• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KYO
    KYO --- ---
    Ja ty homeopatika a olejicky moc.... no nevim, jsem strasne exaktni clovek a mam k tomu dost skepticky postoj. Nicmene v sestinedeli jsem brala a fungovali, nicmene jen proto, ze jsem jim verila. U me je to jen o tom.
    KYO
    KYO --- ---
    NEMESISS: Uz jsem se docela uklidnila, obcas potrebuju slyset, ze to, co delam, je spravny, protoze tlak okoli je casto neprijemny. Diky. :) No, co se tyce toho nocniho kojeni, to je takovy zrovna jeste relativne ok, protoze se budi presne o pulnoci, kdyz jdu spat. To bych jeste prezila. Ale prave ze trpi nas intimni zivot, protoze cekam na tu operaci. mam z porodu peknou paseku dole a je potreba plastika. :( Takze mam pred sebou vahy, jedno je spokojeny vyrovnany partner, ktery vicemene rok chudak ceka nekde opodal, az se dam operaci do poradku a na druhy strane dite :)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KYO: Ja Te chapu. Synovi budou za par dni 2 roky a STALE se koji nekolikrat za noc a nekolikrat pres den. Na lidi a jejich mineni uz seru, ale jsem obcas vycerpana, ackoli mi to, jak to mame, v zasade vyhovuje. Vzdycky jednou za cas prijde obdobi, kdy toho mam plny kecky a spis ted tak rozjimam nad tim, kde je vlastne ta hranice, kdy to uz prekracuje mnou unosnou mez a je to na ukor mych vlastnich potreb (coz povazuji za nezdrave pro oba). Navic mam pocit, ze u syna to nocni kojeni prechazi z faze potreby do faze zvyku, respektive neumi jinak usnout, i kdyz by rad a je pak treba rano podrazdenej z nevyspani, kdyz se budi vickrat za noc a je zavislej na mame, ktera pribehne/prikuli se s prsem. Nemluve o tom, ze potrebuje casto za noc curat, jak furt sosa a ta potreba curat ho zase znovu budi.
    Zacinam zkouset bachovy esence a mozna casem i homeopatika, abych nam pomohla prirozene omezit kojeni v noci.
    Nemyslim si, ze by se dite nenaucilo kousat atp., na to vsechno prijde. Viktor zacal jist v dobe, kdy mel vlci hlad (9 mesicu) a ja kvuli kratke, ale vydatne nemoci malem prisla o mliko...
    Rok veku je jeste takovej mininecci, je jeste "mala"... Dala bych ji jeste cas, ale chapu, ze mnohdy muze byt treba odstaveni nocniho kojeni diky par nocem stravenym s tatinkem dobrym resenim pro vsechny...
    Nepremyslela jsi nad tema bachovkama, popr. homeopatikama?
    KYO
    KYO --- ---
    KLEVKA: Ja ted byla v nemocnici na chirurgii a doktor chytrak se strasne podivoval, ze ji JESTE kojim. clovek si pak pripada jako idiot.... jako kdyby to bylo neco nenormalniho. Pritom je to normalni, jen v dnesni dobe bohuzel neobvykly.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KYO: To jo , chapu, zen co koji je jako safranu...
    Doporucim aspon tohle http://bytsiblizko.weebly.com/podp366rnaacute-skupinka.html
    Myslim, ze na to kousani si prijde, nebo takhle uz prisla...pokud sem tam neco pochroupe...Treba okurku, jablko, nebo nejakou krupku...
    S tou operaci...Drzim pesti at dobre probehne..! Asi bych si vypujcila v lekarne odsavacku(elektrickou) a snazila se neco malo odsat, ale v jejim veku bych to klidne rizla i mlekem ryzovym...A odsavacku bych si i pribalila s sebou at te prsa neboli a udrzis nejakou tu produkci...
    Ale je to myslim, na tvem odhodlani, jak se k veci postavit...Jestli kojit dal a zvladnout tuhle situaci , nebo to vyuzit k odstavu...
    KYO
    KYO --- ---
    KLEVKA: Mozna na ni moc specham. Neznam moc kojicich matek v tomhle veku, spis bud starsi deti nebo mini anebo nekoji vubec. Kontaktni rodicovstvi praktikujeme. Spis mam jen obavy, aby se naucila kousat a tak. A potom je tu dalsi vec, ze bych mela jit na operaci a bohuzel v tu dobu bych uz nemela kojit nebo nevim, jak to udelat, kdyz budu pak par dni mimo, kdyz to bude bez komplikaci.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KYO: Rok je jeste male prte, ale chapu ze je to pro tebe vysilujici... U nas je stale mleko na prvnim miste a vek jsou roky dva.... Ale rikam si , ze az prijde spravny cas, tak uzraje a odpadne a uklidnuje me myslenka ze do 18-ti to urcite nebude ((+:
    Osobne nemam moral na to ditku prs odpirat, neni to pro ni jen jidlo. Je to pocit klidu, bezpeci....A me to stale taky bavi a prinasi prijemne pocity...
    Zkousela jsi treba najit v okoli nejakou zenu, ktera taky koji takhle stare, nebo starsi ditko? Co treba zkusit nejakou skupinku, ktera se zameruje na kojeni a kontaktni rodicovstvi? Sdileni moc pomaha...
    KYO
    KYO --- ---
    Mam doma fakt asi mlicnaka.... furt jen prso prso a jidlo jen tak, aby se nereklo parkrat do pusy. susenku da psovi nebo ji zahodi, kase jen nekdy, maso ji vic vypadne, nez nabere. Je ji pres rok a nema zadny problemy s vahou nebo vyskou. Podle pediatricky je ukazkova, ale mne to trochu uz vysiluje.... Nejradsi bych ji kojila jen dvakrat denne. Jen rano a vecer, kdyz usina. V noci, kdyz se vzbudi, tak samozrejme uspi ji taky jen prso. To je tak ctyrikrat za noc. Pres den si chodi, jak do samosky. Spi jednou a to dopoledne a samozrejme taky u prsa. Mam ji nasilim prso odpirat? Nebo cekat, az ji zacne chutnat? :/ Zase jako jsem rada, ze ji mleko staci, ale uz je to trochu velka holka (rok a tyden) :]
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: Moje dcera měla totéž, taky sála všechno krom flašky :) Tu vzala na milost, až když zjistila, že v ní může bejt něco zajímavýho, co z prsa nevyteče (třeba naředěnej džus, čaj...)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KOTENCE: třeba je to blbost. ale ja mam z mimina pocit,ze to tusi a bojkotuje. o vikendu jsem mela dve foceni, prvni po porodu, a planovala jsem je mezi kojeni. a vsechno spatne. odmitala usnout v aute (jindy chrni), kojit chtela po hodine a u kojeni celkem bojovala. jindy si vytuhne v kocarku a je ji fuk s kym. tak asi se ji nelibi,ze ji zkousim opoustet.i kdyz jen na chvilku
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: napada me lzicka, mozna bych zkusila z panakovky, pak lahvicku tomi tommee tippee - nenarusuje techniku a mozna by to mimi bavilo. z toho pila moje dcerka kolem toho pulroku...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: 5,5 mesicu. Uz prave pomalu zacnu dokrmovat, tak by tu lahev mohla vzit na milost. Ja moc nechapu, s cim ma problem. Jinak tu saje vsechno mozny, co jde dat do pusy :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: hele a co strikackou? jak stary je mimi?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: u nas prave blbe, protoze bydlim za prahou a jen na cestu vyplacam ten cas mezi kojenimi. Aspon jedno krmeni je potreba nahradit, aby se mi vubec vyplatilo nekam jit.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: no nevim...jako chapu te, ze si chces vyrazit, ale tak nejde vyuzit prestavky mezi kojenim?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PETUL_KA: jeste doplnim ze konec je mekkej do U, prizpusobi se puse a melo by to eliminovat cintani
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    KOTENCE: existuje dudlik softcup od medely, ktery funguje jako lzicka, da se mu to na dolni ret a macka, aby se mliko doplnilo, funguje to pekne, ale chce to trochu grif. Novej je pekelne drahej, ale da se sehnat nepouzitej z druhy ruky. Nejdriv bych zkusila lzicku, jestli si na ten ret necha neco dat.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    GIO: no tady ale jde o něco jiného, je dokázáno, že v noci (mezi 2-4. ráno) je hladina hormonu prolaktinu nejvyšší, tudíš, když kojíš v tuto dobu, podporuješ tvorbu mléka.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Kojme všichni svorně a s láskou (+:

GIO
    GIO --- ---
    KAMPA: no.. ja uz mam druhy model ditete, ktery od pidimimina proste spal/spi celou noc, vicemene furt.. kluka jsem budila chvili, pak se mi to zaclo pricit, holku jsem nebudila, pak budila protoze doktorum se zdalo, ze malo pribyva, i s nocnim kojenim pribyvala stejne, tak jsem ji obratem opet nechala spat jak chtela ona a kojila jsem vpohode devet mesicu.. kluka sest a jeste s dokrmem...imho se neda rict, ze je neco opravdu stabilniho a plosne pouzitelneho, kojeni je naprosto individualni zalezitost a faktory, ktere na kvalitu kojeni maji vliv, tak tech je nekonecne mnozstvi a nic nejde aplikovat na vechny, proste mi prijd,e ze clovek musi intuitivne najit tu svou idealni variantu pristupu a ono to bud funguje, nebo ne... ale zadny stoprocentni rady podle mne proste neexistuji.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam