• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    SANCHA: To si nerozumíme...Oni nepřestávají jíst dobrovolně...Je málo jídla. A ubývá ho postupně...tak se na to tělo snaží adaptovat (a doufá, že hladomor brzo skončí).
    Prostě, když nedáš dítěti najíst, tak bude řvát, že má hlad... Když budeš dávky postupně snižovat, tak si zvykne...(konec konců, to je princip hubnutí i u dospělých, ne?)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KOTENCE: to nevim. v navodu pisou,ze pri 5,5-7 kg je spotreba 1000ml za cely den rozlozena. ja mam davat po kojeni 2x denne stovku. jenze těch 50ml dneska bylo pred kojenim.prave aby mela hlad jako motivaci k te lahvičce
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRAMIN: Nevzdávej to... Děti co pijou dlouhodobě méně než by měly jsou "smířené" s tou dávkou... Proto je to tak hrozně nebezpečné... Lidově se tomu myslím říká, že se "scvrkne žaludek"... Když ten příjem pořád klesá (mléka plíživě ubývá), tak jsou dostatečně adaptované, aby nebylo vidět, že strádají...a to čím dál tím víc... (neřvou hlady, projevují se "normálně" a tak).
    Proto je tak strašně důležité hlídat nejen percentil, ale i příjem za určité období (přepočítáno na týden, ale samozřejmě se dá sledovat 14 dní, měsíc)... v tomhle věku, kdy u takového malého drobýtku je to sakra znát...obzvláště, když má růst miminko jako celek včetně orgánů (např. mozku)...a je zbytečné, aby z nedostatku se něco nevyvinulo jak má... :-)
    Ono se to poddá - postupně by se jí ten příjem měl navýšit... :-)

Moje malá má 6 měsíců... přibrala půlku toho, co by za poslední období měla...taky přidávám, co jde... TOHLE problém není, ale když to včas nepodchytíme, tak by mohl být...
    Mám báječnou pediatru (zodpověně vybraná), takže opravdu neplašila..nic...jen mě na to upozornila...obě si myslíme, že je to pohybovou aktivitou naší dračice...v tomhle věku to i bývá... a domluvily jsme se na dalším postupu k oboustranné spokojenosti... :-)
    (mimochodem s Lenkou tohle "hubnu období" přišlo dřív, protože ta se hýbala, otáčela apod. daleko dřív... tam jsem přidávala kojení a doufala jsem... - pomohlo to... )

KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRAMIN: bud rada, ze vzala tu savicku. Ta nase se asi driv nauci jist lzickou...
    Btw. neni ten nutrilon vyzivnejsi, nez MM?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    hm.tak jsem sterilizovala vse potrebne, pripravila cerstve koupeny nutrilon 1, kojeneckou prevarenou vodu, poctive merila teplotu a nabidla hlady rvoucimu mladeti poprve flasku. nezna ani dudlik. vytahla tech 50ml co normalne kojim, odstrcila flasku a smala se na cele kolo. ze jako dobry. vic uz jsem do ni nedostala... uspavani kojenim asi jeste trochu docucla a vyrizeno. mam doma modelku s dietou asi
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    JANISKA: rozhodli jsme se alespon na nejaky cas jednu az dve davky davat po kojeni. kdyz to nevezme,vydrzim mesic a dostane nejaky prikrm a treba ji zachutna
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TRAMIN: Je to na tobě - co ti dodá víc klidu. Znám ve svym okolí dvě děti, který z nějakýho tajemnýho důvodu po MM nepřibíraly, ale o UM navíc nejevily zájem. Když ale začaly příkrmy, obě děcka začaly jíst s velkym gustem a z obou se stali cvalíci v době, kdy právě naopak kojený děti už začínaj trochu "hubnout" (respektive měnit tělesnou konstituci, vytahovat se). Koukala jsem na to v obou případech jak z jara, ale třeba jsou prostě jen děti, co nejsou moc mlíčný typy, kdoví...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    VENIKA: resila jsem to se svou PA a jejich poradkyni z Neratovic. ona je mala lina s tim pitim od zacatku. dulezitejsi byl na zacatku spanek a tedka neni ani ten spanek, ale hlavne kde se co sustne. takze u kojeni nemuzu treba koukat na videa, protoze je schopna se furt poustet a koukat co se tam deje.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VENIKA: Jeste ze otravuju, zkousela sis pozvat nejakou laktacni poradkyni? Treba bys mohla nejak upravit techniku, aby si mala vytahla vic.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    TRAMIN: On ti bohuzel ani ten sunar nezaruci, ze bude pribirat vic, viz synuv pripad.
    At uz se rozhodnes jakkoli, urcite se rozhodnes dobre!
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    VENIKA: doktorka rekla,ze mam dávat dve davky um denne. tedy nakojit a pak ji flaskou dodat jeste dvakrat 100ml
    to by odpovidalo tomu co mi podle vypoctu z vazeni chybi do prumerne spotreby takto stareho dítěte. a ze za měsíc mam nasadit prvni mrkve a spol. kontrolu mam 18.8 a tam se melo resit,jestli pribrala. pri jejich vážení mela 5030g asi hodinu po jidle. a ja chtela do toho terminu nejak dokazat,ze to zvladnu sama. doktorka sice uklidnovala,že kazdy den kojeni dobry a i deti na um vyrostou, ale prijde mi to skoda. ale ona mi stovku po kojeni nevypije... a pak si rikam,ze resim blbosti a mam ji klidne dat misto obeda sunar a budeme obe v pohode
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    TRAMIN: Ono s temi percentily se to ma tak, ze jsou deti, ktere jsou dole, jak pise Solei. Co by se nemelo dit je to, ze se prudce propadnou. Pokud se toho percentilu plus minus drzi, pak je to ok.
    Jinak ja te samozrejme chapu, vsechny pro svoje deti chceme to nejlepsi. Ja puvodne pochopila, ze doktor minule dal jenom letacky a cekate na dalsi prohlidku? Takze uz jsi dostala nejaka doporuceni?

Pokud te to uklidni a tvuj instinkt rika, ze je neco spatne, tak to UM kup a zkus to. Jen jestli te ctu spravne, nebude to uplne dokrm, protoze mala vic nechce. Takze bys spis musela jedno svoje kojeni nahradit.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    VENIKA: divala a jsme dole. za mesic (4.7 az 8.8) pribrala z 4850 na 5100g. nerekla bych, ze stresuju. spis nechci udelat chybu. ted jednam v rozporu s doporucenim lekare,tak si tim chci byt jistá.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TRAMIN: no však ty minimálně šest máš, tak se raduj, já si o takovém počtu mohla nechat akorát zdát.
    Moje dítě zhruba ve vašem věku vážilo 5.1 kg, ale z porodnice šel na 2.8 , takze měl malinko větší přírůstek to je pravda, ale pořád mi vychází, že to u vás není špatné.....zvyšuje se aktivita, zkracuje se spánek, to jídlo se vlastně "vybeha".
    Mne hubenost meho dítěte děsí už dva a půl roku, pomalu to představám řešit. Je to veselé a živé dítě, které prostě nemá na takové prkotiny jako jídlo a spánek čas. Začínám se s tím smiřovat,ale jde to ztuha. Chápu tě, ale chci tě uklidnit, některé děti prostě jsou hubené.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    TRAMIN: S co to teds znamena, ze poradne nepribirs uz mesic? Divala ses na ty percentily? Kdyz uz jsme u te analytiky ;)
    Ja te nechci trapit umyslne takovyma otazkama, ale tohleto vazeni po kazdym kojeni atd. podle me na psychice moc nepridava. Cim vic to clovek sleduje, tim min se to obvykle hybe. A podle toho, co pises, fakt nevim, jestli se nestresujes zbytecne.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SOLEI: všude se pise sest nejmin..
    tak vychazim z toho.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TRAMIN: nemusíš spát, čti si, jde o odpočinek a co se týká plen atd. Mne to přijde dost, moje pídi když mělo dobrý den dalo 4.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SOLEI: neumim spat pres den.slo to jen obcas v sestinedeli, kdyz jsem padala na hubu. ja ji nechci trápit. nehubne,ale poradne nepribira uz měsíc.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    TRAMIN: a pribira? nebo nepribira? Treba v porovnani s minulym tydnem? Jako pokud nemas pocit, ze ma hlad, pripadne pokud nehubne, tak bych dokrm zatim neresila, muze to byt jenom blbej tyden.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TRAMIN: jednu vycházku vynechej, uspí děcko, strč ho pod okno a lehni si taky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam