• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    INXS: no třeba celej tejden, on si musí na tu chuť zvyknout a to nebude ze dne na den...umělý mlika vcelku i smrdej, jonys Hipp rovnou plival treba
    INXS
    INXS --- ---
    VENIKA: to nevim. My zkouseli flasku v prvnim mesici, to ok...ted z ni nebral moje premrazeny mliko a dnes nechtel ani um
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    INXS: A ma problem s mlikem, nebo flaskou?
    INXS
    INXS --- ---
    ATARKA: a kolikrat to mam zkouset nez dam jiny?
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    INXS: no ono taky ne každý mliko chutná každýmu miminu .) Je dost možný, že jich pár vyzkouší, nez mu začne smakovat,,,jonas se chytl až na bebu
    INXS
    INXS --- ---
    ATARKA: ted jsme zkusili hipp, no krenil se jakoze nema hlad, kostnul tak 10, tak jsme jeli na kozu a tu saje s radosti
    Tohle nebude zadnej med :(
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    INXS: nejdřív to natrenuj doma s dostatecnym predstihem, um příprav stejně dávek jako když kojis, lepší víc než min, um většinou zasytí na delší dobu, ale samozřejmě záleží na značce a apetitu .)
    INXS
    INXS --- ---
    Ahoj potrebuju najet na um pres den, odchid do prace 7:45, ranni kojeni tedy 7:15. Navrat 17:15 a kojeni
    Jak mam rozdelit cas a davky UM pro miminko v patem mesici?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KAMPA: no teoreticky - mliko je sladké a v noci je méně slin, které by ty zoubky umyly, ale když vezmu, že malé děti ji skoro pořád a zubní kaz vzniká 24 hodin, tak ani čištění po každém jídle situaci nezachrání a mělo by stačit jednou denně večer. A řeklo mi už víc zubařů, že ranní čištění zubů je hlavně pro vonný dech.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SOLEI: no to jsem taky slysela a naprosto s tim nesouhlasim, nema to naprosto zadnou logiku....
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SANCHA: pídi je taky ten typ co si po probuzení dá nejradši kousek ovoce a "slušné" jídlo až za hodinu či dvě později.
    Pečeme Máslové sušenky, perníčky, musli tyčinky, vařila jsem mrkev na sladko s máslem .....já neměla trpelivost a čas sedět doma dokud nedostane hlad takže jsem měla krabičku se svacinkou nachystánou v kočárku do ruky. Den je dlouhý, sezeneni u jídla se dá provozovat i jindy.

KYO: dobrý, já když dám hroznové víno tak se nají a napije tím vínem a mám odbyto.
    Ale je to výborná věc, nepatla to a chutná to. Používala jsem to jako úplatek když jsem potřebovala aby seděl a koukal, třeba u doktora.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KAMPA: js zase slyšela, že spíš než antibiotika je to nočním kojením

Zastavam u malinkých deti názor, že čištění zubů je spíš o návyků a rituálu než o účinnosti čištění a jiných faktorech
    KYO
    KYO --- ---
    KAMPA: Nojo, tak to se pak neda nic delat. Me znicily zuby antibiotika.... moje mama mi je nechala predepsat vicemene na cokoliv... :( taky jsem byla u zubare pecena varena.

Hele, jinak pokrok s tim jidlem... zjistila jsem trik. Davam ji pred jidlem par kulicek hroznoveho vina. Hrozne ji to nabudi apetit a ma pak chut k jidlu. :D Nekecam snedla mi ted docela dost toho. kousek bagety s maslem dokonce.. to pecivo delalo nejvetsi problem. A pokud s ni jsem sama doma, tak co u snidane necha, ji davam behem dne u hrani volne. Je mnohem klidnejsi, nez kdyz jako jist musi na zidli u stolu. :D
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KYO: ne to byly opravdu kazy a ne maly, bohuzel. ono to u tech mlecnych zubu je rychly. z malinkyho kaziku muze mit za par mesicu fakt obri kaz. nebolelo ji to asi. je ji dva a pul, takze ta komunikace je jeste obcas tezka, ale rozhodne si nijak nestezovala.

KYO
    KYO --- ---
    KAMPA: jako, jsem absolutni laik, takze nerozumim tomu... ale ji to nejak bolelo? Protoze takovych tecek muze mit clovek na kazdem zubu a neni to jeste na vrtani... nekdy se i stane, ze se znovu zavapni....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    VVENDY: vsimla jsem si, ze ma mala takovy tecky na obou stolickach nahore. tak jsem sla k zubarce, ta potvrdila kazy, dokonce tri. pricinu moc nevime, protoze mala se moc sladkym neladuje, sladky stavy nepije. bud ma zvysenou kazivost zubu, genetika nebo z ATB, ktere mela. ted to ma vsechno vyvrtany a uvidime do budoucna. zubarka rikala, ze to neni nic vyjímecneho....
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    KAMPA: no, me spis zarazilo, ze tak male dite uz ma spatne zuby. Ale nejake podrobnosti klidne napis. Rada si to prectu.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MARKYSHA: aha, diky.

VVENDY: skoro ve dvou a pul...jestli chces info, poskytnu :)
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    KAMPA: ty kazy vrtali diteti? Ve dvou letech?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KAMPA: já myslím, že na zákrok to nebude, to bys poznala, Tonda patlal dost výrazně, nebylo mu rozumět nic, jazyk nepoužíval. A přitom na uzdičku upozornila až logopedka ve třech letech, pediatra a zubařka nic, ale prý byla přirostlá atypicky, na jedné straně.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam