• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KOTENCE: No, to taky nemeni nic na tom, ze sklenicka se da pouzivat nekolikrat, stejne jako misticky s odmerkou.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KOTENCE: ja doma varim a delam prikrmy do kelimku na mleko od aventu, takze taky mam prehled :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SAAYURI: sklenicky prave moc nedavam, prijde mi to skoda, kdyz sni dve lzicky :-) A taky ekologie, penize a tak, ale to sem nepatri.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KOTENCE: No, staci jednoduchy pocty - na flasce s UM je odmerka, a sklenicka ma 180 a pul je 90. Zbytek nevim a neresim.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Ty jo, vzdycky me prekvapi, jak lidi vedi, kolik mililitru a gramu toho dite sni... Ja vzdycky neco dam na misku, dite se v tom patla, nez se sama najim, pak mu neco jeste zkusim strcit do pusy a uklidim. Kdyz si sousto ode me vezme, tak dam dalsi, kdyz ne, tak ne. Hodne jidla konci pod stolem a netusim, kolik v miminu. Kdyz jsme nekde, kde nemuze prasit a krmim ja, tak nekdy sni jednu lzicku nekdy pul misky, ale je mi to jedno. Ted mela delsi obdobi, kdy skoro nejedla (asi zuby?) a ja se pristihla, ze ji obcas ani nenabidnu, jak to porad plive :-)
    Kojim hlavne v noci. Kdyz neji, tak chce casteji.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ANDREJKA: Urcite, kojeni je kojeni a budes vic v klidu, ale nabizej porad :) ne kvuli jidlu, ale kvuli zvyku :) A uvidis :)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    SAAYURI: to s tím mužem je u nás přesně to samé - jakmile krmí on, sní alespoň něco. někdy musím odejít z kuchyně, někdy tam jsem s nimi a je to taky ok. jíme vždycky u stolu, buď prcek a jeden z nás, nebo všichni spolu. um si teda ode mě nevzal fakt nikdy, od manžela někdy nechce taky ani kapku, párkrát ale vypil 100 ml na ex. ale ok, zkusím přístup 'však do 18 se kojit nebude' a uvidíme. co je ještě zajímavé, když něco jím já a on zrovna nic před sebou nemá (dám si třeba sváču, zatímco on si hraje), tak se po tom sápe. ale když mu dám ochutnat (třeba suchou těstovinu, ovoce...), tak se zašklebí a nic. no, v neděli jedeme na dva týdny pryč od manžela, tj. návrat k plnému kojení myslím pro nás bude ta nejsnazší cesta, a kdo ví, třeba po návratu se na jídlo bude tvářit lépe
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ANDREJKA: Naprosto rozumim. Jinak ukazatelem mleka neni naliti prsou, kor v pozdejsim veku. Byla jsem v podobne situaci, male je 11 mesicu, plne kojena byla asi do 9., s ochutnavanim zacala kolem 7., nicmene pak nechtela (zpetne to pricitam zubum), zacali jsme tak, ze prvni musel muz (z nej mliko nevydoluje, ze :)), v 10 mesici jsem zacala davat nemlecnou ryzovou kasi k veceru, a to nam zustalo, pred spanim ji jeste kojim vecer. A s tim zbytkem - nabizet v pravidelnych intervalech, nenutit, nenechat hladovet, ale udelat z toho klasicky ritual - jis ty? ma moznost jist taky.
    Ted je to tak, ze kojim vecer vetsinou (pokud nejsem pryc, to dostane UM), v noci, naposledy rano kolem 5-6, pak snidane klasika, kojim pred dopolednim spanim, obed normalni (asi 80g), pak odpoledne pred spanim, vecer kase a kojeni. Behem dne nabizim - ovoce, zelenina, sezonni, co je. Ted uz toho sni mnohem vic, ale na zacatku to fakt byl trosek. Pred 14 dny zustala pres vikend s muzem, skvele si to uzili, jedla jidlo, pila UM, zadny zavratny mnozstvi (podle tabulek nebo popisu by to melo byt 210 ml UM, ona da tak max 90, 120, prikrmy taky nekde pisou 180, ona da jen pul sklenicky, ale nema hlad, je uplne v pohode, na vaze nestrada, naopak pribira), ale bylo to hodne o nabizeni a o absenci stresu typu "jezisi kriste, ona neji". Taky jsem s tim mela problem - jak kojeni venku, tak to v noci, uz mi to bylo fyzicky neprijemny, ale tak, zvladam to zatim a je to pohodlnejsi nez resit UM v noci.
    Taky jsem si prosla tim, ze nechci bejt jak moje kamosky, co maj dvoulety dite a kojej "jen rano a vecer" a proto kdyz nekde jsme, tak to dite pije 10x, misto aby se poradne najedlo. Nechci a nebudu kojit na pozadani, uz to neni maly dite, kojim doma v soukromi, mliko uz podle me neni uplne tou primarni vyzivovou casti - podobne jak rikas ty, jen si cucne a poduda (proto jsem vedela, ze to neni hlady, ale chce blizkost), ale zbavovat se ho zatim uplne nechci, kvuli blizkosti, a dalsim zdravotnim benefitum, ale nebudu uz kojit plne a porad, atd. :)
    Jinak teda to blw je dobry na ochutnavani, nacvik zvykani, kousani, atd., neni to na jidlo, to jen tak btw. To je az po x mesicich.
    Ted ji treba roste ctvrtej zub, takze je protivna, atd., o jidlo zajem extremne nejevi, kdyz ji nabidnu, tak si da, ale jako driv to neni, a vecer se vzbouzi casteji, a chapu, ze ji ty zuby nejsou prijemny, takze nemam problem ji dat v noci casteji, ale pres den uz to mame nejak najety a na tom porad pracujeme.
    Hodne se to zlepsilo paradoxne ve chvili, kdy jsem si rekla, ze na to kaslu, ze driv nebo pozdejc jist stejne musi a ze na to kaslu, a bum, zacala zase o neco vic. Takze kdyz ja jsem byla ve stresu, ona taky a uz jel ten zacarovanej kruh :)
    Nicmene jak rikam, chapu, a taky je mi neprijemny, kdyz uz prijde treba navsteva a dite se mi dobyva do vystrihu za kazdou cenu :)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    MYJKA: ok, díky.
    křupka dneska nepomohla, doma je má docela rád, ale venku to nefunguje
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ANDREJKA: Jenomze to, ze mlika je mene, muze byt prave tim, co delas. A tim nucenim do jidla ti prave nemusi chtit jist jeste dele.
    Za sebe bych proste kojila na pozadani, klidne tyden plne, bez prikrmu a pak zacala pozvolna nabizet. Klidne bych zkusila i BLW. At si to zkousi sam, svym tempem. V tom obchode ho treba tim kusem okurku/krupky nezabavis?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    díky moc všem za odpovědi. o mléko určitě přijít nechci a v kojení chci pokračovat, jednak myslím, že to pro něj je dobře, jednak sama ještě nechci přijít o tu blízkost. ale: cítím prostě, že toho mléka se mi už nedělá tolik, prsa jsou prázdnější, když prcek pije, málokdy je to to pořádné táhnutí jako dřív, často jen dumlá a já mám dojem, že proto, že tam toho není dost. takže mám obavy, že jakkoli je pro něj mm to nejlepší, tak už prostě nestačí, tj. chtěla bych, aby se trochu rozjedl i jiným směrem, zelenina, i to um...
    další věc je (ale ok, tam jde o moje osobní 'pohodlí', tj. je to až druhořadá věc), že když si v noci vždycky jen cucne, stačí mu to na tu hodinku a potom si musí cucnout zase. už je to poměrně dost vyčerpávající pro mě i pro muže - a ty dvě noci, kdy mu manžel dokázal dát dudlíka / lahev, nebyly lepší proto, že já si vesele spala jinde, ale proto, že když se napil z té lahve, spal potom výrazně déle v kuse, moc si to chválil i muž. a za další, když jsme teď nějakou dobu někde venku, uvítala bych, kdybych mu mohla v kočárku dát něco na zub, když má hlad, a nemusela okamžitě řešit kojení. jednak se mi maličko příčí, když na hřišti dítě přiběhne a sápe se máme pod tričko (ok, k přiběhnutí nám ještě nějaký čas zbývá, ale je to blízko), jednak jak už je větší, ale nenapucne se naráz tolik, ne vždycky odhadnu, kdy zase bude mít hlad. dneska strašná hladová scéna uprostřed obchodu, trvalo věčnost dostat se ven, potom najít místo na narvaných lavičkách mezi turisty, kočár obložený nákupem... kdybych mu mohla dát něco třeba jen na další půl hodinku, bylo by to super
    ale moje primární obava je, že už prostě mlíka není tolik a že má hlad, i kdyby na mně visel nonstop
    SISTA
    SISTA --- ---
    GOLDBERRY: vždyť psala, ze by rada udržela mliko, ze se boji, ze je ho min a dítě vše ostatní odmítá, a k nakopnuti laktace je prave noční kojení fajn. Ale přiznám se, ze jinde to moc nečtu, tak se nechám vyvést z omylu. Rozhodne jsem zastáncem názoru, ze psychická pohoda matky je na prvním místě před kojením za každou cenu, takže jestli jsou kolem kojení nějaký pekla, o kterejch tu nebyla řec, tak to je jina...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    GOLDBERRY: pochopila jsem, ze malej odmita UM...nic proti nemu ani tak nemam. ale pokud to dite neprijma, tak co delat? chce jen prso a je to prirozeny.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Budu tu za tenhle názor ubita, ale myslím si, že pokud Andrejce už situace s nepřetržitým nočním kojením nevyhovuje (a mám pocit, že tu něco takového před časem psala do jiného klubu, pokud se mýlím, omlouvám se), nevidím nic tragického na podání UM a případném ukončení kojení. Kontakt s miminem přece neznamená jen to, že visí u prsu, a dá se zařídit i jinak..
    /Říká nezkušená prvomatka, ale takových nás tu teď radí víc/.
    SISTA
    SISTA --- ---
    taky mi nepřijde šťastný tohle řešit s doktorkou. Ta moje taky hroti prikrmy už od 4.mesice a když jsem ji minulej tejden řekla, ze muj cerstve sedmimesicni zatím vše odmítá, tak z toho byl teatr, jak přece už MUSÍ jist a slyším to i od všech kamosek, jak doktorky tlacej. Souhlas a holkama - z MM ma vše, co je třeba a jednou určitě jist začne.
    Mam malyho na prsu taky celou noc a i to vím, ze nebude na pořad, takže by mě nenapadlo to nějak řešit. Spánek mi to nijak extra nenarusuje.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MYJKA: ano a prestat to resit a kojit...(nabizet jidlo, nenutit) - podle me jedina rada, co je.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KAMPA: Mam stejny nazor. Takymjsem prave cetla o v podstate plne kojenych detech i vic nez do roka. O hladu ho nenecham, nuceni dle meho nema smysl a UM je, kdyz mam slove mleko, zbytecnost.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MYJKA: prave ..prijde mi jako docela drsna rada nechat ho vyhladovet, ze se pak naji.
    v MM má naprosto vsechno , co potrebuje. cetla jsem o miminkach, ktery zacali jist az treba v roce a byly plne kojeni. byly naprosto v poradku, nic jim nechybelo. prestat davat prso a davat UM - zbytecnost. navic matka prijde zabytecne o mliko...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KAMPA: Stotoznuji se plne s tim, co jsi napsala.

Nucenim do jidla a tim "divadlem" kolem , muze mit pak obecne problemy s jidlem. Muze se mu sprotivit.
    Take bych kojila a nenucene jidlo nabizela. Rozhodne bych takhle male dite nenechala hladovet dokud nesni prikrm.
    Klidne bych se na tyden/dva vratila k plnemu kojeni, at se malej "zahoji" a pak zacala nenucene nabizet jidlo.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ANDREJKA: já osobne bych mu dávala MM co to jde, tam ma veskery ziviny a ctu tohle pomerne casto. neboj, ono se ti rozpapa...Zkontaktovala bych dve, tri laktacni poradkyne a zeptala bych se jich, nic proti pediatram, ale co se tyce kojeni a tak, tem ja bohuzel neduveruju (kdyz jsou schopni ve vetsine pripadu vazne tvrdit, ze staci kojit sest mesicu a pak davat UM).
    Dále bych jídlo nabízela, ale nenutila....
    A evidentne potrebuje hodne tvou blizkost, proto se ti co hodku (chapu, ze to je vycerpavajici) přisáva k prsu. Nejde jen o to, ze by mel pouze hlad, ale ze ho to uklidnuje, uspava...atd.
    Písu to z toho duvodu, ze jsem to mela podobny.. dcerka malo jedla a hodne chtela byt na prsu, spala s nami a prso mela vicemene v puse furt. Prezily jsme to a kojila jsem jeste pak dlouho a dite se normalne rojedlo!!!
    Neboj, vsechno bude v poradku. (osobne bych kojila dal, nedavala UM) Drzim palce!!!
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ANDREJKA: Mne to prijde na nic, samotna bych nevedela, jak to z toho vydolovat, ale vim, ze neci dite to pouzivalo.
    Pardon, ze se ptam jako blbec, ale zkousela jsi mu te okurky dat fakt velky kus? A zajimala ses nekdy o blw?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    KAMPA: spí s námi už tak tři, čtyři měsíce (předtím spal ve svojí, vedle naší, ale to přestalo fungovat, po pár nocích jsme rezignovali)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam