• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SANCHA: kazdy dite ma svy tempo, nekdo treba pribira kontinualne, nekdo spis ve skocich.

Obe moje deti prvni pulrok pribiraly velice rychle, po pul roce se to najednou skoro zastavilo.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SANCHA: úplně v klidu koj dál tak jak jsi zvyklá ty a mimčo :) u prvního syna doktorka v jeho cca 3 měsísích prohlásila, že je tlustější a že bych měla omezit kojení...zírala jsem na ni jak tele na nový vrata a zařídila se dle sebe...no a ta stejná doktorka mi pak o pár měsíců později (když měl syn 10 měsíců) vyhrožovala vyšetřením v nemocnici, že ji připadal pro změnu příliš hubený...mno, teď bude mít 7 roků (v únoru) a je to úplně normální kluk, ani tlustý, ani hubený ;)
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: už má osm? slušný! :) náš má sedm a už takhle doktor velmi zdvihá obočí. Ale je teda trochu větší, 65 cm.
    Já bych si z těch tabulek hlavu nedělala, 8 kg se u tříměsíčních dětí udává jako horní hranice. Pokud vypadá zdravě a spokojeně, neřešila bych.
    A jak je na tom motoricky? Mně se právě zdá, že ten náš by pořád jenom papal a trávil a na pohyb už nezbývá moc času, takže myslím, že je trochu pozadu.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    SANCHA: může být tlusté, ale ne nezdravě a zmizí to. Já jsem byla jako mimino hodně tlustá, ve dvou letech nornální holčička a na základce se mi už smáli, že jsem somálec...
    A druhý příklad je noje kamarádky dcera, která je podobně stará jako moje Sára. Deset kilo měla, když sára měla asi sedm... a teď v roce a půl má stále okolo desíti - tj. možná už rok.

Jenom někdy děti, které jsou buclatější, tak musejí zvedat víc zátěže, takže se můžou (ale ne všechny) zvedat trochu pozdějc (ale nejde to mimo normu), takže to i hůř shazujou. S chozením to ale vždycky jde dolů.

Rozhodně se neboj, že dítě překojíš.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SANCHA: může být tlusté, ale když je to z kojení, tak bych to neřešila.
    mám v okolí takové děti, i jejich rodiče byli jako mimina pěkní cvalíci a dnes to jsou dlouháni a tuku na nich nenajdeš... a jak bys nasadila dietu při kojení? to nejde, uvidíš, že se to srovná.

moje dcera během prvních tří měsíců přibrala hodně, úplně kulička, naducané tváře, dnes je jí rok a půl a začíná se to ztrácet, jak začnou chodit a vytahovat do dýlky. samozřejmě jí moc nedávám sušenky, čokolády a tak, ale taky si občas nějaké bebe nebo piškot vezme, jíme normálně, chodíme normálně na procházky a na hřiště.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    SANCHA: poblinka se v leze... no satek tu mam pripraveny, ale jeste jsem na to neprisla tak aby tam byla spravne umistena..musime to lip natrenovat s nekym, kdo dohlidne jestli ji moc nekroutim..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    SANCHA: no to ne..ji v kuse do usnuti, pak par minut spi a pak se poblinka..
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    NICKIE: naprostej souhlas s tim, co Ti odpovedela MOLLY - nas syn taky totalne nekrkaci, pomahalo noseni, kojeni pri noseni a vyprazdnovami v klubicku nad necim. Nejvic stejne pomohlo, kdyz jsme se poradne szili :) Jinak teda kombinace casteho kojeni+noseni+bezplenkovky je ultranarocna, kdyz musis dite casto vyndavat z nositka/satku, alespon pro me to bylo (a je) vycerpavajici a tak jsem v ty bezplenkovce vzdy polevila a znovu zapocala dle me aktualni kondice...
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    NICKIE: nemusí to mít s tím krkáním nic společného, určitě ale zkus jí třeba nosit - šátek, nosítko, babyvak - některým dětem to dělá dobře a to i na bříško (to je zkušenost hlavně kamarádky). Mě první dcera prostě nekrkala, ale zas ji kojení neuspávalo (v noci to fungovalo ok), ale přes den po kojení byla tak pět minut "opilá" a pak začla tlačit, moc neřvala, ale kroutila se, tlačila atd... Uspávat kojením šlo tak po třičtvrtě roce a jen večer.
    Anebo ještě zkusit, jestli jí nepůjde líp kadit a prdět nad umyvadlem v klubíčku bez plenek. Mám čtrnáctidenní dceru a vlastně veškeré kadění jde do umyvadla nebo toho malého nočníku. Vždycky se u toho krásně vyprdí a je spokojená, ale když ji tam nedám, tak nadává a kadění ji ruší u kojení. S první jsem taky částečně bezplenkovala - taky na kadění, na čůrání mi to nefungovalo a taky jsem na to asi byla trochu líná. Ale je to výhoda tzv. bezplenkový metody, že jde dělat jen částečně.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NICKIE: abych řekla pravdu, já taky nikdy nevěděla co bude...první syn prořval 5 měsíců, druhý rovnou 9 a na každého zabíralo občas něco a občas vůbec nic...ty první tři měsíce jsou pro ty prťata asi nejnáročnější, většina už je pak docela v pohodě
    já dávala espumisan před kojením, po kojení mi oba kluci blili, takže jsem chtěla mít jistotu, že se do nich aspoň trocha toho léku dostala
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ORIKA: jo, caj piju taky...navic u kazdyho prebalovani masiruju brisko..kdyz rve, davam ji nahratou plinu..ale zatim nemam pocit, ze by neco zabiralo..navic nikdy nevim dopredu po kterym kojeni bude rvat a po kterym bude uplne v pohode spat..jde dat ten espumisan treba az kdyz zacne kricet a ne pred kojenim jak pisou?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NICKIE: klid, je to úplně normální :) oni totiž nemají jak jinak dát najevo svůj diskomfort, ať už pramení z čehokoli...na bříško může pomoct ten espumisan, baby calm apod, případně probiotický kapky...já pila čaj pro kojící, jsou v tom bylinky na podporu kojení a zároveň na ty miminkovský prdíky
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ahoj, mam zacatecnicky problem, intuice zatim vubec neprichazi... mala 14 dni mi furt breci, nejspis ji boli brisko... Problem je, ze neumime odrihnout, respektive u kojeni vzdycky usne a pak je deset minut uplne gumova, kdyz ji ale prendam spat, tak za dalsich deset minut se vzbudi a rve a rve...nekdy az do dalsiho kojeni a neda se vubec utisit...casto blinka.. resili jsme u doktora ze vubec nepribyva, ale vypada to, ze snad uz je to dobry.. kupodivu kdyz kojim v noci v leze a nechavam ji spat dal, tak je to dobry...kdyz to ale udelam rano tak uz to dobry neni...jsem z toho uplne na nervy..pomohl by treba espumisan? Je normalni, ze mimina tak kricej?
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    MARKYSHA: díky, zatím to odstříkání nepomohlo, ale už se to občas mění. zajímavý, že se skoro nekucká, když ji kojím vleže.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MOLLY: to mi dělala Alenka, taky byla hltoun, taky jsem jí musela zvedat, tím se to přerušovalo, pak polykala vzduch, takže jsem jí pak musela dávat Espunisan kapičky, ale jak tomu zabránit nevím. Možná předtím trochu odstříkat, jestli to mléko neteče moc prudce?
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenost s tím, že se dítě u kojení kucká? Mám pětidenní dceru, která se od začátku hodně ráda kojí. Spíš byl problém ji přesvědčit, že už ne (abych si nezničila bradavky), než že by se nechtěla kojit. To píšu proto, že jsem vygooglila hodně dotazů okolo toho, že se děti kuckají a nechtějí sát. To není její problém, ale skoro u každýho kojení ji musím zvedat, klepat na záda a čekám, kdy se nadechne. Nekucká se rychle, spíš mezi jednotlivými kucky je tak vteřina, což je o to strašidelnější, protože celkově tak pět šest sekund nedejchá.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    největší zlo u nás při kojení byly luštěniny, já je sama dost blbě trávim, zkusila jsem asi 2x (jsou prece tak vyzivne)- červenou čočku a malinky fazole a byla to hruuuuza...
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    SANCHA: tak bílý jogurt a kefír jsou natrávený předem bakteriema mléčného kvašení (prý snad i kysaná smetana?), takže i já je (i s tou slabou alergií) zvládám v pohodě, nejhorší je normální tekutý kravský mlíko (ale to v podstatě nepoužíváme), sýry taky celkem ok, když se to nepřehání a pak teda pro mě jsou zlo takový ty sladký kupovaný pudinky, smetánky, což mám celkem ráda, ale vždycky ta konzumace byla na dítěti znát...na 2. str. je fakt, že úprava stravy u nás zabírala jen do určité míry, protože on, jak pil, hltal a polykal asi vzduch
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SANCHA: no ale po cibuli, kvetaku, brokolici a hrachu to dite muze nadymat, muze ho bolet bricho. Chce to vysledovat, jak reaguje par hodin po kojeni potom, co jsi to snedla.

U syna jsem byla jen na suchych rohlicich, u dcery to bylo mnohem lepsi, ale s kvetakem, cesnekem a hrachem jsem pockala az po kojeni.
    GIO
    GIO --- ---
    jo lzickou do ni trosku dostanu ale je to vic vedle nez uvnitr.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam