TRAMIN: Nevzdávej to... Děti co pijou dlouhodobě méně než by měly jsou "smířené" s tou dávkou... Proto je to tak hrozně nebezpečné... Lidově se tomu myslím říká, že se "scvrkne žaludek"... Když ten příjem pořád klesá (mléka plíživě ubývá), tak jsou dostatečně adaptované, aby nebylo vidět, že strádají...a to čím dál tím víc... (neřvou hlady, projevují se "normálně" a tak).
Proto je tak strašně důležité hlídat nejen percentil, ale i příjem za určité období (přepočítáno na týden, ale samozřejmě se dá sledovat 14 dní, měsíc)... v tomhle věku, kdy u takového malého drobýtku je to sakra znát...obzvláště, když má růst miminko jako celek včetně orgánů (např. mozku)...a je zbytečné, aby z nedostatku se něco nevyvinulo jak má... :-)
Ono se to poddá - postupně by se jí ten příjem měl navýšit... :-)
Moje malá má 6 měsíců... přibrala půlku toho, co by za poslední období měla...taky přidávám, co jde... TOHLE problém není, ale když to včas nepodchytíme, tak by mohl být...
Mám báječnou pediatru (zodpověně vybraná), takže opravdu neplašila..nic...jen mě na to upozornila...obě si myslíme, že je to pohybovou aktivitou naší dračice...v tomhle věku to i bývá... a domluvily jsme se na dalším postupu k oboustranné spokojenosti... :-)
(mimochodem s Lenkou tohle "hubnu období" přišlo dřív, protože ta se hýbala, otáčela apod. daleko dřív... tam jsem přidávala kojení a doufala jsem... - pomohlo to... )