• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KYO: já si rikala, ze budu kojit rok, pak rok a pul, pak dva a ted kojim dva roky a ctvrt a rekla jsem si, ze to nebudu resit. v roce dcerka pila hodne, ted uz jen rano (na prazdno cuca prso) a vecer na uspani a tak jednou dvakrat za noc. nekdy me stve to uspavani, rada bych aby usnula bez prsa. ovsem to odmita - kolikrat jsem si rikala, ze jsem neco zanedbala a ze je na to naucena atd. vlny pochybnosti, jak to bude dal atd. Pak mi dojde, ze je to naprosto prirozene a ze to me dite potrebuje, az se nasyti, tak to opusti....( a uz se to usinani , zda se, uci, protoze se hoooodne nazunka a pak se otoci a usne, sice tak jednou za tyden, ale evidentne k tomu pomalu , ale jiste speje)
    takze vydrz, potrebuje te a porad svemu diteti davas silene moc dulezitych zivin. tech par let je nic ve srovnani s celym lidskym zivotem....:)
    co se tyce jidla, tak se rozji...ma svy tempo asi tak stejne, jako kdyz nejaky dite chodi v roce a jine v roce a pul. nabizej, nenut...vsak casem bude jist. neni na skodu zkontaktovat LP a zeptat se na jeji nazor, at mas nejake relevantni informace.
    na pediatry a jine dr v tomhle moc nedat, usmat se a myslet si svy...
    RYNA
    RYNA --- ---
    Já teď tedy řeším zase jiný problém - asi pomalu odstavuju dítě a je mi to trochu líto. Miminu bude za pár dní rok a já jsem doufala, že ho budu kojit déle, nicméně v jeho 8m jsem znovu otěhotněla a od té doby je to s kojením jak na horské dráze - na začátku těhotenství to bylo hrozné, produkce mléka se zničehonic hrozně snížila, cca po měsíci si to ale nějak "sedlo" a našli jsme si pěkný příjemný rytmus, kdy jsem ho stále kojila párkrát denně. Brala jsem to spíš jako důležitý fyzický kontakt než zásadní živiny, už tak v tomhle věku jedl hromadu jiného jídla denně. Poslední měsíc ale přišla další krize a s kojení pro mě začalo být fyzicky úplně nesnesitelné - začala jsem to nenávidět a vyhýbat se mu a momentálně to došlo tak daleko, že už skoro nekojím. Dítěti to, zdá se, nevadí, prsa se nedožaduje a v tomto směru je vše ok, já se s tím ale ještě nemůžu úplně smířit. Beru to trochu jako vlastní selhání, nevím, zda jsem někde nedělala chybu, možná to ale v těhotenství je normální a není nutné se takto bičovat výčitkami.
    Je tu někdo s podobnou zkušeností?
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: Tohle taky slýchám - přijde mi, že jsou na kojení hrozně vyhraněný názory a každý si musí říct ten svůj. Náš pediatr (jinak velký sympaťák) se na 10m prohlídce taky podivoval, že stále ještě kojím a řekl mi, že jsem zasloužilá matka :) Haha. Mám kolem sebe na jedné straně matky, které respektují takový ten český úzus, že normální je kojit 6-12 měsíců (cokoliv mimo tuto dobu je špatně) a na druhé straně prokojící aktivistky, které zase odsuzují odstav dřív než třeba ve dvou letech. Taky se pořád cítím tak nějak pod tlakem, i když vím, že nejlepší je se na okolí vykašlat.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    KYO: nemam osobni zkusenost. Ale svagrova sveho syna vyhradne kojila neco malo pres rok. S tim, ze prvni lzicky prikrmu ochutnal az tesne pred tim rokem a mel s tim opravdu velke problemy. Neumel to tou pusou zpracovat, o kousani nemohla byt rec. Trosku jist zacal az tak v roce a pul. Vaha byla ok, ale ziviny uz nemel tak dobre, hlavne zelezo. Je taky casteji nachlazeny a nemocny, ale neni jiste ,zda z tohoto duvodu.
    MORPED
    MORPED --- ---
    KYO: no ja starsiho syna taky prakticky jen kojila do roka. Z prikrmu snedl vzdycky jen par lzicek,max tretinu sklenicky...no vysilovalo to dosti,zvlast to nocni kojeni. Pak jsem otehotnela,odstavila a on zacal vic jest,neji nijak zavratne moc,ale je statny a vysoky a tak. Takze asi bud budes kojit az do te doby,nez da prednost klobasce,nebo to utnes. Ja tenkrat desne zavidela kamaradce,ktera kojeni postupne zacala nahrazovat tema prikrmama,ja ani houby. To je proste deckama. Tak treba si dej budu kojit do operace,tu si zvolis,az bude trosku vic rozumet a budes ji to moct vysvetlit. Drzim pesti.
    KYO
    KYO --- ---
    Ja ty homeopatika a olejicky moc.... no nevim, jsem strasne exaktni clovek a mam k tomu dost skepticky postoj. Nicmene v sestinedeli jsem brala a fungovali, nicmene jen proto, ze jsem jim verila. U me je to jen o tom.
    KYO
    KYO --- ---
    NEMESISS: Uz jsem se docela uklidnila, obcas potrebuju slyset, ze to, co delam, je spravny, protoze tlak okoli je casto neprijemny. Diky. :) No, co se tyce toho nocniho kojeni, to je takovy zrovna jeste relativne ok, protoze se budi presne o pulnoci, kdyz jdu spat. To bych jeste prezila. Ale prave ze trpi nas intimni zivot, protoze cekam na tu operaci. mam z porodu peknou paseku dole a je potreba plastika. :( Takze mam pred sebou vahy, jedno je spokojeny vyrovnany partner, ktery vicemene rok chudak ceka nekde opodal, az se dam operaci do poradku a na druhy strane dite :)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KYO: Ja Te chapu. Synovi budou za par dni 2 roky a STALE se koji nekolikrat za noc a nekolikrat pres den. Na lidi a jejich mineni uz seru, ale jsem obcas vycerpana, ackoli mi to, jak to mame, v zasade vyhovuje. Vzdycky jednou za cas prijde obdobi, kdy toho mam plny kecky a spis ted tak rozjimam nad tim, kde je vlastne ta hranice, kdy to uz prekracuje mnou unosnou mez a je to na ukor mych vlastnich potreb (coz povazuji za nezdrave pro oba). Navic mam pocit, ze u syna to nocni kojeni prechazi z faze potreby do faze zvyku, respektive neumi jinak usnout, i kdyz by rad a je pak treba rano podrazdenej z nevyspani, kdyz se budi vickrat za noc a je zavislej na mame, ktera pribehne/prikuli se s prsem. Nemluve o tom, ze potrebuje casto za noc curat, jak furt sosa a ta potreba curat ho zase znovu budi.
    Zacinam zkouset bachovy esence a mozna casem i homeopatika, abych nam pomohla prirozene omezit kojeni v noci.
    Nemyslim si, ze by se dite nenaucilo kousat atp., na to vsechno prijde. Viktor zacal jist v dobe, kdy mel vlci hlad (9 mesicu) a ja kvuli kratke, ale vydatne nemoci malem prisla o mliko...
    Rok veku je jeste takovej mininecci, je jeste "mala"... Dala bych ji jeste cas, ale chapu, ze mnohdy muze byt treba odstaveni nocniho kojeni diky par nocem stravenym s tatinkem dobrym resenim pro vsechny...
    Nepremyslela jsi nad tema bachovkama, popr. homeopatikama?
    KYO
    KYO --- ---
    KLEVKA: Ja ted byla v nemocnici na chirurgii a doktor chytrak se strasne podivoval, ze ji JESTE kojim. clovek si pak pripada jako idiot.... jako kdyby to bylo neco nenormalniho. Pritom je to normalni, jen v dnesni dobe bohuzel neobvykly.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KYO: To jo , chapu, zen co koji je jako safranu...
    Doporucim aspon tohle http://bytsiblizko.weebly.com/podp366rnaacute-skupinka.html
    Myslim, ze na to kousani si prijde, nebo takhle uz prisla...pokud sem tam neco pochroupe...Treba okurku, jablko, nebo nejakou krupku...
    S tou operaci...Drzim pesti at dobre probehne..! Asi bych si vypujcila v lekarne odsavacku(elektrickou) a snazila se neco malo odsat, ale v jejim veku bych to klidne rizla i mlekem ryzovym...A odsavacku bych si i pribalila s sebou at te prsa neboli a udrzis nejakou tu produkci...
    Ale je to myslim, na tvem odhodlani, jak se k veci postavit...Jestli kojit dal a zvladnout tuhle situaci , nebo to vyuzit k odstavu...
    KYO
    KYO --- ---
    KLEVKA: Mozna na ni moc specham. Neznam moc kojicich matek v tomhle veku, spis bud starsi deti nebo mini anebo nekoji vubec. Kontaktni rodicovstvi praktikujeme. Spis mam jen obavy, aby se naucila kousat a tak. A potom je tu dalsi vec, ze bych mela jit na operaci a bohuzel v tu dobu bych uz nemela kojit nebo nevim, jak to udelat, kdyz budu pak par dni mimo, kdyz to bude bez komplikaci.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KYO: Rok je jeste male prte, ale chapu ze je to pro tebe vysilujici... U nas je stale mleko na prvnim miste a vek jsou roky dva.... Ale rikam si , ze az prijde spravny cas, tak uzraje a odpadne a uklidnuje me myslenka ze do 18-ti to urcite nebude ((+:
    Osobne nemam moral na to ditku prs odpirat, neni to pro ni jen jidlo. Je to pocit klidu, bezpeci....A me to stale taky bavi a prinasi prijemne pocity...
    Zkousela jsi treba najit v okoli nejakou zenu, ktera taky koji takhle stare, nebo starsi ditko? Co treba zkusit nejakou skupinku, ktera se zameruje na kojeni a kontaktni rodicovstvi? Sdileni moc pomaha...
    KYO
    KYO --- ---
    Mam doma fakt asi mlicnaka.... furt jen prso prso a jidlo jen tak, aby se nereklo parkrat do pusy. susenku da psovi nebo ji zahodi, kase jen nekdy, maso ji vic vypadne, nez nabere. Je ji pres rok a nema zadny problemy s vahou nebo vyskou. Podle pediatricky je ukazkova, ale mne to trochu uz vysiluje.... Nejradsi bych ji kojila jen dvakrat denne. Jen rano a vecer, kdyz usina. V noci, kdyz se vzbudi, tak samozrejme uspi ji taky jen prso. To je tak ctyrikrat za noc. Pres den si chodi, jak do samosky. Spi jednou a to dopoledne a samozrejme taky u prsa. Mam ji nasilim prso odpirat? Nebo cekat, az ji zacne chutnat? :/ Zase jako jsem rada, ze ji mleko staci, ale uz je to trochu velka holka (rok a tyden) :]
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: Moje dcera měla totéž, taky sála všechno krom flašky :) Tu vzala na milost, až když zjistila, že v ní může bejt něco zajímavýho, co z prsa nevyteče (třeba naředěnej džus, čaj...)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KOTENCE: třeba je to blbost. ale ja mam z mimina pocit,ze to tusi a bojkotuje. o vikendu jsem mela dve foceni, prvni po porodu, a planovala jsem je mezi kojeni. a vsechno spatne. odmitala usnout v aute (jindy chrni), kojit chtela po hodine a u kojeni celkem bojovala. jindy si vytuhne v kocarku a je ji fuk s kym. tak asi se ji nelibi,ze ji zkousim opoustet.i kdyz jen na chvilku
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: napada me lzicka, mozna bych zkusila z panakovky, pak lahvicku tomi tommee tippee - nenarusuje techniku a mozna by to mimi bavilo. z toho pila moje dcerka kolem toho pulroku...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: 5,5 mesicu. Uz prave pomalu zacnu dokrmovat, tak by tu lahev mohla vzit na milost. Ja moc nechapu, s cim ma problem. Jinak tu saje vsechno mozny, co jde dat do pusy :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: hele a co strikackou? jak stary je mimi?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: u nas prave blbe, protoze bydlim za prahou a jen na cestu vyplacam ten cas mezi kojenimi. Aspon jedno krmeni je potreba nahradit, aby se mi vubec vyplatilo nekam jit.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: no nevim...jako chapu te, ze si chces vyrazit, ale tak nejde vyuzit prestavky mezi kojenim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam