a ticho, tak to pije o stošest, ale přes den je to boj - pozorovat bráchu, tátu, hračky, furt kouká okolo a pak řve, že má hlad. když přijde návštěva, tak se nenapije celý odpoledne...

moc nevím, co s tím. syn ví, že nás nemá rušit, když kojím, někdy zabere, že jdu do ložnice nebo prostě vedlejší místnosti, ale když slyší hlasy nebo televizi, tak taky furt otáčí hlavu. prvorozený byl to samý. prostě nemaj čas :)
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    GIMEL: V kešu, taky prej a v zelené zelenině obecně :).

Holku jdu si pro radu, 3 měsíce plně kojím, poslední dobou (je to už více dnů) mi prcek začíná u kojení strašne blbnout (zlobit). Prostě, začne sát a po chvilce začne hlavou obracet na druhou stranu, pak se znova přisaje a opět otočí hlavou .. vždy udělá tak 3 cucy a otočení hlavy, .. no a samozřejme, když hned nenarazí na bradavku, tak začne i fňukat, kde je cecek. Jinak, vždy, když se kojením dostane do limbu a zavře očiska, tak cucá pěkně a koncentrovaně, tj. v noci se vdžy napije nejlíp, protože spí s náma v posteli a to ho jen překulím k prsu a cucá v polospánku. No štve mě to, protože chci aby se napil a tohle kojení s pouštěním prsa to prodluží na děsně dlouho.. často to pak vzdám, a když neprotestuje, tak ho nechám. Jinak mi taky pořád dost ublinkává (tak třeba má dost a cecek nechce?). Příbíra až až, v 3 měsících má 6 kg (porodí váha 3860), a jinak je spokojenej.
    Achjo. Rustovy suprt jsem vyloučila, to mel, bouchal lehce ručičkou do prsa, aby to teklo vic a trochu se i vztekal. Rymu (lehkou, zadni) měl taky, ale teď už snad ani ne, takže dýchá dobře, to mu podle mého problém nedělá. Tak nevím co.. Diky za rady.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    MALA_MISIA: přesně, ohánějí se hlavně tím, že to dítě potřebuje ŽELEZO!
    Což teda, když už jsme u toho, získáváte z jakého zdroje?
    Já se snažím jíst hodně zelené zeleniny (a zeleniny obecně), pohanku, jáhly a semínka. Nevím, v čem je nejvíc železa... prý hrozinky :)
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    LABARCHA: Ja jsem kojici vegetarianka. Myslim, ze jim pestre ale zeby tam byly nejak vyrazne tucne syry, se rict urcite neda. Jsem takova vegetarianka se sklony k veganstvi - mleko vubec (to kupujem ryzove, sojove, mandlove si obcas udelame doma) a tucne syry nekupujem skoro vubec, obcas nejakej. Jinak seminka hodne, rostrlinne oleje vsech druhu tak nejak prirozene. A dite mi pribira tak, ze se dr nestacil divit ( o vegetarianstvi jsem mu nerikala, myslim, ze soucasny doktor o tom vim hovno prd a vetsina tvrdi, ze maso jist proste MUSIS! aby ti dite nedejbuh neumrelo).
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    mandle jsou asi nejjemnější z ořechů. Ujížděla jsem si na nich v prvních týdnech. Mandlové mléko se dokonce dává dětem, které jsou alergické i na běžné náhražky klasického mléka, takže u těch bych se alergenů asi nebála.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LABARCHA: tuk potřebujou děti na mozek, jestli se Ti to nepříčí, tak prodávají třeba v drogerii nebo lékárně rybí tuk v kapslích, ale pokud je to u Tebe morální důvod (nejíst maso), tak to asi moc tahle rada nepomůže...

jo, semínka jsou super, ale u kojení pozor na ořechy, jsou to alergeny a u toho bych byla opatrná.

LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    GIMEL: to ne, ale me vadi i ty tucne syry.... :/ snazim se je jist hodne, ale nevydrzim to dlouho...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    LABARCHA: já maso téměř nejím. Tak jednou za měsíc cca. A tučné věci jím neustále - sýry, jogurty, tučný tvaroh, rostilnné oleje, semínka, ořechy... tučné automaticky neznamená maso, přece ;)
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Jeste dotaz.. Je tu nejaka kojici vegetarianka? Klidne posta... Zajimala by me skladba stravy, atd...
    Dr mi tvrdi, ze usim jist tucne veci, aby mala dost pribirala... Uz me to straseni a rizeni dle tabulek dost stve..
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    GIMEL: byla uzasna, i kdyz se z vysneneho prirozeneho porodu nez lekaru nepovedlo temer nic, byla jsem rada, ze tam byla... Jen u me mohla byt asi driv... Porad se tak nejak branila dorazit, nez budu otevrena aspon na 5 cm...kdyztak vic posta
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    LABARCHA: a jaká byla u porodu? Já ji měla mít taky, ale nakonec mě rozřezali, ani jsem jí nestihla zavolat. :/
    Poradila mi skvěle s kojením, tak jestli si ji mám příště zkusit vzít znovu :)
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    GIMEL: dekuji, Monika byla u porodu ;) vyzkousim...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    LABARCHA: za sebe mohu doporučit Moniku Morsteinovou dulamonika.cz
    Umí pomoct taknějak celkově i s psychikou, člověka uklidní a vůbec, je moc milá :)
    Mohla by ti poradit nějaké kojící polohy, které by byly příjemnější. Já jsem si například mimino vypodkládala polštářem (obyčejným, ne tím kojícím), abych ho měla výš a nemusela se k němu hrbit, případně nohu na stoličku, abych měla jedno koleno výš a tím i hlava mimina byla výš a teklo to dolů do žaludku.
    Rozhodně vydrž, ono se to poddá. Já už teď kojím skoro rok a je to super, už to máme vychytané a jsme oba spokojení, že jsme spolu. Ale taky jsem si vytrpěla bolavá záda, ztuhlý krk, a vůbec všechnomožné, jen aby se mimino pořádně napilo :)
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Ahoj,
    Mate nekdo ti na dobrou laktacni poradkyni? Jednu jsem u sebe mela, techniku poradila, ale rada bych konzultaci jeste jine....
    Mam 6 tydeni mimi.... Kojim prevazne s klobouckem, paac bradavku neumi dobre chytnout-neotevre poradne pusinku.... obcas se ji to povede, ale trva to treba i 10 min nez se prisosne.... Posledni dny trenujeme bez kloboucku, protoze mam pocit, ze se tak lepe a rychleji naji.... A i kdyz mam pocit, ze je prisosla spravne, bradavky me silene boli( osetruju levandulovo- cajovnikovym hydrolatem a balzamem od motherlove, lanolin vubec nezabiral) A bolest u jednoho prsu obcas vystreluje jakoby dovnitr prsa....
    A taky jsem u toho strasne zkroucena, zhrbena, aby tu bradavku udrzela v puse.... Proste to neni prijemne- pohodlne..... Nechci to ale v zadnem pripade vzdat....

Nejake tipy, rady?

Dekuji! :)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    RACHEL: super tip, díky, zeptám se ještě tam ,)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    NEMESISS: zkus se zeptat v klubu Kontaktni rodicovstvi, tam jsou vetsi odbornici.

ja mam velky deti, takze jsem tyhle veci moc neresila. nekdy pri druhy navsteve ortopeda na kontrole kycli uz mel syn nohy od sebe a on rikal, ze v pohode.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    RACHEL: děkuju za odpověď...teď mi ještě kámoška poradila na kojení povolovat zádový popruhy a s pomocí povolení bederního pásu lehce natočit do boku, tak to budem zkoušet... ještě se Tě zeptám na polohu nožiček - doteď nosíme "na žabáka", ač bez vložky ("malej" je trošku objemnější). Tenhle týden mu budou 3 měsíce, mám pocit, že už mu žabák přestává být pohodlný, rozumím tomu dobře tak, že od cca 3 měsíců už může mimčo mít nožičky roztažený a můžou tedy vyčuhovat ven z Manducy (tím pádem žabák už není nutný)..? Mám za to, že v návodu se právě píše o 3 měsících, mně ale stejně přijde divný mu ty nohy teď tolik dávat od sebe..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam