• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    KYO
    KYO --- ---
    JANISKA: Zkousela, i lzici. Z ovoce ji moc chutna hroznovy vino, jak rikas, da to cele do pusy. Jako predevcirem jsem delala mlete maso jako plnene papriky. To ji strasne chutnalo. Byla totalne cervena od omacky.... jenze, pak nemohla spat, protoze se ji naplnilo brisko asi nebo nevim, protoze furt prdela a brecela v noci. A dalsi den zase nic nechtela.
    MARKYSHA: Mozna jsem to nepsala, ale nechavam ji jist rukou nebo priborem dle jejiho vyberu.... Takze v tom to nebude...
    KOTENCE: Vubec ne, pribira furt v norme, ale zase nevim, jaky dopad to muze mit na moje kosti a zuby, kdyz me vysava :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KYO: a co jí to nakrájet na kousky a nechat jí jíst rukou?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KYO: Dcera teď taky odmítá rozmixovaný věci. Zkoušela jsi jí dát to, co jíte vy (třeba předtím, než to dosolíš a dopepříš) a dětskou vidličku? My takhle často obědváme/večeříme těstoviny, bulgur, kuskus, pečenou zeleninu na drobný kostičky... Asi nejoblíbenější jídla jsou aktuálně pilaf a boloňský těstoviny. Kaše už taky neprocházej. Z ovoce vedou maliny a další pidiplody, co se daj dobře uchopovat a dávat celý do pusy.
    KYO
    KYO --- ---
    SAAYURI: Ano, tuhle hru jsme zkouseli... a jaksi, Anicka chce krmit jenom me. cpe mi jidlo do pusy, i kdyz je zavrena a sama si nic neveme :D
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KYO: A co zkusit hru ze jednu lzici da ona tobe, druhou ty ji? Bude to voser, ale treba ji to bude bavit :)
    KYO
    KYO --- ---
    SAAYURI: kapsicky.... to je tema samo o sobe. nasaje, plive... zeleninovy, masovy i sladky. vubec nic, co je mixovanyho uz nechce. Muzu to zase zkusit, ale nedavam tomu moc sanci. Driv chtela od Hippu kasi na dobrou noc bananovou, ale to uz vubec nechce. nejradsi veci bere do ruky, jako treba kus masa nebo suchou testovinu. ale jen jak se k ni priblizis s lzickou, tak je hystericka. Nechce krmit a sama to nedava a pousti lzici na zem.... pripadne zacne krmit me :D
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KYO: A co nejaka mlecna kase lzickou? Aspon na noc? Zasyti, a je to tekuty, resp. tekutejsi, podobny mliku, ale sytejsi. Kapsicky ovocny, zeleninovy?
    KYO
    KYO --- ---
    Potrebuju vazne poradit. Je strasne frustrujici mit dite, co neji. Vicemene cokoliv ji dam, tak nechce, zahazuje, pripadne do toho parkrat kousne a konec. Maso donedavna zabiralo, aspon trosku snedla, ale vicemene ji furt kojim. Co ji ted chutna je syr, jenze ten nemuze furt anebo v nejakem mnozstvi, co by ji zasytilo. Bude ji zanedlouho rok a ctvrt a prijde mi to oproti ostatnim jenom kojim. I v noci, nekolikrat. Potom rano, pak pred dopolednim spankem. Pak i odpoledne prijde. Vecer samozrejme na usnuti a pak po dvou hodinach se budi, takze chce prso, potom i ve dvanact. A nekdy i to pokracuje dal. Obcas se mi podari pres den, kdyz se na me sape ji dat misto prsa lahvicku s vodou. Pije dobre. Nekdy sni i krupku nebo rajce, to mluvime o uspechu. Je to fakt normalni? Mam ji dat volnej prubeh nebo proste to kojeni omezit striktne. Okoli tyhle problemy vubec nemaji. Jejich deti se tlaskaji cimkoliv k prasknuti....
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NEMESISS: pry se slozeni mm meni i v prubehu sani a kdyz mas pro kazdy dite jedno prso, tak ma kazdy svoje slozeni na miru :-)
    Ja taky vnimam urcitou souvislost se svym cyklem. Nijak zasadni, ale urcite to jinak chutna nebo tece, protoze mimino vic "zlobi" u kojeni. V chovani jsem rozdil nesledovala.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KAMPA: :) tak ono se nabizi vysvetleni, ze to je o mne - ze ja jsem v ramci meho pms mene odolna vuci urcitym vylevum..nicmene prvni tuhle domnenku nahlas vyslovil muj muz v asi roce a pul Viktora a uplynuly pulrok jsem si z toho delali srandu, ale jinou souvislost jsme nezaznamenali (zadne zuby, ani spankovy deficit ci jine cyklicky se opakujici zmeny ci stresory..). na 2. str. mi prijde nepravdepodobny, ze by to priroda zaridila takhle blbe (cetla jsem, ze ma dokonce jiny slozeni mleko pro dceru a jiny pro syna - a ano, nevim, co se deje v pripade, kdy mama koji 2 deti ruzneho pohlavi - ale pokud by mohl byt muj syn primo ovlivneny mymi hormony, ktere by obsahovalo moje mm, byla by to velka chyba v matrixu a pro me krome obcasneho nevyspani dalsi nevyhoda "dlouheho" kojeni).
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    NEMESISS: ja osobne jsem nic takovyho nezaznamenala....zkusim se na to zamerit :)
    KYO
    KYO --- ---
    LISTICKA: solim trosku, i do polevky davam pepr malinko. jinak jenom bylinky anebo cesnek a cibuli :)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Obracím se zase na "déle" kojící maminky. Nevíte, zda hormony fungující v průběhu Vašeho měsíčního cyklu ovlivňují/ovlivňovaly náladu Vašich (déle) kojených dětí? Poslední asi půlrok mám pocit, že syn (2 roky) prožívá pms za mě. Je to fakt cca týden v měsíci, kdy je takový zvláštně neurotický a přecitlivělý a jediný, v čem jsem vypozorovala souvislost, je moje menses (je takový vždycky cca týden před tím, než to dostanu). Obsahuje mateřské mléko vůbec (tyhle) hormony? Já menstruaci a všechno kolem moc neprožívám, nebývá mi ani blbě...menstruovat jsem začala asi v roce věku syna a zpočátku jsem tam žádnou souvislost nepozorovala, až na to, že mě před menses občas zkusil kousnout...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SANCHA: KYO: Jak to řešíte se solením? Já jídlo trochu solit musím, jinak by mi to doma nikdo nejedl, a i kdybych nesolila já, tak moje máma i tchyně taky často vaří nebo jdeme někdy ven na jídlo... není to dobrý na ledviny, jenže dospělácký jídlo bez soli prostě není.
    KYO
    KYO --- ---
    LISTICKA: ja mam mlicnaka a nijak nestrada. Je ji 14 mesicu a byly dny, kdy nesnedla vubec nic, krome mm. jidlo odmitala, pak jsem byla nadsena, kdyz treba okousala lehce kus kedlubny. kase uz nechce vubec. ted si da treba kousicky masa nebo ryby. takze ja si myslim, ze je to uplne OK a pediatr me jen chvali, ze si rekne dite samo, kdy je jejich travici soustava pripravena na pevnou stravu. podotykam, ze posledni tri dny se v jidle zacina prekonavat. predevcirem snedla cele ctyri krevety! nejvic jede maso a suche testoviny, uz vubec nic kasovityho nebo jogurty nechce. ale mlicnak je stale hojnej, i v noci. mleka mam taky na rozdavani. rikam si, ze je to taky tim, ze ma ted konecne aspon sest zubu, vyrostli ji hrozne pozde, tak ji to jidlo delalo problem...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SANCHA: Dík! Tohle je právě u nás v takových vlnách. On se začal brzy sápat po jídle, už v těch 4,5 měsících. To snědl půlku té miniaturní skleničky pastiňáku na posezení (má rád hlavně pastiňák, což mi přijde zvláštní, mně ani nikomu v rodině nechutná). Chtěl jíst, možná jak to viděl u dětí na soustředění, kde jsme byli v létě 2 týdny. A pak zase nic a jen mlíko klidně týden... a tak furt. Teď by nejradši jedl ode mě z talíře, kdyby to šlo. Na rodinné akci se sápal po skopovém a když jsem mu to tak trochu "předžvýkala", normálně to snědl. Totéž krůtí, kuřecí, husa... pokud si vzpomínám. Ale musí to být spíš takové to hodně dlouho pečené nebo dušené měkké maso, jinak to nechce. Nejradši by asi jedl denně k obědu 6 hodin pečené skopové a zajídal to pastiňákovým pyré, ovšem před a po jídle by si dal klidně mlíko. Proti staršímu je to vyloženě profesionální savec. Akorát ho tím pádem nemůže nikdo hlídat (babičky a tak...)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Já bych měla dotaz ohledně 7měsíčního syna - jak často jste touto dobou kojily? V noci pije často, přes den co 2 hodiny. Občas si dá i něco k jídlu (příkrmy), ale moc toho ještě nesní. Spíš chce kousat lžičku a žužlat věci. Starší touto dobou už docela jedl, měl dopo příkrm a večer kaši. Ale zase jak víc jedl a málo pil mlíko, tak jsem pak postupně mlíko neměla a v 9 měsících se odstavil. Pak pil UM. Ráda bych teď ale kojila dál. Jak jste to dělaly vy? Jak dlouho převážně MM stačí (s tím, že trošku zeleniny a masa teda denně sní)? Podotýkám, že je veliký, vysoký jako roční dítě, svalnatý, rychle leze a už se staví. Zuby nemá.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SRUBKA: dcera minuly rok v lete mela strasny horecky , to ji byl rok a ctvrt, odmitala cokoliv az na MM (diky bohu za nej), vodu jsem prave do ni musela cpat strikackou, ale po mm mela normalne procuranou plenku...uplne normalne curala a dr mi tvrdila, ze ji nemam kojit. ze vodu si z toho zadnou nevezme....tak hadat se mi s ni nechtelo, ale myslela jsem si svy.
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak to bohuzel nemyslela. Fakt mi jeste jednou zopakovala, ze mm uz je ted spis jidlo, nenahradi pitny rezim a mam ji cpat vodu treba strikackou. Wtf?

KAMPA: To se natuty dozvim na pristi navsteve. :D
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: Co já se nabrečela....a jak jsem si zoufala....brrrr hroznej týden...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SRUBKA: jestli to nemyslela tak, že je lepší naučit dítě pít vodu, protože pak bývá po odstavu problém, že nepijou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam