• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    TRAMIN: a pribira? nebo nepribira? Treba v porovnani s minulym tydnem? Jako pokud nemas pocit, ze ma hlad, pripadne pokud nehubne, tak bych dokrm zatim neresila, muze to byt jenom blbej tyden.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TRAMIN: jednu vycházku vynechej, uspí děcko, strč ho pod okno a lehni si taky.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    sla jsem na to analyticky. tabulka, vahy, pocty, časy, pleny.
    vysledek je, ze mokrych plen je 7, kojeni 9 a podle vazeni dostane v prubehu dne celkem cca 650ml. nocni kojeni jsem odhadla prumer,odmitam ji budit vazenim.jenze ideal je o 200ml dal a to uz fakt nevim kde nahnat. piju dost, jim normalne, denne jdu dvakrat s kocarkem a zadny stres se nekona. dite ji jak dlouho chce a vychazi to na 30 minut. spala za cely den jednou kratce. nechapu z ceho funguje, asi vesmírná energie.
    dopoledne jsem ji nutila druhe prso jak odpadla od prvniho a vubec nechce. smala se, chvilku ozuzlavala a kroutila hlavou pryc. pritom podle vahy sla nahoru o 90g treba u toho konkretniho pripadu.
    pohravam si s myslenkou zitra jit do lekarny pro dokrm
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    TRAMIN: Pokud vis, kolik vazi a meri, tak se muzes podivat sama treba sem http://www.maminkam.cz/rustove-grafy (porovnani hmotnost k delce). Jsou to tabulky, na ktery se potom diva doktorka, aspon si udelas predstavu, jaka debata te s ni pripadne ceka.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TRAMIN: urcite pockej, mne syn zhruba na 4 mesicich pribral za 14 dni 70 g, na kontrole za dalsich 14 dni uz zase pribral normalne a to ma vyhradne odsate MM, takze tolik kolik ho vypije. Nemusi to znamenat, ze mu tvoje mliko nestaci. Doktorka neplasila, prohlasila, ze se asi zacal vic hybat a nafasovala jsem brozurku o prikrmech, o ktery stejne projevil zajem az ted skoro na 10M. Taky jsem proti docpavani a zatim ani nebylo potreba. Mimochodem muj exemplar vyvraci i teorii o kasi na noc, staci mu trochu zeleniny k veceri a v noci si uz da jen asi 50 ml misto cca 300 ml, co vypil driv.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    VENIKA: to mi nerekla. akorat,ze od minula pribrala malo a dostala jsem dve brozurky o prikrmech. uprimne ja nechci vypasene dite co se pres bricho neprekuli,kdyz to neni samo od sebe. ze bych ji docpavala jen kvuli tabulkam... spi se mnou, reaguju na jeji potreby rychle. jeste jsou pry homeopatika na tohle? i kdyz jak jsem zvedla prijem vody,tak mam pocit,ze mlika je dost.proto chci pockat. a mam vahu a prubezne vazim.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    TRAMIN: a v jakym je percentilu v ramci tech tabulek? Propadla se nejak hodne?
    Moje zkusenost - mladej pribiral dobre jenom na zacatku, potom uz hranicne, ale tak nejak si drzel tu svoji linii, tak nas doktorka docela nechavala byt, ja z toho byla trochu nervozni. On byl usmevavy, velmi akcni miminko. Ja kojila celkem v pohode, par krizi jsem zazehnala odsavackou. V noci spi s nama, dostaval, kdy chtel. Kolem jeho sestyho mesice mi hrablo, protoze byl najednou nejhubenejsi miminko v okoli (bez jakychkoli zdravotnich obtizi, porad akcni) a podlehla jsem tlaku, ze po tom UM preci pribere. No, nepribral. Nepribral ani po prikrmech. Ted je mu 10m, kojim jednou denne spis kvuli sobe, on uz to nevyzaduje. Ji pomerne hodne, pije UM, pribira porad desne malo (ma 8kg). A je to vysmatej chlapecek, co se celej den nezastavi, vsude leze, splha, popochazi. Vlastne mi vyhovuje, jak to je, vypada to, ze odstaveni nebude slozity. Ale na druhou stranu mam trochu cerny svedomi a s dalsim ditetem bych se to snazila brat vic pohode a dat na svuj instinkt. A vydrzet dyl.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SANCHA: zdravi urcite ne. je to fakt aktivni vysmate dite. ona treba vypije za jedno jidlo 80-100 ml podle vazeni. ale zase pije casteji,takze za den asi tu davku da. pry by mi lip spala atd. ale ja jsem docela spokojena se spankem 21-03 a pak po kouskach. nerve,jen se prevaluje a mrni a to mi staci,abych se probudila a dostala hned mliko a spime dal.
    ja minimálně do kontroly za dva tydny vydrzim. pojedu jak do ted. doktorka je celkem v pohode. na priste uz budu pripravena s otazkama a argumentama. ted jsem se skoro rozbrecela v ordinaci,ze malou trapim
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ja kojim na pozadani. mala si udělala vlastni režim po dvou hodinách a poruší to jen kdyz spi.klidne budu kojit co hodinu.kdyz to necemu pomuze
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TRAMIN: schvalne jsem mrkla do papiru, moje dite melo ve trech mesicich 5.5 kg
    doktori proste jedou svoje tabulky a nezohlednuji individuality...samosebou je to na tvem zvazeni, ale osobne bych neprikrmovala umelou vyzivou. proste z materskeho mleka nikdo neryzuje penize...
    KYO
    KYO --- ---
    Polovina matek nekojí své dítě ani šest měsíců – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/zena/411140-polovina-matek-nekoji-sve-dite-ani-sest-mesicu.html
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TRAMIN: mne to přijde škoda, zkusila bych přidat denní kojení a ještě měsíc vydržet pokud viditelně nestrada, a možná když ti bude připadat , že to vážně nestačí tak jednu dávku Sunaru na noc, pro lepší spaní. Co se týká UM můj alergologrosazuje Sunar, jako nejpovedenější.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    na stredecnim ockovani jsme mimo jine zjistili, ze pidala nepribira jak ma. Doktorka doporucila dve davky UM denne. priznam se, ze s tim mam trochu problem. v prvnim momente jsem mela pocit selhani, ze prece do ted bylo vsechno ukazkove. pak se taky bojim, abych ji nejak nerozhodila. do dneska zadne problemy s bolavym briskem atd. kojim po dvou hodinach cca 15-20 minut. to prislo doktorce nejak moc casto. v noci 21-03-06 zhruba.
    snazim se podstatne vic pit. vcera jsem kojila skoro cele odpoledne, protoze mala mela 39 teplotu a bud mi spala na rukach nebo chtela jist. nevidim samozrejme kolik vypije,ale je to pohodove usmevave miminko. hodne živé. obcas pred kojenim bojuje nebo behem se cela "snazi" mava nohama, chyta se rukama, dela mi u toho skrabance, krouti paleckama a funi. tak nevim, jestli to vydrzet jeste mesic a zacit prikrmy nebo koupit to UM. pak nevim jaky je nejlepsi. a ona nema byt po kom velka. ja vazim idealne 64kg a pritel 72kg. pri porodu mela 3820g a ted ukonceny treti mesic 5100g
    KYO
    KYO --- ---
    KOTENCE: hele ja si myslim, ze ta klinika je soukroma a maji treba i nadstandart, ze si priplatim za mimino na pokoji, teda doufam v to ;)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KYO: Tak to je fajn, ze to bere statecne. Stejne bych to neodkladala, kojeni muze byt na par let a celou dobu se tim stresovat je imo pitomy. Akorat si myslim, ze maly se bude vic styskat po tobe, nez po "jidle". Obzvlast, jestli bez tebe jeste nebyla pres noc. Zase uz neni miminko, tak to zvladne. Ja nasi davala spat k babickam uz nejak po roce a tam spala celou noc a usinala v pohode,;i kdyz doma se budila na kojeni mnohokrat a bez prsa neusnula. Drzim palce!
    KYO
    KYO --- ---
    KOTENCE: Ted jsme to resili a on je v klidu vic nez ja. :) to me trochu uklidnilo.
    NEMESISS: My vicemene nemame zadnou krizi, jsme v klidu, ale nerada bych, abychom se sobe odcizili. Na druhou stranu po letech muze prijit znovuobjevovani :D :D

Jinak nevim, jestli se to sem hodi, ale znate estrogenni terapii? Muze se pri kojeni a vicemene pomaha hojeni poporodnich ran, bolesti pri sexu a inkontenenci. Divim se, ze mi to nikdo z lekaru nenabidl, clovek si musi vicemene vsechno hledat sam. Zajdu na gyndu, necham si to napsat a asi se objednam tento tyden na nejaky vysetreni a musim se s nima domluvit. Uz to nechci vic odkladat...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SANCHA: U nás teď totéž, dcera krmí mě, muže, kocoura, plyšáka... Sebe nikdy :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    MARKYSHA: asi jo, děkuju :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    NEMESISS: a terapie pomaha? ja jsem zjistila, ze mi jakýkoliv intimní život přijde úplně nereálný. v podstatě spolu bydlíme, ja uspavam kojenim v devet a casto uz zůstanu. on chodi spat tak v jednu.rano vstavam s miminem v sedm, on tak v devet.prijde mi divne i se vzit za ruku. krome psychických vln mam docela obavu i z fyzické stranky. jizva sice údajně ok,ale bojim se to zkouset. další dite nechci,takze i nekde blika kontrolka pozor nechci otehotnet...hodne mi hrablo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam