• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PETUL_KA: jeste doplnim ze konec je mekkej do U, prizpusobi se puse a melo by to eliminovat cintani
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    KOTENCE: existuje dudlik softcup od medely, ktery funguje jako lzicka, da se mu to na dolni ret a macka, aby se mliko doplnilo, funguje to pekne, ale chce to trochu grif. Novej je pekelne drahej, ale da se sehnat nepouzitej z druhy ruky. Nejdriv bych zkusila lzicku, jestli si na ten ret necha neco dat.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    GIO: no tady ale jde o něco jiného, je dokázáno, že v noci (mezi 2-4. ráno) je hladina hormonu prolaktinu nejvyšší, tudíš, když kojíš v tuto dobu, podporuješ tvorbu mléka.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Kojme všichni svorně a s láskou (+:

GIO
    GIO --- ---
    KAMPA: no.. ja uz mam druhy model ditete, ktery od pidimimina proste spal/spi celou noc, vicemene furt.. kluka jsem budila chvili, pak se mi to zaclo pricit, holku jsem nebudila, pak budila protoze doktorum se zdalo, ze malo pribyva, i s nocnim kojenim pribyvala stejne, tak jsem ji obratem opet nechala spat jak chtela ona a kojila jsem vpohode devet mesicu.. kluka sest a jeste s dokrmem...imho se neda rict, ze je neco opravdu stabilniho a plosne pouzitelneho, kojeni je naprosto individualni zalezitost a faktory, ktere na kvalitu kojeni maji vliv, tak tech je nekonecne mnozstvi a nic nejde aplikovat na vechny, proste mi prijd,e ze clovek musi intuitivne najit tu svou idealni variantu pristupu a ono to bud funguje, nebo ne... ale zadny stoprocentni rady podle mne proste neexistuji.

KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Mate nejakej trik, jak miminu vnutit flasku? Ona ji proste nechce a ja bych nekam rada sla sama. Zkousela jsem silikonovou i latexovou savicku, ale vubec to neumi poradne dat do pusy a vsude ji to tece...
    Je to klidny mimino, ktery se rado nechava chovat od kohokoliv, tak by bylo fajn to vyuzit :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    PISISKVOR: dulezity je kojeni v noci!!!! takze zkus prilozit miminko, ktery je v polospanku v klidu (ne rvouci a neklidny) a ono se prirozene prisaje a bude tahat. nocni kojeni je pro dostatek mleka rozhodujici, kazda LP ti my slova potvrdi.
    a rozhodne si ji opravdu privolej. ta jedina ti nejlepe poradi, protoze bude u tebe doma a vse uvidi....
    drz se a drzim palce!'''
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    PISISKVOR: promin, ze reaguju trochu opozdene. odsavacka je podle me na hovno, jako muze to neco malo poslouzit, ale pomer kvantity mleka a utrpeni a energie tim spotrebovane je neumerny. nejlepsi odsavacka je dite. pokud Tvoje dite saje (a navic ukazkove), ver mi, ze pokud se rozhodnes pro kojeni, mate z 80% vyhrano. taky jsem se v tom ze zacatku dost placala a po celkem traumatickym porodu to nebylo vubec jednoduchy - "bejt v pohode" atd. taky jsem zkousela ruzny pristupy, napr. kojeni v urcitych casovych intervalech - treba po 2 hodinach, kdyz se syn prepijel a mel z toho koliky, coz bylo dost neprijemny. kojit podle rozvrhu jsem vydrzela asi tyden, dostala jsem zanet do kozy a dite bylo frustrovany, vlastne my oba. rada jsem se vratila ke kojeni na pozadani (rozumej pri sebemensim projevu nepohody ze strany mimina, koliky zmizely samy). dlouho jsem pak na to obdobi nostalgicky vzpominala, kdyz to prestalo fungovat. jestli to je z psychologickych a dalsich pohledu "spravne" mi bylo a je fuk, nam to tak vyhovovalo. napoj se na dite, neres "rady" vsech okolo (v dusledku vzato ani to, co Ti tady pisu ja:D), prikladej jak o zivot, lupni si homeopatikum - ted bez rozk.zpusobu - pokud bys tohle udelala, neverila bych, ze byste nemohli plne kojit ,)

SOLEI
    SOLEI --- ---
    KYO: : no jo ale čím dřív přestane zmatkovat tím líp se rozkoji, já zmatkovala měsíc, a pak jsem to skoro dva napravovala, a nejspíš za část mých problémů mohla i absence informace, že kojení se počítá od začátku kojení, takže moje děcko plakalo a já nevěděla proč a on měl nejspíš hlad a já čekala na nějaké pitome minuty, kdybych už v porodnici použila logickou úvahu "- při kojení bere 4 ml a má vzít aspoň deset tudíž kojit dvakrát častěji - nejspíš by leccos vypadalo jinak
    KYO
    KYO --- ---
    SOLEI: Hele, sesedni z toho vysokyho kone. Nemyslim si, ze by na to kaslala. Je v sestinedeli a poprvy mama. Ma narok jednat zmatene, bezradne a nestandartne. Tyhle kecicky nikomu nepomuzou. Trochu ohledy....

PISISKVOR: Mleko se zacne tvorit az po ctyrech dnech nekdy po nastupu zvysene stimulace, takze vydrzet. Btw. ja minule leto kojila pres den i co pul hodinu, byla ta vedra. Nedavala jsem vodu, odmitala flasku. Takze mozna nebreci ani z hladu, ale z zizne.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    PISISKVOR: je to na tobe, pokud chceš kojit tak se prostě snaž, někdo to prostě nemá jednoduché , bohužel patris k těm co pokud něco chtějí tak se musí snažit. Jestli si vyhledaas moje psaní tady v historii, možná pochopíš ;-)
    Škoda že nemám fotku jak v jedné ruce držím flašku s mateřským mlékem a v druhé odsávačku u prsu, já to totiž měla kombinované -decko nepije a mliko není.....když se chce tak to jde. Ale u kojení je ta výhoda že když děcko dostane místo mlika sunar tak se svět nezboří, nemusíš mít špatně pomyšlení. Pro děcko je důležité aby maminka byla v pohodě a no nějaký sunar nebo mliko neřeší, ono je rádo že má co jíst.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    PISISKVOR: s prominutím ty na to kojení seres.

Zkoušís půl dne nějakou metodu a jakmile není výsledek do pěti minut tak se na to vyprdnes. Praktický všechny rady, které jsi dostala jsou správné, vyber si jednu a té se minimálně tyden drž.

Pokud děcko neprospívá a přesto chceš kojit, bude to mzns trvat i dyl než týden protože mi přijde nejlepší metoda

1. Nakojit z každého prsa 10 minut
    2. Dokrmit sunaren
    3. Jít odsávat a odsát víc než jsi dokrmila (ideálně dvojnásobek)
    Až dosáhneš toho že na osavacce bude dost, můžeš přejít na metodu " kojim tak jak si děcko řekne"
    6. Jsi v šestinedělí, takže musíš i v noci, nech si jednu ctyrhodinovou pauzu na spaní a jinak Vstávej po dvou hodinách, kdykoliv kdy můžeš tak spí a s pitím to neprehanej, moc vody naopak kojení brzdi
    KYO
    KYO --- ---
    PISISKVOR: Strasne furt pit a jist :D furt kojit, ja spala s miminem, usinalo u prsa, nosila jsem v satku a jak pise Petruska, ta cevka od prsa - pije a koza je stimulovana :) Jo a jinak! strasne se me nalivali prsa po kvalitnim cervenym mase.... obri steak krvavejsi :) je tam hodne zeleza a vapniku, to je muj tajny tip :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SANCHA: pridavam se. ja na ni mluvim v jednom kuse popisuju co delame a proc. vysvetluju ji, ze jeste dozehlim ty dve tricka a pak si ji hned vezmu. domlouvame se... urcite to ma nekolik vyznamu. posloucha normalni rec a treba to pomaha v uceni se mluvit. potom by ji snad mela uklidnovat melodie hlasu. a nakonec to beru jako uceni sebe sama s ditetem komunikovat a urcite to ocenime za par let.

a u kojeni obcas dela ofuky. place, bojuje nebo se naopak smeje a otaci na druhou stranu i kdyz predtim davala signaly, ze ma hlad. neim proc, ale ted zacala asi jinak pit a jinak to boli (3 mesice) a obcas sama sebe premlouvam, ze to musim vydrzet. vcera nejak tema dasnema "kousla" hodne. bojim se az ji polezou zuby
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLEVKA: Mas pravdu, ze je to sestinedeli hodne podcenovany. Vsude pisou o stesti, vysnenym miminku a novy rodine, ale ze kojeni ze zacatku boli a nekdy nejde samo od sebe, to uz se moc neresi. V porodnici to ukazou v letu a pak hned nabizej kloboucky a flasku, nase matky jsou z generace, ktera moc nekojila, takze se v tom maminky pak placaj doma samy...

Kamaradka takhle prijela s flaskou z vinohrad, ze pry ma malo mlika. Kojila a dokrmovala a malem zcvokla. Nakonec zalehla do postele s miminem, vybodla se na vsechno a ted presvedcuje dvouletou, aby se kojila jen pred spanim :-)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PISISKVOR: z tveho pribehu je mi moc smutno...soucitim s tebou...myslim ze tohle obdobi je tak moc podcenene...vsichni resi jen porod, maji ruzove bryle, ale jak nastane realita, cloveku se dostane jen milion protichudnych rad....achjo..sama si vzpominam na ty chvile nejistoty na zacatku kojeni po porodu...
    Posilam odkaz na souhrn nekolika mytu kolem kojeni, ktere jsou sepsane proverenou zenou, mimojine s ni probihaji kurzy jak noseni, tak ma kojici skupinku...Mam pocit, ze funguje i jako laktacni poradkyne. Treba te neco na jejich strankach oslovi a pomuze...
    DESATERO MÝTŮ PŘI KOJENÍ aneb KOJME S ČISTOU HLAVOU A OTEVŘENÝM SRDCEM - Být si blízko
    http://bytsiblizko.weebly.com/...atero-mytu-pri-kojeni-aneb-kojme-s-cistou-hlavou-a-otevrenym-srdcem

KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PISISKVOR: Ta nerozhodnost ti to podle me komplikuje, je to hodne v hlave. Dej si nejakej termin, do kdy to budes zkouset, at nad tim nemusis premejslet, jestli jo nebo ne.
    Nejlepsi je zalezt s miminem do postele a tam kojit, mazlit se a spat nekolik dni. Urcite jsi nevidela spoustu filmu a za par mesicu na to uz nebudes mit cas :-)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    PISISKVOR: jeste me napadlo - pises sice, ze jsi zkousela prikladat jak zbesila, mozna Ti prislo, ze to nemelo efetk, ale ten byl treba u me pri tehle pokusech znat tak az za 3 dny. nic se mi nikdy neosvedcilo vic, nez castejsi prikladani ditete, a to ho kojim uz skoro 2 roky, mam za sebou x laktacnich krzii, jednou mi dokonce mliko skoro zmizelo a v porodnici byl dorkmovanej, nemela jsem nic. + jeste zazracne homeopatikum ricinus communis 5 ch, k dostani ve vsech vetsich lekarnach bez nutnosti objednavat - rozpustit 5 granuli v puse pri kazdym kojeni. to by bylo, aby se to nerozjelo :) kojite v noci?
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    PISISKVOR: Jeste k tomu dokrmu - kdyz uz jo musis davat, dej ho cevkou po prsu, ne v lahvicce. Vyhoda cevky je, ze ti pri piti toho dokrmu mimco stimuluje bradavky a dava tak podnet ke tvorbe mleka. Ja dokrmuju taky a cevka mi zvysila produkci celkem vyrazne. To by ti mimo jine poradila urcite i LP...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    PISISKVOR: Mně mlíko nestříkalo nikdy kromě asi dvou dní po návratu z porodnice, kdy jsem měla prsa jak balony. Odsát mi nikdy nešlo skoro nic. A dítě přibíralo opravdu hodně - myslím, že na začátku se pohybovala někde na percentilu 85. Nevěs hlavu a zkus fakt dost odpočívat a nestresovat se. Klid a spánek dělá vážně hodně. Držím palce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam