• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: prehlidla jsem, uz to vidim. ja mam dvouletou holku. kojim rano, na spani po O a vecer na usnuti. jinak uz nechce, ale jeste pred par mesicema chtela kojit nekolikrat denne. ta frekvence se pomalilinku snizuje. mne to nevadi, ale co mi vadi je, ze ma spanek spojeny s prsem a z toho mam trochu obavy. kdyz si vyrazim vecer, tak pritel uspava treba hodinu za revu (ci maminkuuuu, pršíčkoooo) a chodi s ni po byte v naruci, dokud neusne. hmmm

máte s tím nekdo nejaky zkusenosti, kdy to preslo a dite samo zacalo usinat? vyrvanim to resit urcite nechci.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: v tom videu, co jsem sem hazela LP rika a znam to z xy zdroju, ze dite se neodstavi ze dne na den. je to nekolikamesicni proces. najednou si vlastne uvedomis, ze uz nechce poledni kojeni nebo po obede....atd. zhruba od roka a pul se mliko nenabizi a necha se na diteti,kdy si o nej rekne. do te doby je zadouci prs diteti nabizet. navic je dokazany , ze samoodstav nastava po druhem roce zivota. do ty doby je to nejaka chyba (spatna lahev na piti, dudlik atd)

jak mas starou (mladou) holcicku? /nemusis odp./
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MARKYSHA: taky moznost :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KYO: Zkoušela jsi jí to rozmixovat s MM? Třeba by jí to chutnalo víc.
    Ta naše jedla vždycky všechno, ale ve dvou a čtvrt chce pořád kojit.

Jak vůbec probíhá ten samostatnej odstav? Prostě najednou nechce nebo snižuje frkvenci? Já už jí jednou odstavila v těhotenství, ale to bylo snadný, protože jí mlíko nechutnalo (neteklo?) a vlastně to moc nechtěla. Teď začala s miminem znova a chtěla by i víc, než dávám (kojim jí max. dvakrát za den).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KAMPA: nebo odstříkat
    KYO
    KYO --- ---
    SANCHA: jo to u ni taky... spenat, pastinak, maso.... asi to neumi jeste poradne zpracovat.... btw. dneska byla strasna noc. neustale se budila brekem a chtela prso na uklidneni, vstavala v 5:30 a uz jsem ji nemohla uklimbat. Zase ji trapi nejakej ten zub, protoze hlad, zizen nemela, to jsem zkousela. Jsem grogy :)
    KYO
    KYO --- ---
    Ta moje mlékarka se snad nikdy nenaučil jist nic jiného.... Furt se snažím a zkouším všechno možný, ale nic ji nechutna kromě mlicka. Dneska byl úspěch s jednou krupkou, odpoledne pak dvě lžičky květáku....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Aby se mleko spravne tvorilo, nemel by byt delsi interval mezi kojenim pet hodin, a to i v noci, kdyz dite spi. klidne nekojit v polospanku. nemusi se dite budit, jen jemne vzit a prilozit k prsu, to prso ho zase uonda...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    mam pocit,ze co jsem se pred par dny vybodla na prosazovani nejakych systemu, tak je mnohem vetsi klid.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TRAMIN: pokud máš dost mléka a díťě dobře přibírá, není důvod
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    JANISKA: ona hlavne ignoruje nejaky system.dopoledne klidne prospala pet hodin a pak pije jednou za hodinu odpoledne. ale vypada s tim vic v klidu nez puvodni probudit-prebalit-nakrmit a dlooouze uspavat
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TRAMIN: kamarádka musí, malej jí hrozně málo přibírá. I když ho budí, jí tak jednou za pět hodin. Pokud ti přibírá dobře a není to třeba vyloženě novorozenec se žloutenkou (která pak může vést k další větší spavosti), buzení bych vůbec neřešila.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRAMIN: žádný důvod není dost vážný na to, aby člověk dobrovolně budil spící dítě :o)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    budite male deti pres den na kojeni? nebo jim nechavate zcela volny rezim podle nich?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    bezva video:
    HEIDIREPORT: O kojení s Vlastou Jiráskovou • MÝTY A NEPRAVDY
    https://www.youtube.com/watch?v=8N1VOfSr13U
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SANCHA: u nas se pravidelne bojuje u kazdeho vecerniho kojeni. ona ma hlad, ale bude rvat a bojovat a rukama mydli kolem sebe a hazi hlavou.pak po chvilce to vzda a zase zacne pit jak blazen. strasne akcne,jako bych ji to chtela sebrat. u toho logicky kucka nebo ji to tece vsude. pak se uklidni a pije hezky. ale zvlast ve tri rano je tenhle boj vysilujici.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    TRAMIN: nam dr. taky rikala, ze ho boli bricho proto, ze moc casto pije. velky prdlajs, zkousela jsem asi tyden kojit pres den v pravidelnych intervalech po 1,5 hodine (2 hodiny bychom nedali) a bylo to jeste horsi. pak jsem si nekde precetla, ze "kojene dite si neumi vyresit travici problemy jinak, nez tim, ze je prepije" (+ samozrejme, ze casto pil na zaklade jinych potreb, nez byl hlad, a to hlavne k veceru), tak pil furt (treba kazdych 20 minut). v podstate jsem tak do 3,5 mesicu resila sebemensi nepohodu prsem, pak to prestalo fungovat. ale kazde dite/rodic to ma asi jinak ,)
    rekla bych, ze tak 40% kojeni (vypiteho mleka) u nas v novorozeneckym obd.probihalo z jeho potreby byt u me a citit se v bezpeci, nikoli z hladu/zizne...takze ano, vlastne se prepijel, ale potreboval, aby to tak bylo:))
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SANCHA: dela cirkus nez se prisaje. to mlati rukama kolem sebe a fakt vresti.ale pak je ticho.jeste teda na zacatku chvilku trva nez se uklidni,ale pak vypada,ze pije.
    pak mi v klidu lezi v naruci a jak ji chci polozit tak jedeme dalsi kolo. pritom pres den to nedela
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SANCHA: ja mam pocit,ze uz nema co pit po tak kratkych intervalech.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    da se vychazet z predpokladu,ze ve trech tydnech bude dite jist kdy potrebuje? doktorka se zminila,ze kdyz budu kojit casto,tak ji bude akorat bolet bricho. ale v dobe cca 17-23 hod chce jist treba co hodinu, v noci klidne co ctyri hodiny poslednich par dnu. dopoledne spi pekne. ale ten vecer nevim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam