• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KYO
    KYO --- ---
    LISTICKA: já bych nepřestávala kojit a zeptala se doktorky na sertralin, protoze ten nepřechází do mléka. Případně si ještě zámek k jiné doktorce, ne všechny jsou stejně na tom se znalostmi.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Otazka pro maminky, co kojej vetsi mimina (mam na mysli kolem dvou let a vic). mam dcerku dva a pul roku,mliko chce na spani a nekolikrat za noc a poslednich par tydnu rano chce cumlat, nic netece vetsinou. rozhodla jsem se uz prestat kojit. rozhodne to nechci delat nejakou stresovou metodou. patrala jsem na netu a objevila homeopatika na ukonceni laktace. zde se o tom dost pise (dole) a vypada to hodne nadejne : http://materstvi.webnode.cz/news/ukonceni-kojeni/
    Mate s tim nekdo, prosim, zkusenosti? asi zitra koupim....:)
    GIO
    GIO --- ---
    PISISKVOR: no nastejno to nevyjde, proste smichat to uz dopredu mi prijde neco jineho, nez kdyz se to smicha "az dole"..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LISTICKA: v devíti měsíci bych asi taky spíš přestala kojit, dala jsi mu co bylo v tvých silách a teď spíš potřebuje mámu, která je v pohodě než to mlíko.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    MARKYSHA: No, já to právě zvažuju, protože začínám propadat do módu "mechanicky obstarat". Je to teda i tím, že jsem teď nemocná a v noci pořádně nespím (mimino) a že je tma a mlha, ale prostě jo, rozdíl to je. Chvílemi to prostě nejsem já. S AD jsem dost aktivní a společenský člověk, bez AD úzkosti, podrážděnost, žádná energie. Všichni (doktoři, laktační poradkyně), mi ale spíš doporučují přestat kojit, když už je synovi 9 měsíců. Taky bych brala Cipralex. Do mlíka se dostávají všechny léky, i když v malém množství. Moje doktorka má pacientky, které s SSRI kojí, ale tam je to tak, že je důležitější, aby donosily dítě a kojily aspoň ty 3 měsíce. Kdežto u mě prý už je situace jiná. Jako je to psychárna, jsem zase úplně v háji z toho, že bych měla přestat kojit... jenže možná by mi to pomohlo, fyzicky by se mi asi ulevilo, mohla bych brát kromě Ad i něco na imunitu, protože se mi aktivovala EB viróza... No, fakt se v tom teď plácám. Když je dobrý počasí a jsem venku, jsem OK. Když je tma a hnusně, peklo. A jsem navíc s dětmi hodně sama, hlavně když jsou nemocné (teď oba horečky, já taky nemocná), protože tchyni by tahle viróza odrovnala, je vážně nemocná.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    INXS: pokud to srovnání potřebuješ, asi to nebude tak hrozný, nic ve zlém. Ale možná nejsem povolaná to posuzovat, když to mám celoživotně a v těhotenstvím a potom jsem brala čajíček oproti tomu, co beru normálně. Každopádně bez AD deprese, úzkosti, únava, nevýkonnost, hysterie nebo jsem děti roboticky obstarávala a nemluvila, nespavost. S AD nečekej zázraky, trvá to chvíli než se to ustálí, ale funguješ a chováš se pro okolí normálně. Máš sílu řešit případné problémy, co tě sráží. Když to přirovnám např. k angíně, jsou to analgetika, nikoliv antibiotika.
    INXS
    INXS --- ---
    Muzete mi srovnat stav s ad a bez?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LISTICKA: v prvním případě brala mimo I.trimestr, ve druhém nebrala, ale začala jsem to brát měsíc po narození dcery.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    MARKYSHA: A brala jsi ho i během těhotenství? Nebo hned po porodu? Anebo až později?
    INXS
    INXS --- ---
    Neni potreba, Mm jsem vylila.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    INXS: Co zavolat pediatrovi nebo laktacni poradkyni, vysvetlit ji problem a postup presne po krocich probrat?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LISTICKA: já cipralex při kojenÍ brala a žádný vliv to na děti nemělo.
    INXS
    INXS --- ---
    KOTENCE: ja nevim ja to nedelala
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    INXS: To jo, ale kojeni preci neni jenom o jidle! Mne by to teda nenapadlo michat ani v pripade, ze by mel dostat oboji z lahve. Nechutna to divne?
    INXS
    INXS --- ---
    GIO: mam prej davat 30 um a dokojit tak se to v zaludku beztak smicha
    GIO
    GIO --- ---
    michat mm a um mi prijde strasna prasarna.
    INXS
    INXS --- ---
    Mam odstrikany mm, muzu to zredit um do flasky? Jak s teplotou? Mm je v lednici, um preleju vodou 70 stupnu a necham vychladnout. Nemuzu to smichat aniz bych mm ohrejvala?
    KYO
    KYO --- ---
    LISTICKA: Podzim, klasika, to ja znam a to jsem i na praskach :D obcas uplne bez energie, dite visi na prsu a jeste vysava upir :D
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    KYO: Jo, můžou to být ta antibiotikanebo se hodně zmiňují látky v životním prostředí: hormony a jiné endogenní disruptory (pesticidy, chemikálie z plastů...). Je toho hodně.
    Ale teda hlavně na mě je toho nějak hodně... Rozhodně díky moc za podporu!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam