• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    JANISKA: s dylkou neporadim, ale rucni odsavacka nebo rucne odstrikat by neslo?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Dotaz: jak dlouho v kuse (cca, chápu, že to bude dost individuální) je možný nekojit a zároveň neztratit mlíko? Až bude malý 11 měsíců, jela bych ráda na den a půl na jednu akci, kam není možný vzít ji s sebou (respektive bylo by to organizačně fakt strašně náročný), zároveň jsem ale tak nějak doufala, že ji budu kojit aspoň do roka...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: svet se divit nemusi....proste to tak mas. vsak pisu, ze kazdej to ma nejaky...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: tak ja treba v noci od roka ditete nekojim vubec a svete div se, dalsi temer dva roky mliko stale mam ;)
    nabizet / vnucovat jsem nemusela nikdy ani u jednoho z kluku, vzdy se prihlasili samotni
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    RYNA: tak u každého funguje něco jiného. pak tedy jak doporučujou ostatni...:)
    RYNA
    RYNA --- ---
    KAMPA: haha, musím se téhle radě trochu smát, protože naše pažravé mimino se stále (6,5m) kojí strašně často, ve dne i v noci. Teď jsem zaznamenala lehký útlum s přechodem na příkrmy včera snědl velkou dávku příkrmů, snad poprvé dvě slušné porce, a v noci se kojil snad jen třikrát, ale jinak jsme doteď jeli v 1,5 hodinovém rytmu, nabízet opravdu nebylo třeba :) I přesto cítím, že už mléka nemám tolik, na konstantní poptávku konstantní nabídkou, zdá se, prsa nereagují.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    RYNA: ja kojím 22 měsíců a mléka mám hodně, je to podlě mého názoru především tím, že kojím v noci - což je pro tvorbu mléka velice důležité. Takže doporučuji kojit na požádání dítěte a v noci!!! do roka a půl se má dítěti mléko nabízet a od pak už to nechat na dítěti...teď už vůbec nenabízim a malá se kojí dle svých potřeb. teď je nastydlá, tak pije třeba 6xkrát denně...v noci někdy jednou, ale když jí rostou zuby , tak klidně 5x...(spí s námi v posteli)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    MULTICAT: jo, to jsem pak dělala taky
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SOLEI: já právě musela u prvního kojit obou celou dobu, tak uvidím, jak ted

SANCHA: no právě že se napřed kojí z obou a pak z jednoho, teoreticky
    RYNA
    RYNA --- ---
    NEMESISS: cože? šestihodinový spánek? takový pojem už ani nemám ve slovníku! :)
    super, děkuju za tip!
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NEMESISS: homeopatika na kojení jsou dobrý, taky jsem měla...jen je potřeba dát pozor na to ředění, jedno laktaci podporuje (5CH), druhé naopak zastavuje (15 a 30CH)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    RYNA: syn mel v 9 mesicich nezavaznou blijavku s naslednym asi 2dennim prujmem, asi 2 noci mene pil (pamatuju si, jak jsem se vzbudila zdesenim ve 4 rano VYSPALA - spala jsem totiz od 10 do 4 V KUSE :D), skoro jsem prisla o mliko, znama mi poradila homeopatika Ricinus communnis (CH alias koncentrace lze dohledat na netu, je to dost bezny na podporu tvorby mleka a lekarny to, k memu prekvapeni, mivaji na sklade v hojnem poctu ), cucala jsem 5 tobolek pri kazdem (pokusu) o kojeni a do 2 dnu bylo po problemu. Ted je synovi 1,5 roku a mlika mam azaz ,) vubec ted hodne zkousim homeopatika na vsechno mozny (napr.bolesti pri rustu zubu) a u nas to funguje 100%
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: hm, no, to je věčný problém :) snažím se to hlídat, ale občas se mi stane, že si třeba v poledne vzpomenu, že jsem od rána nic nepila :/ ale teď si na to dávám obzvlášť bacha.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    LISTICKA: počítá se s tim že do konce šestinedělí zacnes prsa střídat, ale já měla jadno prso chabrus, takže jem kojila z obou šestnáct osmnáct měsíců , dokud nevznikl problém který celou tu srandu ukončil
    RYNA
    RYNA --- ---
    ORIKA: aha, to jsem nevěděla, Caro jsem nikdy nepila, ale prozkoumám to.
    Zkušenost zatím nemám ani s homeopatiky, ale alternativním metodám se nebráním, takže kdyby se to s kojením zhoršilo, možná zkusím. Zatím bych radši podporovala přirozenou cestou skrze stravu a vyváženou životosprávu.
    Já bych taky ráda, aby se syn jednou odstavil sám, ale líbilo by se mi to tak v roce a kousek, nevím, zda bych vydržela déle. Ale taky to nijak aktivně neplánuju, po porodu jsem si přála se rozkojit, pak bylo snem plně kojit prvních šest měsíců a všechno se nám hezky povedlo, za což jsem vděčná. Další měsíce už považuju za bonus.
    Ale stejně myslím, že až k odstavu jednou dojde, tak ho obrečím, přece jenom je to hrozně hezký :)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Jak dlouho po porodu jste kojily z obou prsou?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RYNA: obiloviny v caru údajně podporují mlékotvorbu, zda je to pravda netuším, ale jelikož mi chutná, tak ho piju a mlíko mám :)
    ještě mě napadlo zkusit homeopatika na podporu kojení, pokud ti nevadí alternativnější metody :)
    kojím 2x denně, po obědě a pak večer...já si teda délku kojení nijak moc neplánovala, prvorozený se mi sám odstavil postupně mezi 18 a 21 měsíci, tak čekám, kdy se odstaví druhorozený...nejsem moc pro násilný odstav, nechávám tohle na dětech, i když je fakt, že takhle dlouhý kojení už mě docela vysiluje a strašně mi padají vlasy
    SOLEI: já to takhle měla ještě dobře 2 roky po odstavu, prý se to stává...a zkusit se rozkojit můžeš, šance podle mě je :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Tak by mne tak zajímalo jestli se mužů ještě rozložit. Mladíka jsem odstavila na začátku prosince a ještě pořád vymacknu z jednoho prsa kapku.
    Kdyby byla šance , že se ještě rozkojim tak bych se zkusila ke kojení vrátit.
    RYNA
    RYNA --- ---
    ORIKA: a z jakého důvodu se pije to caro? kojící čaje piju už od porodu. a tři roky? respekt!! jak často ho v tomhle věku kojíš?
    KATIA: ok, díky
    KATIA
    KATIA --- ---
    RYNA: hodně polívky, vývar
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam