• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANUTA: podpořit produkci odstrikavanim po kazdem kojení (i v noci ) aspon deset minut (minimalne 6x denně ) a k tomu při každém kouření prsa prohazovat, cucne si ke slabsimu, dostane výkonnější, po pěti minutách zase nabidnes to slabší, předpokládám že kojis na obě prsa, a vždy zacinej tím slabsim
    ANUTA
    ANUTA --- ---
    Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte některá zkušenost a zázračný recept na miminko, které chce pít jen z jednoho prsa. Moc nerada bych skončila tak, že to druhé "nešikovné prso" vzdám - nebo ono se snad ani vzdát nedá, zatím kombinuju ukecávací kojení a odstříkávání, ale je to fakt boj. Důvod je podle mne, že to z něj moc neteče - zato z druhýho parádně. Dcerka (4 měsíce) si k tomu špatnýmu jen "přičuchne" a už vyvádí, cucne si z něj jen trochu když už je najedená a nebo občas v noci, když je "mimoň", jinak je to marný. Budu fakt vděčná za jakoukoli radu!!!
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KOTENCE:
    MALA_MISIA:
    KAMPA:
    jo, v tom je potřeba zdravý rozum, taky do mě násilně cpali v dětství mlíko a výrobky z něj, nesnášela jsem to, byly to vždycky boje, prostě do mě nic nedostali, zvracela jsem to. v dospělosti mi náhodně zjistili slabou alergii na bkm, takže tělo prostě vědělo. Synovi teď bylo 10m, dost pořád kojíme, je to cca 2 měsíce co začal víc jíst přírkmy (předtím úplně minimálně, spíš ochutnával...). Dám mu tak 2-3xtýdně bílej jogurt, popř. trochu tvarohu s banánem. Ten bílej jogurt je fajn vzhledem k laktobacilum. Do uvařený zeleniny před mixovánim trochu másla, pro chuť. Nevěřim mlíku. I maso dostává teprv asi 2 nebo 3 týdny, a to jsme začali rybou (ačkoli jsem slyšela o možný alergii atd., nakonec jsem došla k závěru, že když jim ryby já často jako kojící i předtím jako těhotná, tak na to asi bude zvyklý). Pediatričce tohle samozřejmě neříkám :))
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE:
    MALA_MISIA:
    no taky se mi to zda az prehnany, pravda bude asi nekde uprostred. ja prave i proto dal kojim, protoze si nejsem jista, jak to spravne ma byt. navic materskym mlekem do ditete dostanu vse, co je treba a nemusim si delat starosti. kravske mleko je hur stravitelne a muze se az nekdy od roku tusim. maly je pres rok a nedala jsem. davam ji bily jogurt. az prestanu kojit, tak radeji dam treba kefir nez mleko z krabice...(moje mama ma alergii na mlecnou bilkovinu, chudak cele detstvi ji bylo neustale zle, protoze do ni cpali kravsky ml.)
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    KAMPA: Já se přidávám, a taky vůbec nepobírám, proč by bylo mléko tak potřebné. Pro mně je to dokonce fakt stupidní přežitek, kdy se to do naší generace rvalo všemi dírami, hlavně MLÍKO, aby děcko vůbec vyrostlo! Chápu, že naše evropská společnost je oproti Číně na mléko zvyklá (bílej jed, aneb viděli jste v čínské nebo větnamské kuchyni mléko?), ale proč to přehánět stylem : ke snídaní máslo!, ke svačine jogurt! k obědu smetanová omáčka/smetanou zahuštěná polévka/etc.! ke svačine tvaroháček a k večeři sýr! Je to úlet. Kojím (zatím 8 měsíců) a po odstavení to s mlékem rozhodně nebudu přehánět, spíš budu nahrazovat kvůli chuti a pestrosti jídelníčku rýžovým/mandlovým/quinoovým a občas sojovym mlekem. Pediatři toho napovídaj hodně, začínám si říkat, že to vnímání jejich autority je občas trochu nebezpečné.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: Právě kamarádky děti mlíko ani mlíčný výrobky nemůžou kvůli alergii a neni to problém. Proto jsem to zjišťovala, spousta lidí mlíko nesnese. Teď říkala zase jedna doktorka, že žádný mlíko, ani kozí. Ono se taky každej rok říká něco jinýho... Sama taky zatím kojím, takže to vlastně nemusím řešit.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: no mně to řikala pediatra + info v knihách (no a pokud uz se nedava mleko, tak davat hodne mlecnych vyrobku).
    ja mam 14ti mesicni holku a kojim, mlika mam zatim dost a mala krasne pije, takze urcite odstavovat nebudu, pokud se odstavi sama, budu to respektovat. osobne to vidim do tech dvou let, pak uz ne.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: já to teda nakonec vyhodnotila, že u nemiminka mlíko neni potřeba. Pořád jsem nepochopila proč by mělo být. Minerály jsou i v jinejch potravinách a často líp stravitelný.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    VERCASKOCKAMA: hele je nemocnej, urcite bych ted neresila jestli se odstavuje nebo ne. to uvidis , az bude zdravej....urcite mu prso nabizej a uvidis. i kdyz si vezme jen ve spanku, tak to je taky dobry. stejne musi mleko mit a je urcite lepsi matersky nez umely...:)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    VERCASKOCKAMA: přes den nekojim už dlouho, nechtěl, rozptyloval se
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    SOLEI: Uff, nezávidím... Dneska v noci si chtěl cucnout, tak uvidím, jak je ten odstav definitivní, nechám to na něm (a snad už se mi ta prsa tak nenalijí). On si UM spíš pocucává podobně jako čaj, hraje si s lahví a u toho trochu upije... Nedostatkem snad netrpí. Prso nabízím i přes den, ale to je křik, jen vidí bradavku, fakt se napil až v polospánku v noci. Pak je možné, že taky dostanu menstruaci, ač jsem ji měla už dvakrát a v klidu se kojil, tak nevím, jestli se chuť může změnit až teď...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    VERCASKOCKAMA:
    Gratuluji, u nás je kojení zatím jediným zdrojem mlika, um i kravské vyplivne, pije jenom vodu takže v noci mám budicek a um primichavam do jídel.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    SOLEI: Dík. Dnes je to mnohem lepší, máta konečně zabrala. Prcek se sám prakticky odstavil za těch pár dní.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    VERCASKOCKAMA: šalvěj a prostě pomalu snižuj, počet kojeni
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    Ahoj, jak snížit laktaci? Mrněti je rok, je nemocný a nejdříve se vlivem nemoci prakticky jen kojil, jídlo odmítal, takže se mi děsně nastartovala laktace. Teď je to pár dní, kdy odmítá i kojení, jen vidí prso a ječí (ucucává si UM z lahve aspoň, z prsu se napije jen ve spánku, ale hned se probudí, takže to nestojí za řeč) a já mám z prsou dva bolavé balony. Od včerejška piju mátový čaj, který by měl laktaci snížit (jednou mi ji vyloženě zastavil, když jsem měla nadbytek produkce), a nějak nezabírá. Ostříkávám do úlevy, masíruju zatvrdliny, co ještě?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    máte někdo zkušenosti s prášky na tlak & kojením?
    konkrétně mi jde o to, zda-li je možné kojit, když beru dopegyt jednu tabletu večer, před těhotenstvím jsem brala prestarium neo, ale právě kvůli těhotenství jsme změnili na dopegyt.

díky
    FRETI
    FRETI --- ---
    veliké vám poděkování, ženy!
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    FRETI: paralen se pri kojeni normalne muze. podle me ma proste svoji virozu nebo nachlazeni. samozrejme, pokud by se ti nezdal, tak treba vasi doktorce nebo na pohotovost zavolej, pro tvuj klid. a v porodnici mi rikali, ze klidne muzi i vyjimecne jeden ibalgin, kdyby bylo potreba, jasne ze ne jeden denne, ale jednorazove se to pri kojeni ztrati.
    KATIA
    KATIA --- ---
    FRETI: jedna z možností je nechat si u zubarky dát slabou lokální anestezii. mělo by to být ok s kojením (já měla třeba v těhotenství) a po trhání zubu mi to moje dr. nabízela, lepší než léky, které zatěžují žaludek... nakonec jsem teda nevyužila. nebo zkusit něco, co lokálně používají děti - calgel třeba, ale to bych konzultovala s dr. aby sis tam zase něco nezanesla, mně říkala ani nevyplachovat, nic...
    FRETI
    FRETI --- ---
    ahojte, máte zkušenost s nějakými prášky při kojení? trhali mi včera zub a neustála jsem to bez jednoho paralenu.. mimčo má už několik dní rýmu a kašlík a přišlo mi, že po tom kojení vypadal ještě hůř a potí se... dneska leduju, leduju, snažím se bez podpůrných prostředků, ale vůbec si nejsem jistá, zda s malým radši někam nezajet a zároveň nevím, jak se sebou - jestli v nejhorší okamžiky nějaký prášek nebo já nevím, jestli třeba hned po kojení decku vína nebo nějaký utlumující fígl, fakt to dost bolí.. máte zkušenost? díky za tipy!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam