• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    JELLY: já kojila s AD
    JELLY
    JELLY --- ---
    SAAYURI: diky za podporu, vazim si toho!
    JELLY
    JELLY --- ---
    KYO: dekuju, napisu do posty.)
    KYO
    KYO --- ---
    JELLY: Jestli chces neco o AD vic muzes do posty.

Jinak jsou typy AD, co maji dolozeno, ze nepronikaji do mleka. Napriklad Sertralin. ja kojim s AD od pocatku.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    JELLY: Mozna to ted kvuli uzkosti tak vypada. Vycitat by sis to mohla pouze ve chvili, kdy by ti to bylo uplne jedno, coz z tveho prispevku opravdu videt neni. :) Urcite to ale vsechno bude ok :)
    JELLY
    JELLY --- ---
    SAAYURI: problem je, ze ja nejsem v pohode ani s jednou variantou, budu si u kazdy neco vycitat:/ ale to je asi do klubu vedle
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    JELLY: Udelej to tak, abys ty byla v pohode, to je dulezite. Na UM zadny dite neumrelo a je to lepsi, nez uzkostna matka, jejiz stavy dite nasava celou osobnosti.
    Takze to udelej jakkoli, ale tak, abys s tim byla vnitrne srovnana a ok ty. Vzdycky se to nejak udela, 4 mesice jsou super :)
    JELLY
    JELLY --- ---
    MYJKA: ja jsem prave na svuj lek na laktacni lize v otazkach nasla odpoved, ze lek neni kontraindikovan, ale zalezi na uvazeni doktora...jedna pediatra by presla na um, druha by kojila jen v noci a doktorka pres hlavu si mysli, ze by to melo byt ok..ale vlastne jsou vsichni nejisti, a to jde o velmi slabe AD..ono se totiz asi stale poradne nevi jak to s tim je, pac nejsou asi jeste uplne relevantni data..
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    JELLY: Kontaktuj LP Z MAMILY. S vetsinou leku se da kojit bez omezeni. Na FB je laktacni poradna, kde radi pani Eva Vranova. Muzes ji napsat SZ s nazvem leku a ona ti to proveri.
    JELLY
    JELLY --- ---
    tak porad nevim, jestli je lepsi znovu zacit brat AD, ktery jsem brala chvilku pred otehotnenim a na tehotenstvi vysadila.. a prestat kojit, nebo kojit s nima, a nebo se dal trapit s uzkostma a kojit bez nich..dceri jsou skoro 4 mesice a doted byl klid.. jenze uz neni a kazdej doktor se odpovedi vyhyba..mlika mam dost a dcera je zdrava a ja puvodne chtela kojit co nejdyl..jenomze mi vsechny varianty prijdou vlastne pitomy..asi to nakonec dopadne tak, ze pockam do konce mesice, nasadim um a kojit budu jen v noci, kdy mi rekla pediatra rekla, ze se do mlika dostane minimum, kdyz bych prasek brala rano.. mate kdyztak nekdo nejakej nazor, zkusenost?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Jak resite odsávání do zásoby?
    Trochu se bojím že když to kojení s prvním bylo tak problémové že bych se přece jenom měla o to mlíko nějak starat. Když jsem zkoušela odsávat po kojení tak se pro malou do toho dalšího nestíhají mlíko tvořit a měla hlad. Tak jsem teď zavedla půlnoční budíček na odsávání ale dám toho hrozně málo, měla bych častěji. Jaká je minimální hranice odsávání pro zvýšení laktace? Nechce se mi a ani to nestíhám , odsávat 8x, nestačilo by 4x?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: Tak to taky nevim. Vim, kdyz se nevzbudi vubec, ale kdyz chce casto, tak netusim.
    Zrovna dneska spala mala poprve celou noc v kuse a je hned hezci celej den! Uz jsem myslela, ze ji na noc odstavim, pac mi dochazej sily, ale jeste ji teda dam cas, at to zvladne sama.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KYO: no to bylo prave nejak kolem roku a pul, dcerka mela priserny horecky, a tam uz jsem to musela korigovat...a celkove to bylo to priserny tropicky leto.
    no ted pije nastesti uz normalne...
    KYO
    KYO --- ---
    KAMPA: ja nedavala piti navic, kdyz jsem kojila tezce prvni pul rok urcite.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: ja nebyla ani schopna dr. odpovedet, kolikrat kojim v noci....v nakym polospanku jsem to jednou pocitala a treba sestkrat, osmkrat....?! :DDD
    a nikdy jsem nevedela, kolik toho sni..jen piti jsem resila, pac pila fakt malo.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SAAYURI: jasny, nechci tu rozjizdet flejm o sklenickach, pro me jsou prace navic. A stejne bych nikdy nezmerila, kolik toho snedla a kolik je rozpatlano okolo. Kdyz nekdo krmi lzickou a dite to neplive, tak to mnozstvi asi vi. Ale stejne s tim nic nenadela, ze jo. Dite sni, kolik chce, v kazdym pripade, nacpat to do nej nasilim nejde.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KOTENCE: No, to taky nemeni nic na tom, ze sklenicka se da pouzivat nekolikrat, stejne jako misticky s odmerkou.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KOTENCE: ja doma varim a delam prikrmy do kelimku na mleko od aventu, takze taky mam prehled :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SAAYURI: sklenicky prave moc nedavam, prijde mi to skoda, kdyz sni dve lzicky :-) A taky ekologie, penize a tak, ale to sem nepatri.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KOTENCE: No, staci jednoduchy pocty - na flasce s UM je odmerka, a sklenicka ma 180 a pul je 90. Zbytek nevim a neresim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam