• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KYO: davej ji prikrmu kolik sni a koj kolik chce, nasi by pul sklenicky bylo malo. Frekvence nocniho kojeni casto vrcholi kolem roka, co jsem tak zaslechla, takze to nemusi vubec souviset.
    ADUSH_
    ADUSH_ --- ---
    KYO: Ja teda mam asi dost zrouta. Snidane napr cele avokado, pak kojeni, obed 190g jidla, pak ma 100g ovoce, kojeni, vecere 190g jidla a 100g ovoce a pak kojim a pres moc jedno kojeni. Ke vsem jidlum momentalne dostava extra kousky, kterymi se sama krmi :)
    Byt tebou tak ji dam celou sklenicku ;)
    KYO
    KYO --- ---
    ptam se proto, ze se mi v noci casto budi.... mozna to jsou zoubky, uplnek nebo neco jineho, ale nerada bych, aby to bylo hladem
    KYO
    KYO --- ---
    mala mela osm mesicu a uz mi prijde, ze jak se zacala pohybovat, ze chce vic papat. Tak ji davam na obed a na vecer pokazde pul sklenicky a jeste kojim. je to optimalni? co teda zatim moc nepochopila je piti, spis vic rozleje, nez vypije, ale resim to polivkou na obed. spis jako zuzla a nesaje...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    KLEVKA:uf byla to retence..ja to proste od sebe nepoznam, kazdopadne nestesti zazehnano! diky
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    NICKIE: snad to dobre dopadlo....
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Nevite nahodou jestli se da jet na pohotovost s mastitidou do podoli? Koukala jsem ze je tam gynekologie porad ale nevim jestli to neni jen pro sestinedeli. Ze ja mam vzdycky problem na vikend:(
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: asi jak kdo. Ja mohla nekojit treba celej vikend a kamoska mliko neudrzela ani pri frekvenci dvakrat za den.
    RYNA
    RYNA --- ---
    RYNA: *minimálně... uf :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    JANISKA: to by mě taky dost zajímalo - ráda bych věděla, od jaké doby odloučení se doporučuje preventivně odstříkávat...
    Jídelníček dítěte se obohacuje, kojení ubývá, do toho obvykle 1-2x týdně odcházím miminálně na celé odpoledne... říkám si, kde je ta hranice... taky bych ráda kojila aspoň do roka, možná i déle.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    PETUL_KA: Vida, to mě nenapadlo, dík. Já nic neodstříkám od konce šestinedělí, takže odsávačka putovala do skříně. Tak já ji zkusím zas vytáhnout.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    JANISKA: s dylkou neporadim, ale rucni odsavacka nebo rucne odstrikat by neslo?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Dotaz: jak dlouho v kuse (cca, chápu, že to bude dost individuální) je možný nekojit a zároveň neztratit mlíko? Až bude malý 11 měsíců, jela bych ráda na den a půl na jednu akci, kam není možný vzít ji s sebou (respektive bylo by to organizačně fakt strašně náročný), zároveň jsem ale tak nějak doufala, že ji budu kojit aspoň do roka...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: svet se divit nemusi....proste to tak mas. vsak pisu, ze kazdej to ma nejaky...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: tak ja treba v noci od roka ditete nekojim vubec a svete div se, dalsi temer dva roky mliko stale mam ;)
    nabizet / vnucovat jsem nemusela nikdy ani u jednoho z kluku, vzdy se prihlasili samotni
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    RYNA: tak u každého funguje něco jiného. pak tedy jak doporučujou ostatni...:)
    RYNA
    RYNA --- ---
    KAMPA: haha, musím se téhle radě trochu smát, protože naše pažravé mimino se stále (6,5m) kojí strašně často, ve dne i v noci. Teď jsem zaznamenala lehký útlum s přechodem na příkrmy včera snědl velkou dávku příkrmů, snad poprvé dvě slušné porce, a v noci se kojil snad jen třikrát, ale jinak jsme doteď jeli v 1,5 hodinovém rytmu, nabízet opravdu nebylo třeba :) I přesto cítím, že už mléka nemám tolik, na konstantní poptávku konstantní nabídkou, zdá se, prsa nereagují.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    RYNA: ja kojím 22 měsíců a mléka mám hodně, je to podlě mého názoru především tím, že kojím v noci - což je pro tvorbu mléka velice důležité. Takže doporučuji kojit na požádání dítěte a v noci!!! do roka a půl se má dítěti mléko nabízet a od pak už to nechat na dítěti...teď už vůbec nenabízim a malá se kojí dle svých potřeb. teď je nastydlá, tak pije třeba 6xkrát denně...v noci někdy jednou, ale když jí rostou zuby , tak klidně 5x...(spí s námi v posteli)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    MULTICAT: jo, to jsem pak dělala taky
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SOLEI: já právě musela u prvního kojit obou celou dobu, tak uvidím, jak ted

SANCHA: no právě že se napřed kojí z obou a pak z jednoho, teoreticky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam