• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Obracím se zase na "déle" kojící maminky. Nevíte, zda hormony fungující v průběhu Vašeho měsíčního cyklu ovlivňují/ovlivňovaly náladu Vašich (déle) kojených dětí? Poslední asi půlrok mám pocit, že syn (2 roky) prožívá pms za mě. Je to fakt cca týden v měsíci, kdy je takový zvláštně neurotický a přecitlivělý a jediný, v čem jsem vypozorovala souvislost, je moje menses (je takový vždycky cca týden před tím, než to dostanu). Obsahuje mateřské mléko vůbec (tyhle) hormony? Já menstruaci a všechno kolem moc neprožívám, nebývá mi ani blbě...menstruovat jsem začala asi v roce věku syna a zpočátku jsem tam žádnou souvislost nepozorovala, až na to, že mě před menses občas zkusil kousnout...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SANCHA: KYO: Jak to řešíte se solením? Já jídlo trochu solit musím, jinak by mi to doma nikdo nejedl, a i kdybych nesolila já, tak moje máma i tchyně taky často vaří nebo jdeme někdy ven na jídlo... není to dobrý na ledviny, jenže dospělácký jídlo bez soli prostě není.
    KYO
    KYO --- ---
    LISTICKA: ja mam mlicnaka a nijak nestrada. Je ji 14 mesicu a byly dny, kdy nesnedla vubec nic, krome mm. jidlo odmitala, pak jsem byla nadsena, kdyz treba okousala lehce kus kedlubny. kase uz nechce vubec. ted si da treba kousicky masa nebo ryby. takze ja si myslim, ze je to uplne OK a pediatr me jen chvali, ze si rekne dite samo, kdy je jejich travici soustava pripravena na pevnou stravu. podotykam, ze posledni tri dny se v jidle zacina prekonavat. predevcirem snedla cele ctyri krevety! nejvic jede maso a suche testoviny, uz vubec nic kasovityho nebo jogurty nechce. ale mlicnak je stale hojnej, i v noci. mleka mam taky na rozdavani. rikam si, ze je to taky tim, ze ma ted konecne aspon sest zubu, vyrostli ji hrozne pozde, tak ji to jidlo delalo problem...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SANCHA: Dík! Tohle je právě u nás v takových vlnách. On se začal brzy sápat po jídle, už v těch 4,5 měsících. To snědl půlku té miniaturní skleničky pastiňáku na posezení (má rád hlavně pastiňák, což mi přijde zvláštní, mně ani nikomu v rodině nechutná). Chtěl jíst, možná jak to viděl u dětí na soustředění, kde jsme byli v létě 2 týdny. A pak zase nic a jen mlíko klidně týden... a tak furt. Teď by nejradši jedl ode mě z talíře, kdyby to šlo. Na rodinné akci se sápal po skopovém a když jsem mu to tak trochu "předžvýkala", normálně to snědl. Totéž krůtí, kuřecí, husa... pokud si vzpomínám. Ale musí to být spíš takové to hodně dlouho pečené nebo dušené měkké maso, jinak to nechce. Nejradši by asi jedl denně k obědu 6 hodin pečené skopové a zajídal to pastiňákovým pyré, ovšem před a po jídle by si dal klidně mlíko. Proti staršímu je to vyloženě profesionální savec. Akorát ho tím pádem nemůže nikdo hlídat (babičky a tak...)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Já bych měla dotaz ohledně 7měsíčního syna - jak často jste touto dobou kojily? V noci pije často, přes den co 2 hodiny. Občas si dá i něco k jídlu (příkrmy), ale moc toho ještě nesní. Spíš chce kousat lžičku a žužlat věci. Starší touto dobou už docela jedl, měl dopo příkrm a večer kaši. Ale zase jak víc jedl a málo pil mlíko, tak jsem pak postupně mlíko neměla a v 9 měsících se odstavil. Pak pil UM. Ráda bych teď ale kojila dál. Jak jste to dělaly vy? Jak dlouho převážně MM stačí (s tím, že trošku zeleniny a masa teda denně sní)? Podotýkám, že je veliký, vysoký jako roční dítě, svalnatý, rychle leze a už se staví. Zuby nemá.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SRUBKA: dcera minuly rok v lete mela strasny horecky , to ji byl rok a ctvrt, odmitala cokoliv az na MM (diky bohu za nej), vodu jsem prave do ni musela cpat strikackou, ale po mm mela normalne procuranou plenku...uplne normalne curala a dr mi tvrdila, ze ji nemam kojit. ze vodu si z toho zadnou nevezme....tak hadat se mi s ni nechtelo, ale myslela jsem si svy.
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    MARKYSHA: Tak to bohuzel nemyslela. Fakt mi jeste jednou zopakovala, ze mm uz je ted spis jidlo, nenahradi pitny rezim a mam ji cpat vodu treba strikackou. Wtf?

KAMPA: To se natuty dozvim na pristi navsteve. :D
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: Co já se nabrečela....a jak jsem si zoufala....brrrr hroznej týden...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SRUBKA: jestli to nemyslela tak, že je lepší naučit dítě pít vodu, protože pak bývá po odstavu problém, že nepijou.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SRUBKA: desny...se divim, ze ti jeste nerekla, ze uz mm nema zadne ziviny...:DDD
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Muzu miminu znovu ohrat uz jednou ohrate (nezmrazene) odstrikane mleko? Stava se, ze mu dam prikrm, on si vezme malinko a tvrde vytuhne. Prijde mi to skoda vylevat..
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SANCHA: Kojila jsem asi od 9 měsíců třikrát denně a v noci (aniž bych pocitově měla mlíka míň), pak nějakou dobu dvakrát denně a v noci (to už jsem teda viděla, že se mi prsa povážlivě zmenšila a jakoby vyprázdnila, ale dcerka pořád viditelně a celkem dlouho sála), pak jsem dceru někdy před prvníma narozeninama na noc odstavila a kojím jen ráno a večer. Změny jsem oproti předchozí redukci nejdřív nepozorovala, ale postupně začalo bejt patrný, že po ránu už jí kojení nestačí a musela jsem ji ke snídani začít dokrmovat. Teď jí je 13 a půl měsíce a večer už si jen velmi laxně na pár sekund podudlá, ráno ještě saje, ale dokrmuju ji. Krátce po nočním odstavu se mi přes den občas chtěla dostat pod triko, ale to ji celkem rychle opustilo. Tuším, že celkový odstav je velmi blízko, ale jsem s tím v pohodě srovnaná. Každopádně pokud bych bývala chtěla kojit dýl, asi bych s tou redukcí počtů kojení tolik nepospíchala.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SANCHA: ja kojim dcerku (2r4m) na uspani vecer, pak se nekdy v noci pricucne, rano sosa na prazdno, obcas pres den jednou na uspani....a mlika mam malinko uz. mam domluvu s malou,ze mi da signal, kdyz se spusti mliko a tece to fakt par vterin.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SANCHA: ja mliko mela i pri kojeni jen vecer (nekdy rano) a obcas treba vikend vubec, kdyz byla mala u babicky. Ale kamaradce dvakrat za den k udrzeni laktace nestacilo. A jina se zase rozkojila po rocni pauze, takze to je asi hodne individualni. Rekla bych, ze rano+vecer dava hodne matek.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KLEVKA: ja s tim souhlasim, kojim za dva mesice dva a pul roku a kdyz nepocitam zacatek (to ale byla velka chyba sester na sestinedeli), tak bez problemu. ridila jsem se materskym instinktem a hlavne ditetem. dodrzovala jsem pravidla a svete div se, kojit se da....
    k tomu, co jsi sem davala...neni to tak dlouho , co jsem uplne to same dala sem taky, jen to bylo video s laktacni poradkyni. z mych zkusenosti musim rict, ze je to pravda a kdyby se tim maminky ridily, pak by mohly kojit mnohem dele.

chci taky rict a radeji zduraznit, abych predesla jakymkoli utokum a naslednym dohadum, ze je mi uprimne jedno, kdo jak dlouho koji..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRAMIN: máta, homeopatikum Ricinus Communis CH 15 (bacha ne 9, to je naopak na podporu laktace) a mně pomáhalo mazat si prsa Alpou, ale smrdíš pak jak alkoholik.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    nejaky zaruceny postup na zastaveni laktace? dva dny uz nekojim vubec,ale logicky to tece jak se tomu zachce.
    YELI
    YELI --- ---
    TRAMIN: Děkuji :) Lahvičku i s e savičkou mam od te odsávačky -Avent,tak snad to bude ok. Na zkusím se s tim nějak poprat.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SAAYURI: a pozor, uro čaje dost silné odvodňují, takže hodně pít, ale je to teekane tak by to nemělo být nic tragického, jejich čaje nebývají zrovna z nejsilnějších
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Nevidím nic závažného pro kojence, jediné co se může stát je že mu to mléko nebude chutnat, bříza a jehlice jsou dost aromatické, máta může miminku pomahat na nadýmání a pozor, při dlouhodobém používání ve větším množství staví mléko.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam