• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KYO
    KYO --- ---
    Ta moje mlékarka se snad nikdy nenaučil jist nic jiného.... Furt se snažím a zkouším všechno možný, ale nic ji nechutna kromě mlicka. Dneska byl úspěch s jednou krupkou, odpoledne pak dvě lžičky květáku....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Aby se mleko spravne tvorilo, nemel by byt delsi interval mezi kojenim pet hodin, a to i v noci, kdyz dite spi. klidne nekojit v polospanku. nemusi se dite budit, jen jemne vzit a prilozit k prsu, to prso ho zase uonda...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    mam pocit,ze co jsem se pred par dny vybodla na prosazovani nejakych systemu, tak je mnohem vetsi klid.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TRAMIN: pokud máš dost mléka a díťě dobře přibírá, není důvod
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    JANISKA: ona hlavne ignoruje nejaky system.dopoledne klidne prospala pet hodin a pak pije jednou za hodinu odpoledne. ale vypada s tim vic v klidu nez puvodni probudit-prebalit-nakrmit a dlooouze uspavat
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TRAMIN: kamarádka musí, malej jí hrozně málo přibírá. I když ho budí, jí tak jednou za pět hodin. Pokud ti přibírá dobře a není to třeba vyloženě novorozenec se žloutenkou (která pak může vést k další větší spavosti), buzení bych vůbec neřešila.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRAMIN: žádný důvod není dost vážný na to, aby člověk dobrovolně budil spící dítě :o)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    budite male deti pres den na kojeni? nebo jim nechavate zcela volny rezim podle nich?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    bezva video:
    HEIDIREPORT: O kojení s Vlastou Jiráskovou • MÝTY A NEPRAVDY
    https://www.youtube.com/watch?v=8N1VOfSr13U
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SANCHA: u nas se pravidelne bojuje u kazdeho vecerniho kojeni. ona ma hlad, ale bude rvat a bojovat a rukama mydli kolem sebe a hazi hlavou.pak po chvilce to vzda a zase zacne pit jak blazen. strasne akcne,jako bych ji to chtela sebrat. u toho logicky kucka nebo ji to tece vsude. pak se uklidni a pije hezky. ale zvlast ve tri rano je tenhle boj vysilujici.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    TRAMIN: nam dr. taky rikala, ze ho boli bricho proto, ze moc casto pije. velky prdlajs, zkousela jsem asi tyden kojit pres den v pravidelnych intervalech po 1,5 hodine (2 hodiny bychom nedali) a bylo to jeste horsi. pak jsem si nekde precetla, ze "kojene dite si neumi vyresit travici problemy jinak, nez tim, ze je prepije" (+ samozrejme, ze casto pil na zaklade jinych potreb, nez byl hlad, a to hlavne k veceru), tak pil furt (treba kazdych 20 minut). v podstate jsem tak do 3,5 mesicu resila sebemensi nepohodu prsem, pak to prestalo fungovat. ale kazde dite/rodic to ma asi jinak ,)
    rekla bych, ze tak 40% kojeni (vypiteho mleka) u nas v novorozeneckym obd.probihalo z jeho potreby byt u me a citit se v bezpeci, nikoli z hladu/zizne...takze ano, vlastne se prepijel, ale potreboval, aby to tak bylo:))
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SANCHA: dela cirkus nez se prisaje. to mlati rukama kolem sebe a fakt vresti.ale pak je ticho.jeste teda na zacatku chvilku trva nez se uklidni,ale pak vypada,ze pije.
    pak mi v klidu lezi v naruci a jak ji chci polozit tak jedeme dalsi kolo. pritom pres den to nedela
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SANCHA: ja mam pocit,ze uz nema co pit po tak kratkych intervalech.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    da se vychazet z predpokladu,ze ve trech tydnech bude dite jist kdy potrebuje? doktorka se zminila,ze kdyz budu kojit casto,tak ji bude akorat bolet bricho. ale v dobe cca 17-23 hod chce jist treba co hodinu, v noci klidne co ctyri hodiny poslednich par dnu. dopoledne spi pekne. ale ten vecer nevim
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: neboj, jak zacne chodit a behat tak se to dost podstatne zpomali...Moje A. ma stale 10,5 kg a tech 10 mela v roce a jeji ted rok a 8 mesicu.....chapu, ze od blizke osoby to zamrzi, ale fakt neboj....ted nabira at pak muze vklidu behat (+:
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NEMESISS: je to b-komplex, berou to synove (7 let a skoro 3 roky), oba chodi na hematologii od malicka kvuli dedicnemu onemocneni krve
    ja becko neberu, protoze to u me nema smysl, mam poruchu vstrebavani vit. B z jidla i tablet, musela bych chodit jedine na injekce a to jsem odmitla
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    ORIKA: diky za info, to je tedy vit. b12? to uzivas Ty, nebo synove (pokud ano, jaky vek maji)? to Vam nasadil hematolog na zaklade nejakych testu?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NEMESISS: ja anemicka jsem, oba synove taktez, na doporuceni hematologa davam 3x tydne vit B, zelezo nikoli
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Je tu nekdo, kdo mel v dobe kojeni problem s anemii? Mam k ni sklony od prirody a v minulosti jsem anemii v ramci jjine svoji "nemoci" lecila cinskou medicinou. Posledni dobou citim, ze se mi behem chvilky docela osklive prelezi koncetina, vzpominam na svoji cinskou terapeutku, ktera tohle povazovala za 1 ze znaku "slabe krve". Muj muz tvrdi, ze kdyz se syn budi s brekem, je to proto, ze ma sam taky prelezelou (vetsinou) ruku a je v soku z toho, ze s ni nemuze hybat. Muze beru s rezervou, je, co se syna tyce, dost precitlivelej, ale napada me, zda na tom neco nemuze byt. Slysela jsem, ze anemie u deti muze bejt velkej problem, ale predpokladam, ze se to tyka tech, co se jen koji a nechteji jist a sama matka je anemicka... Nas syn (20 mesicu) ji dost a vsechno, koji se dost i pres den, nikdy nemel umele mleko... Resily jste nektera neco podobneho? Je nejaka svepomoc, krome jidla treba nejakej super potr.doplnek na doplneni zeleza v dobe kojeni?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANCHA: Toník byl vařbuchta a pak mu ta váha zůstala několik let stejná, teď je noháč se svalnatým břichem. Pokud nepřikrmuješ, tak jak začne chodit, tak to vyběhá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam