• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ALDEMIK: Aha, ja to pochopila, ze chces kazdej den vecer dokrmovat UM.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ALDEMIK: Tak odstrikej svoje :)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    KOTENCE: Bavíme se o dvou hodinách mojí nepřítomnosti jednou za týden, hele :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ALDEMIK: Jako joga je dobrej argument, o tom zadna, ale mnozstvi mlika by naopak UM mohlo zhorsit. Navic kolem tri mesicu byva spurt a je potreba spis zvysit produkci. Ja osobne bych teda minimalne do toho pul roku neriskovala a kojila na pozadani a podle potreby.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    před nějakou dobou se tu psalo o nahrazování večerního MM UM. kdo jste to tak dělal, od jakého zhruba věku?

mám tříměsíční mimino, zatím žádný problém, ale některé večery moc mlíka není a chce pořád pít (nebo být přisátá, ona toho vypije celkově dost). Výhledově by večerní UM mohlo být príma pro ni i pro mě (protože bych zdrhla na jógu a nechala ji muži a třeba se díky tomu přestala rozpadat)...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KYO: u nas fakt na tohle hodne moc zabralo, kdyz jsme byly co nejvic venku, mala se prsa nejak moc nedozadovala. vzdy s sebou neco k jidlu. jo a k tomu piti, mala vubec nechtela pit, strasne malo...to bylo hrozny. postupne se rozpila, ale ani ted to neni zadna slava teda, o litru za den si muzu nechat zdat. ale funguje normalne.ja taky nemam takovou potrebu pit, ale rozumove to do sebe cpu.
    KYO
    KYO --- ---
    KAMPA: pravdu mas, ted je to sama chripka a navic mela tu sestou nemoc pred tydnem, je zima a nebudu ji to komplikovat, na jare to ale zacne :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    NEMESISS: Kazy se ji vytvorily tri a pomerne nahle. treba behem mesice. zaregistrovala, pac je mela na hornich zoubcich, neslo to prehlidnout. ja jsem z toho mela fakt skoro depku, protoze pravidelne cistime. jediny, co me napadlo je, ze to mohla mit v souvislosti s branim ATB. nocni kojeni na to vliv nema. toho bych se vubec nebala. byly jsme v zubnim dome ve Strasnicich v Pze. Je to stredisko pro deti, takze hrozne sladky zubarky a sestry, televizka, detsky koutek atd. Prvni kaz zvladla mala vyborne, u dalsich dvou brecela. Cely to trva ani cca 6 minut, delaj to jinak, nez nam dospelakum. je to fakt rychlovka, mala na me lezela/sedela. Bíla plomba 400kc, amalgan neco pres 300kc.

Jako strasne me prekvapila, cekala jsem peklicko....skoro jsem to obrecela. Co je horsi je to uspavani....hodka. ale ja nevim, jak to maj ostastni mamy, jak dlouho to trva....??? u prsa byla do peti minut tuhos. noc probiha celkem dobre, budi se jednou az dvakrat (pred tim treba desektrat). a docela rychle vytuhne, respektuje, ze nesmi pit mliko. trochu se bojim, aby mi v polospanku necapla bradavku a nezacala sat, treba bych to nezaregistrovala a sly by do ni ty hormony z antikoncepce :( ale myslim, ze dobry, snazim se na to davat pozor. jak dlouho je mliko jeste v prsou tak???

KYO: touhle dobou jsem pres den jeste hodne kojila....mozna pres tu zimu bych to radeji zanechala, na jare pak bude clovek mnohem vice venku a dite prestane tolik chtit. navic se s ni pak i lepe domluvis....tot moje rada a uklidneni a povzbuzeni. ted radej jak blici virozy, tak chripajzny...
    KYO
    KYO --- ---
    Anicce je rok a pul.... a zacina byt trosku vycurana :) dostane obed, neco jako sni, aby se nereklo, a pak zadoni o prso... snazim se ji vysvetlit, ze byl obed a ze mela papat k obedu. lahvicku s pitim nebo jine druhy jidla odmita. Sape se po prsu. Chtela bych ji kojit jen rano a vecer, ale stejne mi prijde, ze kojim furt. Co to nahrazovat nejakou pokracovaci UM pres den? Ma s tim nekdo zkusenosti?
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KAMPA: zrovna od vcera jsem na Vas usilovne myslela :)) To vypada dost nadejne, i ten prubeh celkem v klidu... Nam ted rostou 2 z posledncich stolicek, takze zase blbe spime. Navic to vypada, ze ma Viktor asi kazy na 2 stolickach, jakoby se tam objevily z niceho nic,a to jsem na cisteni celkem pedant a dietni chyba u nas nepripada v uvahu (nicmene pripoustim souvislost s kojenim v noci). Pamatuju si, ze nekdo (mozna nekde vedle v diskuzi) psal o vrtani mlecnych zubu - nebyla jsi to Ty? Pokud ano, probehlo to v pohode? A jak se tam ty kazy tvorily (pozvolne/nahle), popr. zaregistrovala jsi je vubec?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Tak report z odstaveni ditete 2 a 3/4 (usinani u prsa od narozeni + pri kazdym probuzeni v noci prso). Vtipne to vyslo primo na Stedry den, mela jsem z toho psycho, psychicky jsem se pripravovala na rev, brek, plac, dobyvani se mi do vystrihu, skrabani, proseni, zadoneni, hysterak a celou noc vzhuru. Maly jsem to cely vysvetlila a po celym hektis dnu jsem sla uspavat - mala to vzala celkem fajn, chtela se s prsy mazlit a drzet aspon rucickou...za hodku chrnela a v noci se vzbudila pouze jednou a zase usnula. dalsi dve uspavani byly narocny, pac nam vytuhla v aute , jednou hodka a pul a pak dve hodky!!! (nezvyk, u prsa mi vytuhla do peti minut, luxus), dnes trictvrte hodky, coz mi prijde celkem fajn. osvecilo se mi delat, ze spim, pred tim ctu tak pul hodky pohadky. vim, ze jeste neni vyhrano, muze treba neco nastat, ale vim, ze ustoupit nemuzu. jo a ja sama jsem se s tim taky musela srovnat....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    No tak jsem se napevno rozhodla, ze to budu muset holt nejak zvladnout. Vyzvedla jsem si antikoncepci a nejak jsem zapomnela se pidit po tom, jestli se smi u uzivani kojit - v pribalovem letaku se to moc nedoporucuje. takze s nastupem menstruace a prvnim praskem odstavuji...budu informovat :) Takze vanocni svatky asi o klidu moc nebudou...uf
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: mozna je to taky tim, ze dcerka vidi, ze kojis mimco a chce taky?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: U nas teda tohle nefungovalo. Dcera bezne spi mimo domov nebo ji uspava tata a stejne pak chce mliko. Spis nebejt mimina, uz jsem o to mliko prisla, protoze se koji hodne nepravidelne.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    NEMESISS: Jen doma (v soukromí), tak nějak stejně, jako že v tom věku už je toaleta taky soukromí, nebo nahota. Kojila jsem do 26m, pak ne, protože to je záhul pro tělo a já to už nedávala (byla jsem vyčerpaná). Dávno předtím pouze v soukromí.

Ale ono dítě leckdy se taky "kojí" jako něco, čím umí pořádně manipulovat mámou - sama posuď, jak je to u vás, nakolik je to o mocenském boji (na okolí se naopak vy...). Vyhráváš, pokud umíš dítěti, které to fakt nepotřebuje, vysvětlit, že doma. Prohráváš, když si to vydupe (ač není zdravotní důvod) a ty se kvůli tomu cítíš blbě (a to jo, ty jsi nejistá, ne v pohodě, tedy ve stylu "tohle chci a trhněte si). :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SANTAL: jo to mam v zaloze, kdyz nic nepomuze, tak se zdejchnu...na jare jedu asi na tri noci mimo cr bez ditete.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    NEMESISS: no ja jsem to pres den odbourala tak, ze jsem odvadela pozornost. jakmile zacala "utocit" na prsa nekde mimo domov, tak jsem ji neco strcila do ruky/pusy nebo jsme zacaly blbnout atd. i doma potom. nedavno mela takovy mini obdobi, kdy se z niceho nic zacala dozadovat pres den prsa a byla jsem neoblomna, hodne ji chovala nebo jsme pustili pisnicky a tancovaly, cokoliv, aby na to v tu chvili zapomnela. drzim palce!!!
    jinak ja se ridim tim, ze nikomu do toho nic neni, takze o tom mluvim jen s lidmi, co s tim nemaj problem. ostatni to ani nevedi nebo mam teda taky stesti, ze to nikdo nikdy blbe nekomentoval (ja u prsa uspavam a v noci si ho bere). teda vlastne moje mama - ta je straslive vtipna, kojila me a brachu tak max 4 mesice a me trvdi, at ji odstavim, ze uz je to prehnany atd. uz ale nepomysli na to, ze to bude krapet peklicko...:))
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NEMESISS: Byl ji necelej rok a pul. Nejdriv jsem rusila jen pulnocni kojeni, kdyz jsem sla spat. To slo asi nejhur a par noci jsem ji chovala, protoze trochu brecela, ale ani neotevrela oci... To ostatni uz slo samo. A spala jsem v tlustym triku, aby ji ta prsa nelakala. Od ty doby spi celou noc, takze druhou dceru po prvnich narozeninach taky na noc odstavim, uz se na to moc tesim :-)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KOTENCE: :)) tak asi co se tehle veci tyce, "univerzalni rady" moc nejsou, ale kazdopadne dekuju za sdileni zkusenosti. syn obcas reklamuje, ze "mlicko neni dobry", ale to asi souvisi s mym mesicnim cyklem, popr.stravou, protoze tehotna nejsem.. Tak se ho vzdycky ptam, proc ze ho pije a v duchu (ale i nahlas) rikam, ze by tohle mohla treba byt jedna z 1.vlastovek samoodstavu :) muzu se jeste zeptat, jak u Vas probehlo to nocni odstaveni a v jakem veku dcery?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NEMESISS: budou ji tri. Pomohlo mi, ze jsem zbova otehotnela, takze ji to mliko tolik nechutnalo a ja mela velkou motivaci se v noci vyspat, takze jsem ji odstavila na noc. Ona se vzdycky radsi kojila v klidu doma a zvykla si na kojeni jen pred spanim.
    To neni zrovna univerzalni rada, co? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam