• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    JELLY
    JELLY --- ---
    SAAYURI: dekuju za tip, jsem z toho um nesva
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    JELLY: muj muz, kdyz se stara o malou, ma davkovace odmerenyho mlika z dm (takovy tri misticky na sebe, nahore je seoubovaci s hubickou na vysypani do lahvicky), vodu v termosce a vodu v lahvi. To, kdyz jsme ted byli vikend na slovensku. Doma to ma taky odmerene predem, jen vodu ohreje v mikrovlnce, na 180 ml je to cca 20-25 vterin.
    JELLY
    JELLY --- ---
    tak nakonec asi musim prejit na UM,.. chtela jsem se zeptat, jak to delate v noci a pres den kdyz nejste doma? mate termosku u postele? pouzivate ohrivac lahvi? nechvate si ohrat lahev u obsluhy v kavarne? za pripadny info kdyztak dik..
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    KOTENCE: drzim palce!,) taky cekam, kdy to u nas prijde. Ale je fakt, ze spi v noci uz dobre, tzn., tak 1-2x za noc vzhuru, coz se da... Spis mam trochu problem s tim, ze o prsu mluvi mezi lidma (sirsi rodina, znami...), nerada tohle tema totiz nacinam (ted mu bude 2 a 3/4 :))
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Ja odstavuju malou (15m) na noc. Zacala jsem neplanovane v sobotu, kdyz me kvuli skoro nepretrzitymu kojeni nenechala usnout do dvou do rana (!). Tak jsem si najednou rekla, ze ji radsi budu chovat rvouci az do svitani, nez ji dat znova prso. Brecela hodinu a usnula.
    Druhy den jsem usnula v aute, takze jsem ji kojila jeste v pul jedenacty pri presunu do postele. Vzbudila se dvakrat a pokazdy chvilku v polospanku pobrekavala. Kolem ctvrty uz se ji nepovedlo poradne zabrat a knourala az do ctvrt na sest, kdy jsem ji dala (rekla jsem si, ze budu krmit az bude rano svetlo). Treti noc se zase vzbudila nekolikrat, ale uz knourala fakt jen malicko. Dnesni noc se taky vzbudila a ani nechtela prso, spis se ujistovala, ze tam jsem.

Je to pro me velka uleva uz ted. Posledni tydny jsem byla hrozne unavena a na deti i muze protivna az jsem se stydela...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KOTENCE: prvního jsem kojila na obě skoro do dvou let, a šlo to, jenže on není na jídlo dělaný , ve třech letech 12 kilo oblečený.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Já přihodím noční odsávání a budu věřit. Mala dravá a žravá ta se o své jídlo postará.

Jen se mi to teď moc nechce, ve školičce jsou neštovice takže mám doma ještě toho staršího a nějak nemám zrovna přebytky energie
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KOTENCE: Ja se bavila s LP, ze prostridani prsou je dokonce zadouci u kazdeho kojeni pro lepsi laktaci v pozdejsi fazi. :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SOLEI: Ja skoro nikdy nekojim jen z jednoho prsu. Mozna mam podle nekterych meritek malo mlika a tri roky jsem si nevsimla :-D
    A po konci sestinedeli si pamatuju jeden spurt za druhym, kdy dite rostlo a ja porad kojila...

Ted si rikam, jestli si nektery zensky zbytecne nemyslej, ze maj malo mlika, kdyz miminu nestaci jedno prso jednou za tri hodiny nebo nejaka jina hovadina, kterou jim nekdo nakukal :-/
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SOLEI: Klidne prostridej prsa u jednoho kojeni i nekolikrat.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Hehe, už jsem si myslela že budu kojit bez problémů a už je to tu, skončilo šestinedělí a milunka se rozčiluje se u jídla. Levá strana nestíhá a dokud nedám i to pravé tak nadává.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    JELLY: já kojila s AD
    JELLY
    JELLY --- ---
    SAAYURI: diky za podporu, vazim si toho!
    JELLY
    JELLY --- ---
    KYO: dekuju, napisu do posty.)
    KYO
    KYO --- ---
    JELLY: Jestli chces neco o AD vic muzes do posty.

Jinak jsou typy AD, co maji dolozeno, ze nepronikaji do mleka. Napriklad Sertralin. ja kojim s AD od pocatku.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    JELLY: Mozna to ted kvuli uzkosti tak vypada. Vycitat by sis to mohla pouze ve chvili, kdy by ti to bylo uplne jedno, coz z tveho prispevku opravdu videt neni. :) Urcite to ale vsechno bude ok :)
    JELLY
    JELLY --- ---
    SAAYURI: problem je, ze ja nejsem v pohode ani s jednou variantou, budu si u kazdy neco vycitat:/ ale to je asi do klubu vedle
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    JELLY: Udelej to tak, abys ty byla v pohode, to je dulezite. Na UM zadny dite neumrelo a je to lepsi, nez uzkostna matka, jejiz stavy dite nasava celou osobnosti.
    Takze to udelej jakkoli, ale tak, abys s tim byla vnitrne srovnana a ok ty. Vzdycky se to nejak udela, 4 mesice jsou super :)
    JELLY
    JELLY --- ---
    MYJKA: ja jsem prave na svuj lek na laktacni lize v otazkach nasla odpoved, ze lek neni kontraindikovan, ale zalezi na uvazeni doktora...jedna pediatra by presla na um, druha by kojila jen v noci a doktorka pres hlavu si mysli, ze by to melo byt ok..ale vlastne jsou vsichni nejisti, a to jde o velmi slabe AD..ono se totiz asi stale poradne nevi jak to s tim je, pac nejsou asi jeste uplne relevantni data..
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    JELLY: Kontaktuj LP Z MAMILY. S vetsinou leku se da kojit bez omezeni. Na FB je laktacni poradna, kde radi pani Eva Vranova. Muzes ji napsat SZ s nazvem leku a ona ti to proveri.
    JELLY
    JELLY --- ---
    tak porad nevim, jestli je lepsi znovu zacit brat AD, ktery jsem brala chvilku pred otehotnenim a na tehotenstvi vysadila.. a prestat kojit, nebo kojit s nima, a nebo se dal trapit s uzkostma a kojit bez nich..dceri jsou skoro 4 mesice a doted byl klid.. jenze uz neni a kazdej doktor se odpovedi vyhyba..mlika mam dost a dcera je zdrava a ja puvodne chtela kojit co nejdyl..jenomze mi vsechny varianty prijdou vlastne pitomy..asi to nakonec dopadne tak, ze pockam do konce mesice, nasadim um a kojit budu jen v noci, kdy mi rekla pediatra rekla, ze se do mlika dostane minimum, kdyz bych prasek brala rano.. mate kdyztak nekdo nejakej nazor, zkusenost?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam