• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    RYNA: syn mel v 9 mesicich nezavaznou blijavku s naslednym asi 2dennim prujmem, asi 2 noci mene pil (pamatuju si, jak jsem se vzbudila zdesenim ve 4 rano VYSPALA - spala jsem totiz od 10 do 4 V KUSE :D), skoro jsem prisla o mliko, znama mi poradila homeopatika Ricinus communnis (CH alias koncentrace lze dohledat na netu, je to dost bezny na podporu tvorby mleka a lekarny to, k memu prekvapeni, mivaji na sklade v hojnem poctu ), cucala jsem 5 tobolek pri kazdem (pokusu) o kojeni a do 2 dnu bylo po problemu. Ted je synovi 1,5 roku a mlika mam azaz ,) vubec ted hodne zkousim homeopatika na vsechno mozny (napr.bolesti pri rustu zubu) a u nas to funguje 100%
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: hm, no, to je věčný problém :) snažím se to hlídat, ale občas se mi stane, že si třeba v poledne vzpomenu, že jsem od rána nic nepila :/ ale teď si na to dávám obzvlášť bacha.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    LISTICKA: počítá se s tim že do konce šestinedělí zacnes prsa střídat, ale já měla jadno prso chabrus, takže jem kojila z obou šestnáct osmnáct měsíců , dokud nevznikl problém který celou tu srandu ukončil
    RYNA
    RYNA --- ---
    ORIKA: aha, to jsem nevěděla, Caro jsem nikdy nepila, ale prozkoumám to.
    Zkušenost zatím nemám ani s homeopatiky, ale alternativním metodám se nebráním, takže kdyby se to s kojením zhoršilo, možná zkusím. Zatím bych radši podporovala přirozenou cestou skrze stravu a vyváženou životosprávu.
    Já bych taky ráda, aby se syn jednou odstavil sám, ale líbilo by se mi to tak v roce a kousek, nevím, zda bych vydržela déle. Ale taky to nijak aktivně neplánuju, po porodu jsem si přála se rozkojit, pak bylo snem plně kojit prvních šest měsíců a všechno se nám hezky povedlo, za což jsem vděčná. Další měsíce už považuju za bonus.
    Ale stejně myslím, že až k odstavu jednou dojde, tak ho obrečím, přece jenom je to hrozně hezký :)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Jak dlouho po porodu jste kojily z obou prsou?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RYNA: obiloviny v caru údajně podporují mlékotvorbu, zda je to pravda netuším, ale jelikož mi chutná, tak ho piju a mlíko mám :)
    ještě mě napadlo zkusit homeopatika na podporu kojení, pokud ti nevadí alternativnější metody :)
    kojím 2x denně, po obědě a pak večer...já si teda délku kojení nijak moc neplánovala, prvorozený se mi sám odstavil postupně mezi 18 a 21 měsíci, tak čekám, kdy se odstaví druhorozený...nejsem moc pro násilný odstav, nechávám tohle na dětech, i když je fakt, že takhle dlouhý kojení už mě docela vysiluje a strašně mi padají vlasy
    SOLEI: já to takhle měla ještě dobře 2 roky po odstavu, prý se to stává...a zkusit se rozkojit můžeš, šance podle mě je :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Tak by mne tak zajímalo jestli se mužů ještě rozložit. Mladíka jsem odstavila na začátku prosince a ještě pořád vymacknu z jednoho prsa kapku.
    Kdyby byla šance , že se ještě rozkojim tak bych se zkusila ke kojení vrátit.
    RYNA
    RYNA --- ---
    ORIKA: a z jakého důvodu se pije to caro? kojící čaje piju už od porodu. a tři roky? respekt!! jak často ho v tomhle věku kojíš?
    KATIA: ok, díky
    KATIA
    KATIA --- ---
    RYNA: hodně polívky, vývar
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RYNA: mě pomáhalo pít caro a čaje pro kojící, v podstatě na tom jedu do teď a to bude mít syn v létě už 3 roky a mlíka je evidentně stále dostatek
    RYNA
    RYNA --- ---
    Ahoj, začínám mít obavu, jestli mi trochu neubývá mléko. Dítěti je 6,5 měsíce a asi před měsícem jsme s tím začali bojovat - dítě začínalo mít velké hlady, mléko mu přestávalo stačit, tak jsme zařadili příkrmy, ale zatím jsem to ještě nepoladila tak, jak by se mi líbilo a dítě má občas nad ránem hlad.
    Dřív mi kojení šlo krásně, byla jsem schopná i velké množství odstříkat, o tom už teď nemůže být ani řeč. Začala jsem v poslední době hodně pracovat a trochu zanedbávat životosprávu, což s tím nejspíš úzce souvisí, na kojení mi ale záleží a ráda bych vydržela kojit, dokud nám to oběma bude příjemné.

Neporadily byste mi prosím, jakým způsobem by se dalo kojení opět nastartovat? Jaké například do jídelníčku zařadit potraviny, na co nezapomínat?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Mám týdenní mimino (ale je to dost macek, 5 kilo) a už si nepamatuju, jak dlouho bývají novorozenci vzhůru. Matně si vzpomínám, že časem to bylo u staršího půl hodiny bdění a pak hodina nebo hodina a půl spánku, ale tohle období (6nedělí) si vůbec nepamatuju. Jak je to u vás? A jak často se vám mimina krmí?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    NEMESISS: jo, zive si pamatuju rekord, mezi ctvrtou a patou ranni - 4 pokadene pliny :-)

Nakojila jsem, prvni plina, ok to je normalka, jdeme spat, pet minut, druha plina, prebalim, jdeme spat, deset minut, dalsi varka a tak dale...
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KYO: ano, u nás taky, ale bobkama bych to nenazývala :D Nejnáročnější session byla od cca 5. ranní do asi 11 dopoledne. Jasný, na 5 ráno připadá dle biolog.hodin dráha tlustého střeva..
    KYO
    KYO --- ---
    1TERESKARASTY1: Nase holcicka je uplny opak, v sestinedeli jsem si pripadala, ze nedelam nic jineho, nez se utiram bobky :) Takze mas asi stesti :D
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    ORIKA: aha diky moc :))
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    1TERESKARASTY1: je to strasne individualni - starsi jako miminko kakal po kazdem kojeni, tj. klidne i 8x za den s vyjimkou noci...mladsi coby miminko kakal 1x tydne, nekdy i 1x za 2 tydny...konzultovala jsem s pediatrem a je to pry normalni, pokud to nepresahne 3 - 4 tydny
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    NEMESISS: diky moc :)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    SANCHA: ano, jak vlcice :)
    SOLEI: ja teda nehubnu (to jen ty prvni cca 2 mesice), ale zaroven nepribiram, jime holt za 2,)
    ale je to o individualnim metabolickym nastaveni urcite...
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    1TERESKARASTY1: u nas se tohle nestalo, ale vim, ze hodne kamosek to resilo a prej je to normal, jediny kojeny mimco v okoli, o kterym jsem slysela, ze mu dr. "diagnostikovala" zacpu, nekakalo skoro mesic (!!)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam