• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    SNELA: no tak ona neexistují nějaká univerzální doporučení na to, co ano a co ne, popř. od kdy, jen mě napadá, že ty šťávy obecně čistí trávicí systém, tak to mimčo může třeba vnímat trochu bolestivě...třeba ta řepa čistí fakt silně a nedávno si mamka koupila odstavnovac a udelalo se ji po vypiti koncentrovany repny stavy blbe, pak se docetla o tom, ze dospelej clovek by ji nemel vypit vic jak 1 dcl denne...
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    SANCHA:
    JANISKA:
    s přibývajícím věkem a váhou jsem začala být trochu demotivovaná bkm praktikovat (kila na držení nad čímkoli už záda prostě cítí a k tomu se připojují občasné bojkoty, kdy dítě řve néééé, popř. nenýýýýý - dnes tedy nad nočníkem), moc mě v tom nepodporoval partner (asi i chtěl, ale nedařilo se mu to tak, jak mně). Dnes je Viktorovi 14 měsíců a chodí částečně na nočník (kaká vždy, čůrá občas), ale plíny ještě má, vůbec to nehrotím, spíš jsem poslední měsíce nějak povolila (asi pud sebezáchovy).
    SNELA
    SNELA --- ---
    Ahoj, možná to sem úplně nepatří, ale chci se zeptat, dceři bylo včera 5 měsíců, je plně kojená, ze začátku přibírala rychle a hodně, teď už to je pomalejší, ale přibírá. V šesti měsících bych ráda začala pomalu s příkrmama, ale už jsem jí zkoušela dávat štávu z mrkve a docela dobrý, ale bolelo jí trosku břicho (hodně trpí na bolení břicha). Myslíte si, že ted ten měsíc můžu dávat jen štávy? A pak teprve přejít na příkrmy ? A když jo, tak jaké ? Mrkvovou, jablečnou, z řepy? Díky za postřehy a názory
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SANCHA: Respekt! Taky jsem to chtěla částečně praktikovat. Pak jsem zjistila, že moje dítě mezi dvěma kojeními čurá cca pětkrát (vždycky ale po úplnejch trošičkách) a do toho ještě vyměšuje během kojení. Jo, měly jsme sice úspěchy, ale zjistila jsem, že nemám na to na se na svoje dítě dívat vlastně nepřetržitě a neustále s ní lítat nad umyvadlo. Jsem moc pohodlná a když jsem zjistila, že s flísovou separačkou moje dítě vydrží v plence klidně dvě hodiny, vzdala jsem to:/
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    SANCHA: taky jsme ji praktikovali, je to holt u často vymesujiciho dítěte pomerne narocne, my teda blbe zvladali i to curani - hlavne v noci - jsem se musela smat, když jsem cetla, ze miminka v noci curaji tak 2x, to nase curalo a od 5.ranni kakalo v podstate nepretrzite, protože proste bylo furt u prsu.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    SANCHA: Aha! Tak jo - v čase se snižuje frekvence a zvyšuje hustota...Ale kdy a jak moc je indivindi... :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    SANCHA: Různě... Některé 10x denně jiné 1x za 14 dní... :-) Je za dotazem ukryto něco konkrétního?
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    NEMESISS: v prvnich mesicich zivota, pak s vekem frekvence ustupovala...od asi 8 mesicu uz jen 1x denne
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    SANCHA: nas syn, ktery pil pres den treba kazdych 20 minut klidne 10 nebo i 15x denne :D
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    chtela bych kojit max dva roky, pocitam s tim, ze se asi mala prirozene neodstavi, to se pak jako dela jak? :D Jedna moje znama si uz rano nalepila takove krizky pres prsa na tricku a porad dokola rikala maly, ze mliko doslo - pry to trvalo tri dny a pak uz dobry. jak jste to delaly vy? dekuju
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MORPED: uricte ma vse sve meze...to s tebou souhlasim. maly bude rok a pul a nemumim si vubec predstavit mit ted do toho miminko, jak jsem videla ted u nekoho ve fotkach miminek. taky me uz nekdy kojeni vycerpava,kor kdyz malou asi neco trapi a je prisata pulku noci, to uz nadavam a nekompromisne odtrhavam prisavku a stehuju se na druhej konec postele...
    KATIA
    KATIA --- ---
    NEMESISS: asi bych nedělala rychlé soudy
    MORPED
    MORPED --- ---
    KAMPA: urcite nestekam,jen jsem chtela rict svuj nazor ohledne kojiciho miminka jako sefa. A nemej mi to za zle,ja kojim a kojim velmi rada,ale proste si myslim,ze ma vsechno sve meze.
    KATIA
    KATIA --- ---
    NEMESISS: já vůbec přemýšlím, jestli v mém okolí znám někoho, komu se dítě odstavilo samo od sebe... jako že by mlíko bylo a dítě přestalo jevit zájem... nevím
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    jestli no neni tim, ze ty, co jsou v pohode, to proste nechaji na diteti, kdy se odstavi? Nekdy treba i ve 3 letech? a ty problematicti tlaci na pilu...?
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KATIA: ja mam prave v okoli 2 skupiny znamych - 1 je priprad, kdy je s odstavem ditete starsiho 2 let veliky problem a ta 2. to ma prave v pohode, jde to u nich prirozene, ale z te 2. skupiny jich znam mene, tak si furt rikam, cim se tyhle 2 skupiny vlastne lisi
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KAMPA: a odstavil se sam a v pohode? Bez scen a tak?
    MORPED:
    KAMPA:
    tak ono to kojeni na vyzadani jde ruku v ruce s kontaktnim rodicovstim, ktere jako takove je dost tezko praktikovatelne, pokud rozestupy mezi detmi nejsou minimalne 3, spis vsak 4 roky... tim nemyslim, ze nejde byt kontaktni rodic se 2 detmi vekove blizsimi, ale je to proste narocne a pred vsemi takovymi rodici smekam
    KATIA
    KATIA --- ---
    NEMESISS: nepadá mě. co mám známé kojící po druhém roku, tak to musely utnout a odstavit nakonec samy. a máme v širší rodině dítě kojené snad do šesti... (ale už je dospělé, takže jsem to nijak nezažila...)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MORPED: proboha, co na me takhle stekas? fakt nechapu tyhle emoce. bavila jsem se o JEDNOM diteti, pokud je v domacnosti druhe, tak samozrejme je situace jina a clovek se ji musi prizpusobit.o tom se snad nebudeme bavit, ne?
    MORPED
    MORPED --- ---
    KAMPA: hele me by zajimalo,jestli bys taky nechala dite,at je sef v kojeni,kdyby si mela druhe dite starsi a mladsi si treba kojila tak 10x za noc a rano totalne nepouzitelna,ovsem tam to starsi dite,takze prinejmensim si s tim ditetem hrat, nekdy i obouma a nechat to mladsi byt sef,takze kdyz davas to starsi napr. curat,mladsi zaveli,tak jej hodis do zachoda a jdes nakojit??ja vim,ze je to extrem,ale proste citim,ze kojeni je jen a jen to nej..Ja si to taky driv myslela,ted vim,ze houby,dulezite je,abyh ja MATKA byla v cajku.sory
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam