• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: ted narychlo nic po ruce nemam, ale napr. na strankach laktační ligy nebo mamila.sk se o tom pise v odobornych clancich, staci se tam trochu porozhlidnout. divala jsem se na tu laktacni ligu a tam dokonce uvadej, ze prirozeny samoodstav nastava kolem tretiho roku a dal. http://www.kojeni.cz/odborne-clanky/navod-postupne-ukonceni-kojeni/ a pak jeste neco tady: http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-dlho-ma-dieta-byt-dojcene/ a pak se da najit toho spousta v aj.
    moji sestre se odstavila sama dcera, taky nevedela vubec cim to mohlo byt a pak zjistila , ze byla tehotna napr. nemusi to tedy byt chyba "tva", ale proste okolnosti kolem, ktery neovlivnis.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: jsou od sebe 25 měsíců. Mě bolela prsa na začátku, ale to jsem nějak překonala, jen jsem přestala kojit v noci. V tom druhym trimestru už pila jen před spaním a ani ne každej den a mlíko jsem asi ztrácela i kvůli tomu. Určitě to jde udržet, já neměla takovou motivaci. Kdyby bylo starší míň než rok, tak bych se asi snažila víc.
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: uvidíme :) zatím to není ani potvrzené od doktora, tak to neberu ani jako danou věc - každopádně pokud to vyjde, budeme muset doufat, že bude č. 2 stejné zlatíčko jako č. 1. No, momentálně je v čínském horoskopu znamení ohnivé opice, to se máme na co těšit :)
    KYO
    KYO --- ---
    RYNA: vsak ja te neznam, tak nikomu ani rict nemuzu, ale pekny teda :))) bude to asi mazec, ale zase budou blizko sobe a muzou si spolu hrat :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    KOTENCE: Děkuju, a jak jsou tvoje děti prosím daleko od sebe? Mně prsa bolí už teď na samém začátku těhotenství, dá se to, ale jako kdyby mléka ubývalo nebo co. Zatím se pozoruju, ale mám z toho trochu obavy - naše dítě (9m) zatím nevypadá, že by se chtělo odstavovat (a ani to nemám v plánu hrotit), myslím si, že pokud nenastane nějaká nečekaná událost, směřuju ke kojení dvou dětí. Jaký to je a jak často starší pije?
    V prvním těhotenství jsem žádné vitamíny nejedla, věřila jsem svojí zdravé životosprávě, ale teď, ehm, s běháním kolem mimina šla strmě dolů (k obědu každý druhý den špagety... v tom lepším případě), takže asi se taky po vítamínech poohlédnu.
    KYO: je to tak. teprve relativně čerstvá zpráva, kterou ve svém okolí nešířím, ale nyx to snad unese.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: Jo, dítěti to moc nechutnalo a v druhym trimestru jsem ji nenásilně odstavila, protože mě bolely bradavky. A myslim, že se mi ani netvořilo tolik mlíka. Ale teď se zase přidala k miminu :-)
    Gynekolog s tím neměl problém, jen doporučil občas zobnout vitamíny.
    KYO
    KYO --- ---
    RYNA: Cuze??? :D Vy jste do toho prastili znova? :D
    RYNA
    RYNA --- ---
    Zdravím, ráda bych se zeptala, zda máte nějaké zkušenosti s kojením v těhotenství - rady na bolestivá prsa v prvním trimestru, prý se také může začít tvořit méně mléka, dítěti může přestat chutnat...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    NEELLA: taky uspavam kojenim.druha varianta je kocarek.nic jineho nezabira.
    kdyz kojim na boku,tak uz s ni pak nehybu. to bych ji pak zase nejmin pul hodiny uspavala. pres den mi ted nechce moc dobre spat jinde nez venku v kocarku nebo ve svisle poloze na hrudniku.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NEELLA: Jo, nechávám spát. Když potřebuje zvednout, tak neusne a vrtí se. Někdy jí zvednu, když se pořádně napije, a pak jí znova přiložím, aby se ještě uspala, to už stejně moc nepije a nehltá. Někdo by třeba namítnul, že má prso místo dudlíku, ale já tvrdím, že je to právě naopak. Dudlík je šidítko místo prsa :-)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    NEELLA: Ja ano. Uplne paradoxne syn behem dne potrebuje odbrknout temer pokazde, ale pokud u kojeni usnul, tak proste nemusel. A ted se to teda tyka uz jenom noci, kdy ho proste nakojim v leze v polospanku a hned zase usneme.
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    setkávám se s pojmem usínání u kojení, mám téměř dvouměsíčního syna a když už usne u prsa, tak ho probudí to, že ho dám na rameno si odžbrknout... to tedy necháváte ratolesti na boku vedle sebe usnout u prsa bez žbrknutí? děkuji
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: muzu se zeptat na nejaky zdroj ohledne toho tvrzeni, ze je dokazany, ze samoodstav nastava az po druhem roce zivota a driv je to nejaka chyba?
    prvni syn se mi totiz sam postupne odstavil mez 18 a 21 mesici a i kdyz jsem nad tim tehdy dost badala, na zadnou chybu jsem u sebe neprisla
    druhymu budou 3 a na samoodstav to stale nevypada, posledni rok se koji po obede a vecer, ma to v obou pripadech jako ritual pred spanim (nikdy u toho neusne)..ja uz bych teda ten odstav uvitala, jsem docela dost vycerpana, ale nasilim to delat nechci
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: to verim , ze to je narocny. no ale zda se, ze k tomu samoodstavu pomalu ale jiste speje a je super, ze to nehrotis a nechavas to prirozene...:) ono to prejde...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: od narozeni jsem ji uspavala kojenim. Asi trochu pomohlo prespavani u babicek, kam jezdi na noc asi od roka a pul. A nekdy uspaval tatinek, ale to ted moc nechce a je radsi, kdyz tata chova miminko a ona me ma pro sebe. Nekdy uspavam kojenim obe najednou... Mozna uz se pomalu k tomu odstaveni blizi. Vyjmecne usne i uplne sama a bez kojeni. Ja to nechci hrotit, jen nekdy saje dost hrube a nekdy je to se dvema narocny
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: možná to nastane postupne....minule me teda dcera pobavila, pac pila mliko na spani, usinala, ale v takovym polospanku se otocila dvakrat rekla FUJ a usnula....mela jsem tedy nadeji, ze uz ji to pousti. ale neee jedeme dal stejne.
    ta tva uz tedy je ve "druhe fazi"? nebo si ji vzdy neuspavala kojenim?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: ja taky kojim pred spanim, ale nekdy se nakoji a pak teprve usne jen pritulena. S uspavanim od jinejch lidi nema problem vubec. Spis tedka nekdy chce prso pres den, kdyz zavidi miminu nebo vyjmecne ve stresu. Jenze to ja nechci zavadet, tak ji rikam, ze dostane az v posteli, ze miminko dostava porad mlicko, ale zase nemuze normalni jidlo.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: prehlidla jsem, uz to vidim. ja mam dvouletou holku. kojim rano, na spani po O a vecer na usnuti. jinak uz nechce, ale jeste pred par mesicema chtela kojit nekolikrat denne. ta frekvence se pomalilinku snizuje. mne to nevadi, ale co mi vadi je, ze ma spanek spojeny s prsem a z toho mam trochu obavy. kdyz si vyrazim vecer, tak pritel uspava treba hodinu za revu (ci maminkuuuu, pršíčkoooo) a chodi s ni po byte v naruci, dokud neusne. hmmm

máte s tím nekdo nejaky zkusenosti, kdy to preslo a dite samo zacalo usinat? vyrvanim to resit urcite nechci.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: v tom videu, co jsem sem hazela LP rika a znam to z xy zdroju, ze dite se neodstavi ze dne na den. je to nekolikamesicni proces. najednou si vlastne uvedomis, ze uz nechce poledni kojeni nebo po obede....atd. zhruba od roka a pul se mliko nenabizi a necha se na diteti,kdy si o nej rekne. do te doby je zadouci prs diteti nabizet. navic je dokazany , ze samoodstav nastava po druhem roce zivota. do ty doby je to nejaka chyba (spatna lahev na piti, dudlik atd)

jak mas starou (mladou) holcicku? /nemusis odp./
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MARKYSHA: taky moznost :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam