• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    KYO
    KYO --- ---
    1TERESKARASTY1: můžeš to mit i z vyčerpání a nevyspani. To bude dobre :)
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    stalo se ti treba ze jsi mela zimnici a asi i trochu zvysenou teplotu, pripadne hodne nality az tvrdy prsa a za jak dlouho se srovnala prsa s mlekem jakoze produkovala akorat? jsem 4dny po porodu, diky
    GIO
    GIO --- ---
    LABARCHA: me kdyz kojim z praveho, v levem to tvoreni taky boli.. mam to od zacatku, je to furt stejne, ne pri kazdem kojeni tak vyznamne, ale nekdy dost citelne. kojim tak yod zacatku doted z obou, leve tvori min... ale nejak jsem si na tu "bolest" zvykla a uz to moc nevnimam
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    MOLLY: ani ztuhle, ani cervene, ale dvakrat jsem v nem mela ztvrdle mleko...
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    MOLLY: kojim rovnomerne, pri kazdem kojeni z obou prsou, bolest je vzdy jen v jednom miste, pouze v levem prsu, jakoby zespod z boku smerem k bradavce a jen kdyz kojim z praveho, mam to dlouho, klidne 4 mesice, ale je to ted mnohem bolestivejsi- az tak, ze kdyz se to deje, musim to prso rukou stlacit....
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    LABARCHA: pár otázek k tomu prsu a bolesti: kojíš rovnoměrně z obou prsů? jak je střídáš? Je ta bolest víc na nějakém místě? Není to tam zatuhlé nebo červené? Jak dlouho to máš?
    Já tuhle bolest znám, ale ne takhle výlučně jednostranně. Měla jsem s první dcerou, kdy jsem měla i mastitidu...

Ale měla jsem i bolesti prsou, který přišly a odešly a netuším, proč byly..
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    KYO: taky to ted zazivam....male je rok a uz vic nez dva mesice do ni neco nacpat je nadlidsky vykon, posledni tri dny nesnedla vubec nic.... :( ale nevypada, ze by ji neco chybelo, dr.mi rekla, ze to proste je, hze nektere deti proste neji a zacnou vic az po ukonceni kojeni mnohdy az ve skolce.... uf.. :// ja uz ale melu z posledniho teda...

a jeste mam dotaz: kdyz kojim z praveho prsu, tak se mi zacne leve nalivat tak, ze to hodne boli, takovy divny silny tlak.....naopak to nemam,..... mate s tim nektera zkusenost? DEKUJI :)
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    KYO: MULTICAT i ja bychom mohly vypravet :).. ja to mela spis, ze dite nechtelo nic moc jist - takze tech "prikrmu" snedl fakt pramalo, kdybys chtela podporit, tak se ozvi, protoze natlak rodiny ci doktoru je neprijemny.
    KYO
    KYO --- ---
    Je tu nekdo, kdo ciste kojil bez prikrmu treba az do jednoho roku zivota ditete? Zajima me to, protoze doktori tvrdi, ze je to nedostacujici.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    NICKIE: kdyz je to v sestinedeli, tak do porodnice, kde jsi rodila, ale stejne bych tam jeste predem zavolala. Je to hnus, drzim palce, hlavne z nej koj dal, kdyby byla horecka, tak muzes paralen, ale ja stejne tenkrat skoncila s atb, ale za dva dny bylo dobre.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Tak mam od vcera natekle bolave jedno prso.. Nahrivam, chladim tvarohem a kojim ale zatim stale stejne.. Kdyby se to nelepsilo je to na praktickeho nebo na gynekologa? Nebo na porodnici kdyz je to v sestinedeli?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SANCHA: presne tak.

Pokud budes normalne davat prikrmy a kojit, nevidim problem.

Kamaradka meri metr osmdesat a vazi asi 60 kilo a jeji holcicka mela v peti mesicich osm kilo. Jeji manzel je to samy. A oba,rukaji, ze byli jako mimina uplni tliustici. A to je jen kojena.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SANCHA: kazdy dite ma svy tempo, nekdo treba pribira kontinualne, nekdo spis ve skocich.

Obe moje deti prvni pulrok pribiraly velice rychle, po pul roce se to najednou skoro zastavilo.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SANCHA: úplně v klidu koj dál tak jak jsi zvyklá ty a mimčo :) u prvního syna doktorka v jeho cca 3 měsísích prohlásila, že je tlustější a že bych měla omezit kojení...zírala jsem na ni jak tele na nový vrata a zařídila se dle sebe...no a ta stejná doktorka mi pak o pár měsíců později (když měl syn 10 měsíců) vyhrožovala vyšetřením v nemocnici, že ji připadal pro změnu příliš hubený...mno, teď bude mít 7 roků (v únoru) a je to úplně normální kluk, ani tlustý, ani hubený ;)
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: už má osm? slušný! :) náš má sedm a už takhle doktor velmi zdvihá obočí. Ale je teda trochu větší, 65 cm.
    Já bych si z těch tabulek hlavu nedělala, 8 kg se u tříměsíčních dětí udává jako horní hranice. Pokud vypadá zdravě a spokojeně, neřešila bych.
    A jak je na tom motoricky? Mně se právě zdá, že ten náš by pořád jenom papal a trávil a na pohyb už nezbývá moc času, takže myslím, že je trochu pozadu.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    SANCHA: může být tlusté, ale ne nezdravě a zmizí to. Já jsem byla jako mimino hodně tlustá, ve dvou letech nornální holčička a na základce se mi už smáli, že jsem somálec...
    A druhý příklad je noje kamarádky dcera, která je podobně stará jako moje Sára. Deset kilo měla, když sára měla asi sedm... a teď v roce a půl má stále okolo desíti - tj. možná už rok.

Jenom někdy děti, které jsou buclatější, tak musejí zvedat víc zátěže, takže se můžou (ale ne všechny) zvedat trochu pozdějc (ale nejde to mimo normu), takže to i hůř shazujou. S chozením to ale vždycky jde dolů.

Rozhodně se neboj, že dítě překojíš.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SANCHA: může být tlusté, ale když je to z kojení, tak bych to neřešila.
    mám v okolí takové děti, i jejich rodiče byli jako mimina pěkní cvalíci a dnes to jsou dlouháni a tuku na nich nenajdeš... a jak bys nasadila dietu při kojení? to nejde, uvidíš, že se to srovná.

moje dcera během prvních tří měsíců přibrala hodně, úplně kulička, naducané tváře, dnes je jí rok a půl a začíná se to ztrácet, jak začnou chodit a vytahovat do dýlky. samozřejmě jí moc nedávám sušenky, čokolády a tak, ale taky si občas nějaké bebe nebo piškot vezme, jíme normálně, chodíme normálně na procházky a na hřiště.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    SANCHA: poblinka se v leze... no satek tu mam pripraveny, ale jeste jsem na to neprisla tak aby tam byla spravne umistena..musime to lip natrenovat s nekym, kdo dohlidne jestli ji moc nekroutim..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    SANCHA: no to ne..ji v kuse do usnuti, pak par minut spi a pak se poblinka..
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    NICKIE: naprostej souhlas s tim, co Ti odpovedela MOLLY - nas syn taky totalne nekrkaci, pomahalo noseni, kojeni pri noseni a vyprazdnovami v klubicku nad necim. Nejvic stejne pomohlo, kdyz jsme se poradne szili :) Jinak teda kombinace casteho kojeni+noseni+bezplenkovky je ultranarocna, kdyz musis dite casto vyndavat z nositka/satku, alespon pro me to bylo (a je) vycerpavajici a tak jsem v ty bezplenkovce vzdy polevila a znovu zapocala dle me aktualni kondice...
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    NICKIE: nemusí to mít s tím krkáním nic společného, určitě ale zkus jí třeba nosit - šátek, nosítko, babyvak - některým dětem to dělá dobře a to i na bříško (to je zkušenost hlavně kamarádky). Mě první dcera prostě nekrkala, ale zas ji kojení neuspávalo (v noci to fungovalo ok), ale přes den po kojení byla tak pět minut "opilá" a pak začla tlačit, moc neřvala, ale kroutila se, tlačila atd... Uspávat kojením šlo tak po třičtvrtě roce a jen večer.
    Anebo ještě zkusit, jestli jí nepůjde líp kadit a prdět nad umyvadlem v klubíčku bez plenek. Mám čtrnáctidenní dceru a vlastně veškeré kadění jde do umyvadla nebo toho malého nočníku. Vždycky se u toho krásně vyprdí a je spokojená, ale když ji tam nedám, tak nadává a kadění ji ruší u kojení. S první jsem taky částečně bezplenkovala - taky na kadění, na čůrání mi to nefungovalo a taky jsem na to asi byla trochu líná. Ale je to výhoda tzv. bezplenkový metody, že jde dělat jen částečně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam