• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LISTICKA: v prvním případě brala mimo I.trimestr, ve druhém nebrala, ale začala jsem to brát měsíc po narození dcery.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    MARKYSHA: A brala jsi ho i během těhotenství? Nebo hned po porodu? Anebo až později?
    INXS
    INXS --- ---
    Neni potreba, Mm jsem vylila.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    INXS: Co zavolat pediatrovi nebo laktacni poradkyni, vysvetlit ji problem a postup presne po krocich probrat?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LISTICKA: já cipralex při kojenÍ brala a žádný vliv to na děti nemělo.
    INXS
    INXS --- ---
    KOTENCE: ja nevim ja to nedelala
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    INXS: To jo, ale kojeni preci neni jenom o jidle! Mne by to teda nenapadlo michat ani v pripade, ze by mel dostat oboji z lahve. Nechutna to divne?
    INXS
    INXS --- ---
    GIO: mam prej davat 30 um a dokojit tak se to v zaludku beztak smicha
    GIO
    GIO --- ---
    michat mm a um mi prijde strasna prasarna.
    INXS
    INXS --- ---
    Mam odstrikany mm, muzu to zredit um do flasky? Jak s teplotou? Mm je v lednici, um preleju vodou 70 stupnu a necham vychladnout. Nemuzu to smichat aniz bych mm ohrejvala?
    KYO
    KYO --- ---
    LISTICKA: Podzim, klasika, to ja znam a to jsem i na praskach :D obcas uplne bez energie, dite visi na prsu a jeste vysava upir :D
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    KYO: Jo, můžou to být ta antibiotikanebo se hodně zmiňují látky v životním prostředí: hormony a jiné endogenní disruptory (pesticidy, chemikálie z plastů...). Je toho hodně.
    Ale teda hlavně na mě je toho nějak hodně... Rozhodně díky moc za podporu!
    KYO
    KYO --- ---
    LISTICKA: Bud klidna, podle me mas ted hodne obavy. Nemyslim si, ze by AD mohla za ty problemy s minulym tehotenstvim. To spis ty antibiotika. Tehotne zeny berou specialni antibiotika a to tyhle asi nebyly, kdyz jsi nevedela, ze jsi tehotna. Daleko horsi na dite je, kdyz ma matka depresi, predavas mu naladu (hormony) i pres mleko. A ty jako maminka musis byt spokojena, ne ve stresu. Zaroven ale kojit chces, ja bych urcite neprestavala.. hlavne ne ted, kdyz uz je ted vetsi a urcite jste uz i na prikrmech......
    KYO
    KYO --- ---
    LISTICKA: A sub-study shows no increased risk of congenital birth defects, premature birth or low birth weight after antidepressant use.

“As with all medicines, it is important to be cautious and have a good reason to prescribe antidepressants to pregnant women,” says Hedvig Nordeng and Malin Eberhard-Gran, who are researchers in the sub-study. “We found no increased risk of adverse events within the period and the end points we have studied. Depression in pregnant women can also have negative consequences for the child’s health. The risk and benefits for the mother's health during pregnancy should always be evaluated in each case. We believe that this study may contribute to a better knowledge base for such decisions, but these findings will reassure the pregnant women who need to use medicines in pregnancy” add the researchers.
    KYO
    KYO --- ---
    LISTICKA: Results Sertraline was the most commonly reported SSRI, but none of the five previously reported birth defects associations with sertraline was confirmed. For nine previously reported associations between maternal SSRI use and birth defect in infants, findings were consistent with no association.

Tady to vypada spis, ze prave nic neprokazali
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    KYO:
    Specific SSRIs and birth defects: bayesian analysis to interpret new data in the context of previous reports | The BMJ
    http://www.bmj.com/content/351/bmj.h3190

Antidepressants and pregnancy - NIPH
    https://www.fhi.no/en/news/2012/arkiv---antidepressants-and-pregnan/
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LISTICKA: Nebo teda ještě může být varianta, že za hypospadii může gentamycin v kombinaci s dalšími antibioiky, které do mě narvali ve špitále po operaci zánětu kolene. Nebo to vše dohromady... Nevěděla jsem, že jsem těhotná.
    KYO
    KYO --- ---
    LISTICKA: Hele... s medicinou jsou vzdycky nejaka rizika. Nicmene chci videt tu studii. Nejde taky verit vsemu, co je na internetu. to mas jako s autismem a ockovanim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam