• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: a ze takovy "partneri" jsou, bohuzel....
    jinak mam podobny pocity a kdyz se obcas podivam na fotku ze zacatku tehotenstvi (fotili jsme +- co 14 dni nahou fotku), tak zamacknu slzu, ale urcite ve mne prevazuje pozitivni pocit z toho, ze my prsa plni ucel...:)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KAMPA: ja jsem s tim srovnana celkem. dokonce kdyz mi ted vyretusovali bricho na fotkach do katalogu,tak jsem se urazila :-D
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TRAMIN: za rok vetsina z toho bude pryc nebo hodne vybledle,telo se srovna..ta linea negra cara pres pupek mi jeste chybela nakonec :))

TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ja mam po porodu jizvy od kolen po bradu vsude. fialovy, siroky. k tomu vse ostatni jako tmavy pupik a pruh pres nej, znicene bricho, priserny drzeni tela... leve prso asi o cislo vetsi nez prave. a chvala bohu to chlap nekomentuje. naopak rika at na to kaslu. jak budu vypadat za rok netusim
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: to jo, to bych se asi rozbrecela. I kdyby to byla tisickrat pravda.
    Je to neuveritelny, jak skvely je v tomhle zensky telo. Cely tehotenstvi a kojeni. Skoda, ze kult mladi a krasy ten pozitek takhle kazi. Fakt mi to prijde super, ale presto se obcas kouknu do zrcadla a reknu si ach jo...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: se ho schvalne zeptam, jestli by nechtel zacit setrit.. :)
    (ja myslim ,ze on to tak i bere, ze je to vklad do naseho ditete, byl by hloupej, kdyby mi nakonec pak rekl, ze mam povisly , osklivy prsa)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: no jasne, kojis preci jeho deti. Taky by manzel mohl za odmenu zene vydelat na plastiku :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    mno, tak to neni moc optimisticka prognoza toto....to abych se na to zacla psychicky pripravovat. nastesti mam doma chlapa, kterej tohle neresi a je rad, ze kojim. no a ja se s tim nejak snad casem srovnam, ale nejaky hura akce koupani na Ádu radeji tedy ne....
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: nic hezkyho. Pri kojeni ubyde ta tukova tkan a nahradi ji mlecna zlaza. Ta pak splaskne, ale ten tuk se nevrati :-(
    Trochu me to stve, nechci nadosmrti nosit praskacku, ale rikam si, ze ty prsa jsou primarne ke kojeni a ne na okrasu...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: mnooo, já nikdy neměla mega prsa (spíš lentilky pod kobercem), po prvním dítěti šla sice pevnost do háje, ale velikost šla o jedno nahoru oproti předtěhotenskému stavu, což mi vyhovovalo...po druhém je to ovšem katastrofa, už teď mám prsa menší než za bezdětna a to ještě kojím, tak počítám, že po odstavu mi z nich nezbude vůbec nic a to nic si budu rolovat do podprdy :/
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: tak rikam si, ze se zmensej tak o cislo....a doufam DOUFAM, ze je nebudu rolovat do praskacky....(jako pevnost uz nakou ztratily nooo) :))
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: hele, fakt to chceš slyšet? (to s těma prsama) ;)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: se mas, moji holce je jen neco pres dva roky....:DDD
    ja jsem vymekla a urcite ji necham do samoodstavu,a to byl jsem tvrdila, ze max rok budu kojit.
    ted jsem si objednala na netu plavky, tak snad mi ten vrsek aspon jednu sezonu vydrzi...:)

(co se stane s prsama po skonceni kojeni?)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: tys mě teďka neskutečně potěšila tím, že "prirozeny samoodstav nastava kolem tretiho roku a dal", protože to mi dává naději, že by se mladší mohl v horizontu pár měsíců odstavit :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: ted narychlo nic po ruce nemam, ale napr. na strankach laktační ligy nebo mamila.sk se o tom pise v odobornych clancich, staci se tam trochu porozhlidnout. divala jsem se na tu laktacni ligu a tam dokonce uvadej, ze prirozeny samoodstav nastava kolem tretiho roku a dal. http://www.kojeni.cz/odborne-clanky/navod-postupne-ukonceni-kojeni/ a pak jeste neco tady: http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-dlho-ma-dieta-byt-dojcene/ a pak se da najit toho spousta v aj.
    moji sestre se odstavila sama dcera, taky nevedela vubec cim to mohlo byt a pak zjistila , ze byla tehotna napr. nemusi to tedy byt chyba "tva", ale proste okolnosti kolem, ktery neovlivnis.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: jsou od sebe 25 měsíců. Mě bolela prsa na začátku, ale to jsem nějak překonala, jen jsem přestala kojit v noci. V tom druhym trimestru už pila jen před spaním a ani ne každej den a mlíko jsem asi ztrácela i kvůli tomu. Určitě to jde udržet, já neměla takovou motivaci. Kdyby bylo starší míň než rok, tak bych se asi snažila víc.
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: uvidíme :) zatím to není ani potvrzené od doktora, tak to neberu ani jako danou věc - každopádně pokud to vyjde, budeme muset doufat, že bude č. 2 stejné zlatíčko jako č. 1. No, momentálně je v čínském horoskopu znamení ohnivé opice, to se máme na co těšit :)
    KYO
    KYO --- ---
    RYNA: vsak ja te neznam, tak nikomu ani rict nemuzu, ale pekny teda :))) bude to asi mazec, ale zase budou blizko sobe a muzou si spolu hrat :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    KOTENCE: Děkuju, a jak jsou tvoje děti prosím daleko od sebe? Mně prsa bolí už teď na samém začátku těhotenství, dá se to, ale jako kdyby mléka ubývalo nebo co. Zatím se pozoruju, ale mám z toho trochu obavy - naše dítě (9m) zatím nevypadá, že by se chtělo odstavovat (a ani to nemám v plánu hrotit), myslím si, že pokud nenastane nějaká nečekaná událost, směřuju ke kojení dvou dětí. Jaký to je a jak často starší pije?
    V prvním těhotenství jsem žádné vitamíny nejedla, věřila jsem svojí zdravé životosprávě, ale teď, ehm, s běháním kolem mimina šla strmě dolů (k obědu každý druhý den špagety... v tom lepším případě), takže asi se taky po vítamínech poohlédnu.
    KYO: je to tak. teprve relativně čerstvá zpráva, kterou ve svém okolí nešířím, ale nyx to snad unese.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: Jo, dítěti to moc nechutnalo a v druhym trimestru jsem ji nenásilně odstavila, protože mě bolely bradavky. A myslim, že se mi ani netvořilo tolik mlíka. Ale teď se zase přidala k miminu :-)
    Gynekolog s tím neměl problém, jen doporučil občas zobnout vitamíny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam