• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    prosim ty, ktere koji "dlouho" - zazily jste take krizi kolem 2. roku veku ditete? jsem ve stavu, kdy jsem uz nekolik mesicu tak vycerpana (ten posledni mesic to tedy opravdu graduge), kdy prestavam mit z kojeni radost, v podstate me obtezuje a zvazuju (nocni) odstav. plne rozhodnuta nejsem, furt se v tom placam...
    nejde jen o kojeni, mame ted obdobi zmen - nespi nekolik mesicu s plenou a v noci 1-2x potrebuje na nocnik, pricemz se u toho totalne probereme oba (tohle dost prispiva k mymu vycerpani, a je to zacarovany kruh - pije z prsa-potreba curat-buzeni na nocnik-prso na usnuti), smrt v rodine, otec casto mimo domov, syn hodne mluvi a vyzaduje porad se mnou o necem komunikovat. dost me vycerpava taky to, ze syn ted saje s obrovskou silou a v podstate porad mu musim jistit hlavu zezadu, aby mi moc netahal prso, protoze me to boli. pres den ho uspavam posledni dobou tak na 3x, pricemz pokazdy vysosa z obou prsou, co muze. posledni 4 stolicky v nedohlednu...
    poprvy za tu dobu, co kojim, mam pocit, ze pro nas zacinaji pomalu prevarovat negativa nad prinosy, zejmena jde teda o nevyspani obou, me vycerpani a v dusledku toho snizena odolnost vuci frustraci, snizena trpelivost a mnohdy nevstricna komunikace s ditetem.
    zaujalo me, ze hodne kamosek co kojily "dlouho", vnimala 2. rok jako podobne zlomovy...mate to tak/mely jste taky? je sance, ze to pomine? :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KLEVKA: Promiň ale v obou letácích jsou nesmysly....

Budu si muset přečíst něco o autorkách....
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    PISISKVOR: diky!
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    TRAMIN: Prodavaj zasobniky na tri davky, tam to nasypes a jak pisou holky vedle tak termosky a namichas vodu jak bude potreba :) Ctyri mesice jsou super, urcite neves hlavu, udelala si maximum a dulezite je se nestresovat :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    hned příští vikend vyzkousim. jedeme opet na sraz Miniku do rekreačního arealu a budeme spat v chatkach.
    zatim nam zustava nocni kojeni a uvidim jak dal. prikrmy se blizi :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRAMIN: Super přístup!!! čtyři měsíce jsou bezva...udělalas co šlo...a nelámeš to, když to nejde... :-)

Já teda kojím...ale co jsem tak pozorovala (a když jsem brigádovala coby chůva) , tak termoska s horkou, petka se studenou...flaška a nádoba na odměřenou sušinu (mám zkušenost s DM a Avent)...to poměrně pohodlně jistí... :-)
    Ta horká a studená voda umožňují míchání v různém poměru a tím zajistit několik krmení za sebou.... :-)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TRAMIN: Buď v klidu, snažila ses a snažíš se. Na cesty doporučuju vzít jednoduše termosku s vodou o trošičku teplejší, než má mléko být (záleží, jak je cesta dlouhá, ale mám zkušenost, že většinou se voda po pár hodinách trochu ochladí a vždycky jde kdyžtak, když je moc teplá, trochu naředit studenou kojeneckou vodou) a odměřenou dávku mlíka v uzaviratelný misce. Mně se třeba povedlo asi před rokem koupit v Tesku sestavu asi patnácti pidimističek za pár šupů a využíváme je fakt pořád.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LABARCHA: Zatím jsem to nezkoušela, ale víc zdrojů mi tvrdilo, že a ukončení laktace je dobrá konzumace máty a šalvěje
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KYO: tak to vypada, ze uz to nezachranim. prijde mi, ze cim vic se snazim, tim rychleji mliko mizi. behem dne uz odsavackou obcas neodsaju vic jak tri kapky. takze z jedne davky UM uz mame za den tri. beru to tak, ze jsem to zvladla ctyri mesice a nevzdala to hned. a piďala pochopila jak zachazet s flaskou hned druhy den a kdyz ji vidi, tak se na ni viditelne tesi. ze konecne bude neco poradneho k jidlu. A alespon muzu zacit chodit plavat, kdyz jedno krmeni zvladne tatinek. predtim by to sice taky slo, ale nechteli jsme ji prozradit existenci flasky zbytecne.
    tedka ale nevim, jak to udelat s chozenim venku. byla jsem zvykla, ze kojim kdekoliv na vylete a zase pokracujeme dal. Koupila jsem si par sacku Nutrilonu v DM s jednou davkou "na cesty". Ale zatim si neumim predstavit jak ohrivam vodu a kde :(
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLEVKA: tak jsem se zaradovala a sla to hned vyzkouset, ale to vetsi dite mi uplne masi prso a zrovna v miste ty zlazy...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Tyden kojeni uz je sice v cudu, ale proc se jeste nepotesit krasnym kojenim beze strachu z cehokoli (treba tech uprchliku)

KYO
    KYO --- ---
    Tak se mi to nase dite rozjedlo :) kralik zabral a uz vcelku ji, aspon ochutna, kdyz nic jinyho :D
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Ahoj, prosím zkušené o radu.... cca 10 dni nekojim - po téměř 21 měsících.... teď se mi začly dělat nepatrné hrudky v jednom prsu a mlíko samovolně vytékat.... mám to nějak řešit? zatím nic nebolí.....

díky předem
    KYO
    KYO --- ---
    TRAMIN: Nevim, jestli si psala, ze ji mas, ale koupila bych takove ty lahve, jak z nich dite musi sat samo a ne ze to jen kape. Aby ti slo dal kojit treba a nebylo dite liny :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SANCHA: musis ji vysvetlit,ze je nema provokovat a pak to nebude potrebovat :-D
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SANCHA: moje nevlastni sestra je ted v pate tride. nosi stejnou velikost jako ja pred těhotenstvím. na muj vkus tlusta,ale presne jak pise nienna - normální jídlo skoro nema. dojida se co kde ulovi. matinka si vyrobila tri decka a na dalsi proces uz nema kapacitu. pri pohledu do jejiho grafu. mela stejnou vahu porodni a ve trech mesicich uz o kilo vic nez Maki a dal jela jak raketa nahoru a jede dal.ale taky to byl vzdycky valibuk. kluky mlatila jak kombajn, sourozence nosi po baraku a ma z ceho brat energii
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    SANCHA: :-D V tom případě na pohodu... Sleduj to... a proplouvej světem na vlně spokojeného dítěte... :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    SANCHA: Tak to je OK... Fakt...
    Mě těch dětí projde rukama hodně... a to, jak moc jsou oplácaní než se začnou pořádně hýbat a stravovat dospěle vůbec nesouvisí s tím, jak pak vypadají... Opravdu... :-) Naopak to, čím je krmí a jak jim dovolují /omezují je v pohybu...tam už bych korelaci našla...

Ale samozřejmě opomíjím různé metabolické vady a tak...

Poznámka pod čarou
    Kolegyně měla děsně vykrmené děti...já jsem tak tlustá miminka snad neviděla... do těch dvou let vypadali, že je nohy neudrží (znám teda jen z fotek a vyprávění od jiných kolegyň)... pak se rozběhli do světa a dneska jsou to junáci (a ta hubenost jim nedá vůbec zabrat).

Spíš možná upozorním, že silnější děti se nechtějí hýbat (ono uvést tu horu do pohybu je NĚCO)... takže je potřeba je více motivovat...a nevzdávat to... :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam