• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    GOLDBERRY: pochopila jsem, ze malej odmita UM...nic proti nemu ani tak nemam. ale pokud to dite neprijma, tak co delat? chce jen prso a je to prirozeny.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Budu tu za tenhle názor ubita, ale myslím si, že pokud Andrejce už situace s nepřetržitým nočním kojením nevyhovuje (a mám pocit, že tu něco takového před časem psala do jiného klubu, pokud se mýlím, omlouvám se), nevidím nic tragického na podání UM a případném ukončení kojení. Kontakt s miminem přece neznamená jen to, že visí u prsu, a dá se zařídit i jinak..
    /Říká nezkušená prvomatka, ale takových nás tu teď radí víc/.
    SISTA
    SISTA --- ---
    taky mi nepřijde šťastný tohle řešit s doktorkou. Ta moje taky hroti prikrmy už od 4.mesice a když jsem ji minulej tejden řekla, ze muj cerstve sedmimesicni zatím vše odmítá, tak z toho byl teatr, jak přece už MUSÍ jist a slyším to i od všech kamosek, jak doktorky tlacej. Souhlas a holkama - z MM ma vše, co je třeba a jednou určitě jist začne.
    Mam malyho na prsu taky celou noc a i to vím, ze nebude na pořad, takže by mě nenapadlo to nějak řešit. Spánek mi to nijak extra nenarusuje.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MYJKA: ano a prestat to resit a kojit...(nabizet jidlo, nenutit) - podle me jedina rada, co je.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KAMPA: Mam stejny nazor. Takymjsem prave cetla o v podstate plne kojenych detech i vic nez do roka. O hladu ho nenecham, nuceni dle meho nema smysl a UM je, kdyz mam slove mleko, zbytecnost.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MYJKA: prave ..prijde mi jako docela drsna rada nechat ho vyhladovet, ze se pak naji.
    v MM má naprosto vsechno , co potrebuje. cetla jsem o miminkach, ktery zacali jist az treba v roce a byly plne kojeni. byly naprosto v poradku, nic jim nechybelo. prestat davat prso a davat UM - zbytecnost. navic matka prijde zabytecne o mliko...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KAMPA: Stotoznuji se plne s tim, co jsi napsala.

Nucenim do jidla a tim "divadlem" kolem , muze mit pak obecne problemy s jidlem. Muze se mu sprotivit.
    Take bych kojila a nenucene jidlo nabizela. Rozhodne bych takhle male dite nenechala hladovet dokud nesni prikrm.
    Klidne bych se na tyden/dva vratila k plnemu kojeni, at se malej "zahoji" a pak zacala nenucene nabizet jidlo.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ANDREJKA: já osobne bych mu dávala MM co to jde, tam ma veskery ziviny a ctu tohle pomerne casto. neboj, ono se ti rozpapa...Zkontaktovala bych dve, tri laktacni poradkyne a zeptala bych se jich, nic proti pediatram, ale co se tyce kojeni a tak, tem ja bohuzel neduveruju (kdyz jsou schopni ve vetsine pripadu vazne tvrdit, ze staci kojit sest mesicu a pak davat UM).
    Dále bych jídlo nabízela, ale nenutila....
    A evidentne potrebuje hodne tvou blizkost, proto se ti co hodku (chapu, ze to je vycerpavajici) přisáva k prsu. Nejde jen o to, ze by mel pouze hlad, ale ze ho to uklidnuje, uspava...atd.
    Písu to z toho duvodu, ze jsem to mela podobny.. dcerka malo jedla a hodne chtela byt na prsu, spala s nami a prso mela vicemene v puse furt. Prezily jsme to a kojila jsem jeste pak dlouho a dite se normalne rojedlo!!!
    Neboj, vsechno bude v poradku. (osobne bych kojila dal, nedavala UM) Drzim palce!!!
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ANDREJKA: Mne to prijde na nic, samotna bych nevedela, jak to z toho vydolovat, ale vim, ze neci dite to pouzivalo.
    Pardon, ze se ptam jako blbec, ale zkousela jsi mu te okurky dat fakt velky kus? A zajimala ses nekdy o blw?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    KAMPA: spí s námi už tak tři, čtyři měsíce (předtím spal ve svojí, vedle naší, ale to přestalo fungovat, po pár nocích jsme rezignovali)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ANDREJKA: a mimi spi v postylce nebo s vami v posteli?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    VENIKA: díky, zkouším si ho představit, jak se na to tváří, a tedy nenaskakují mi žádné pozitivní obrázky :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANDREJKA: a neboj, stejným postupem si to zopakujte a bude to dobrý.

PS: dítě které nechce jíst, k jídlu nedonutis. Říká matka kluka který má ve třech letech 11 kolo, a věř mi zkoušela jsem všechno.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANDREJKA: žádnej paličák to není, je to hodnous, moje dítko odolávalo skoro tři týdny. Za pár dní je to "brnkacka".
    Bohužel nevzpomenu si jak se ten dudlík se síťkou jmenuje
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ANDREJKA: Jen vsuvka. Kdyz zacinas BLW, tak ty deti jeste neumi polykat. U nas ten proces, nez zacala polykat, trval mesic. Nedrive se naucila ukousnout, pak melnit a ted je to par dni, co polyka. Proto se nedusi kusama. Kdezto deti, co jedi mix, tak umi polykat, ale neumi kousat/melnit. A pak se tim dusi.

Proc ho do toho jidla nutis? Nepribira/hubne?

Zkusenosti mnoho nemam, ale jak kedeme to BLW, tak co jsem cetla, vetsina deti se rozji az kolem 13-15m. Do te doby jen ochutnava. Do roka muzes klidne plne kojit.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    SOLEI: nevíš, pod čím mám tu síťku hledat? jmenuje se to nějak?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    SOLEI: to je mi jasný, měla jsem z toho depku už od chvíle, co mi řekl, že jede. utěšil mě, že když jsme to dali jednou, dáme to zas. štve mě to moc, ale i doktorka mě varovala, že když budu poblíž, nebude to u nás asi fungovat, když je malej tak 'paličatej' (její slova)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ANDREJKA: a tím jsi celou tu práci co odvedl tvůj muž vyhodila z okna :-(
    Co se týká cucani, existuje taková síťka jako dudlík dáš do toho dítěti kousek čehosi k ochutnání a ono si to vycuca ale nezalkne se.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    SOLEI: okurku jsem zkoušela, málem se s ní udusil, to bylo fakt děsný :( nevím, jak to dělají ty ostatní děti, co ještě nekoušou, ale jemu to nějak nejde a polyká obří kusy
    pro mě je taky mnohem snazší v noci kojit než lahev - ale ty tři pokusné noci vypadaly: první děsnej řev pořád, manžel s ním chodil po bytě, nabízel dudlíka i lahev, on nic nechtěl, jenom křičel. hrozný. pořád ho držel, mazlil, on ho mlátil. druhá a třetí noc - pár kníknutí, všechny kromě asi jednoho spravil dudlík, to jedno pak ta lahev. čtvrtou noc muž bohužel odjel na služebku, malej spal docela dlouho a pak teda ode mě ale ani dudlík, ani lahev, musela jsem ho zase nakojit, protože já na to psychicky nemám, držet ho, dívat se na něj a nedat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam