• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SANCHA: Moje dítě ublinkává pravidelně, ať už s ním je či není manipulováno, mezi dvěma kojeními i víckrát. Jednou slušně vyzdobila podlahu u pediatry a prý je to zcela v normě (byť mně se třeba zdálo, že už blinká fakt dost). Prý zdání klame a to, co se na čerstvě vypranym svetru jeví jako decilitr, je třeba množství půl čajový lžičky.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: Neboj, je to ještě mrně, nějaké to ublinknutí je v normě...Zažívání se jim dává dokupy a do toho půl roku si to dělá co chce...Pokud nehází šavle do oblouku celou noc například, nelámala bych si tím hlavu...Neboj..Normální je úplně všechno, třeba má spací den...Zítra bude zas aktivnější...Teplotu bys asi poznala...Dávala by najevo nepohodu....Anýz, když byla malinká, taky takhle hodně spala...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: hehe...klidně můžeš nabídnout, pokud máš pocit ze pila málo...jinak většinou osobně čekám až mládě jeví známky, že by si dala ještě...to je např.: kňourání, stav - všechno špatně....(+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Dělám to tak , že nabídnu vždy i to druhé a pokud chce tak si dá, když nechce jde to viditelně poznat (+: A to , že první dopila poznám tak, že se odpojí....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    v prsou je porad mliko, i kdyz jsou vypita :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: jo, jsme na tom stejně, Josef je taky Otesánek a doktor na kontrolách nestačí zírat :) To mě uklidňuje, že je asi vše v pořádku, jinak já občas mám pocit, jako kdyby už ta prsa úplně vysál, ale to se mi asi jenom zdá...
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: to už mi taky nějakou dobu vrtá hlavou! mně přijde, že to začne trochu bolet/tahat, ale fakt si nejsem jistá, jestli to vyvozuju správně.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LALOBA: mně dětská doktorka doporučila toto:

Walmark Vápník-Hořčík-Zinek Premium 100 + 30 tablet | Lékárna.cz
    http://www.lekarna.cz/walmark-vapnik-horcik-zinek-premium-100-30-tablet/

a moje ségra je ted po šestinedělí, její tchán je doktor a dovezl jí tohle, at to bere, vždycky jí pobolívaly kolena
    Colafit (čistý kolagen) 60 kostiček - SLEVA 50 Kč | Prozdravi.cz
    http://www.prozdravi.cz/colafit-cisty-kolagen.html
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    RACHEL: Diky, taky jsem si rikala, ze to asi chce nejake doplnky, vygooglila jsem zatim, ze za tyto potize v tehotenstvi i po porodu mohou prosakle vazy (vubec nevim co to je a zni to dost hnusne) a ze to zpusobuji hormony. Moc moudra z toho teda nejsem.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LALOBA: může se to stát, doporučila bych brát kolagen a vápník.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    ahoj, nevim, nakolik muj problem souvisi s kojenim, ale asi ano. mam 2,5 mesicniho chlapecka, plne ho kojim a od zacatku kojeni si pripadam ... nevim jak jinak to popsat nez ridka. Postupne me rozbolely klouby, hlavne teda zapesti a kolena. Je to dost neprijemny, kdyz musim dite porad zvedat a nosit a do toho bolest. Mate s tim nekdo take zkusenosti?
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    V noci můj syn zásadně nikdy neříhal, vždycky ho pokus o odříhnutí probudil a rozčílil, tak jsem to přestala řešit... Po denním kojení jsem dávala říhnout tak do cca 5 měsíců věku, pak už nám to nešlo a teď (1 rok), se napucne a odtrhne tak rychle, až se děsím, co to udělá s prsy...na nějaký říhání vůbec nemá čas, často pak kvůli tomu dostane škytavku...Do toho cca půl roku, když se míň říhalo, tak ho bolelo pak víc břicho, to je fakt...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    To s prdy jsem četla, ale mladík odmítal rihat, maximálně pouštěl nějakou dobu poté regurgitat. Prdy měl bolestivé a brutální cca do půl roku ( pak se s nimi naučil pracovat, ale on má asi i teď v roce a půl citlivější zažívání, stále čekám na pevný bobek, on se na vykadeni nepotřebuje ani zastavit, produkuje kasovitou konzistenci.). Takže u nás se mohlo nosit na krknuti jak dlouho chtělo a stejně měl brichabol.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Moje dítě si zhruba první tři týdny neodříhlo nikdy a problémy s kolikou myslím nemělo. Teď asi víc hltá a když si během dne neodříhne, je pak pekelně naštvaný. Odříhává/ublinkává mezi kojením klidně i několikrát, teda pokud si ho po kojení nedám do šátku - to se většinou vykrká hned a spolehlivě. Když ho ale kojím v noci vleže, ani mě nehne dítko budit a je to taky v klidu. Takže za mě: pokud dítě nejeví známky nespokojenosti, nehrotit.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Já jsem nedavala vzdy odrihnout, nekdy jsem zapomnela, nekdy mi mimi usnulo u kojeni a budit ho kvuli odrihnuti - nesmysl. nezaregistrovala jsem nejaky problemy, prdiky navic. navic, kdyz uz jsem si tedy vzpomnela, ze mam dat odrihnout, tak si vetsinou ani nekrkla. nekdy zase sama bez pomoci. nekdy v pul roce to ustalo uplne...
    RYNA
    RYNA --- ---
    Někdo mi říkal, že když si neodkrkne, bude mít o to větší problémy s prdy.. je to tak nebo ne? My zatím s říháním doma bojujeme, moc mu to nejde (občas si krkne pořádně, občas napůl, ale většinou skoro vůbec), tak nevím, zda něco dělám špatně nebo zda moje dítě prostě nekrká
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: taky jsem to nejak neresila....a zezacatku sem kojila casto v leze a to si neodrihla vubec...az kdyz prijela svagrovka, tak mi rikala ze ji mam davat odrihnout, do te doby me to ani nenapadlo...(((+:
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANCHA: já měla obě dvě děti prostě nekrkací, i kdybych se postavila na hlavu.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Mohl by mi prosím někdo doporučit laktační poradkyni, která by mohla navštívit moji kamarádku z Prahy 7 osobně doma? Ideálně nějakou spolehlivou, s níž máte osobní zkušenost, pro kamarádku je to teď velmi citlivé téma.
    ANUTA
    ANUTA --- ---
    SOLEI: Díky, začla jsem to tak praktikovat, teda s odstříkáváním je to kříž - ale snažím se a ač to není pořád dobrý, pozoruju mírné zlepšení.. ufff.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam