• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GERTRUDA: Mela jsem to podobne, zminena poloha v leze pomohla, vlastne jsem tak kojila asi 3 mesice v kuse :) Nicmene vzdycky kdyz mela hlad, tak se najedla, a nejvic v noci asi, nebo ji to davat hned, jak se vzbudi, kdyz jsou jeste oblbli :) A pak to zase preslo :)
    Zlobi se, ze to tak netece, a i kdyz mas pocit ze jo, tak furt stejne min, nez pred tim, a tak si zanadavaj a pak se naucej poradne sat :) protoze jim nic jinyho nezbude... pokud je to tedy pripad bojkotu, ne toho, kdyz ma nekdo malo mlika, atd.
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    TRISSIE: KOTENCE: No, příčinou asi může být ten hodně nerovnoměrný tok mléka. Navíc, i když ho kojím hned jak si řekne, tak je u kojení dost divokej a náruživej a hodně často se zakuckává (takže odtud asi negativní zkušenosti). Dvakrát jsem mu už musela dát odstříkaný mlíko přes lžičku a chutnalo mu, takže změnou chuti to nebude. Každopádně i když budu odstříkávat, tak je teda celkem složitý u něj k prsu znovu vybudovat pozitivní vztah. Jenom ho vidí a řve. Dnes se mi ale konečně podařilo ho ve dne nakojit vleže na zádech – strčila jsem mu do pusy malíček a pak vyměnila za prso, který jsem kryla rukou. Tak snad se to brzo srovná. Internet je plnej příběhů o několikatýdenních bojkotech...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GERTRUDA: mne se stava, ze dite ma problem se v klidu nakojit, pred mesickama. Po prvim porodu jsem je mela hned, coz bych ti teda neprala...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GERTRUDA: nemůže mu vadit to, jak to stříká (že se dusí)?
    Některé děti s tím bojují... zkusila bych před přisátím trochu odstříkat z toho největšího přetlaku, jestli by to nepomohlo...

jinak narušení rutiny to samozřejmě může být také.
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    Máte někdo zkušenost s bojkotem kojení? Syn (2,5 měs) se teď už asi pátý den vzteká, když se má přisát k prsu. Během noci a po probuzení je to bez problému. Přes den je na něm vidět, jak má hlad a hledá prso, ale jakmile se k němu má chytit, začne se prohýbat do luku a řvát a dostává se do neutišitelný spirály. Nevím, co může být příčinou – většinou se píše, že důvodem je, že v tomhle období dochází k poklesu tvorby mléka (a to se mě fakt netýká, stačí mi představa plačícího dítěte a mléko stříká metr přede mnou), taky se u kojení spouští reflex na uvolnění střev (ale to tak měl už předtím a vždycky se s tím vyrovnal - párkrát prostřídal sání a tlačení a byl v pohodě). Jediná změna v tomhle týdnu mě napadá psychologická – každý den jsme cestovali půl hodiny ke tchýni a zpět. Tak nevím. Máte někdo podobnou zkušenost?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    JANISKA: Dík moc! Sice z toho textu nevyplývá, v čem přesně byl problém, ale zdá se, že základ je ve střevní mikroflóře a že tomu dítěti se pak do ekzému dostal zlaty stafylokok, což nikoho v ČR v nejmenším nezajímalo... drsný :-( Řešením by tedy mohly být prozatím probiotika, než se dostaneme k lékaři a pak tedy nechat udělat rozbory... Mně například v pubertě atop zmizel. A rozhodně má na celkovou imunitu vliv střevní mikrobiom. Kortikoidy problém nijak neřeší, jen potlačí zánět. Smutné, že lékaři píší kortikoidy a antibiotika jak na běžícím pásu.
    Teď mě napadá, jestli nemůžou mít vliv na synův ekzém antibiotika, která jsem brala na podzim a na jaře - že by ty nízké dávky ATB porušily rovnováhu ve střevě?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    KOTENCE: No právě, nejsou úplně průkazné, pokud alergie není silná. Ale zase u batolete od roku dál už by to nemuselo být takový jako u miminka. Eliminační dieta je dobrá, teď teda zkouším vysadit soju a vejce, u sebe i u něj. Jen se to právě komplikuje tím, že už sám jí a občas se dostane k něčemu, co by neměl. On byl totiž do 9 měsíců úplně v pohodě, žádné potíže, nic. Pak najednou atopický ekzém, přes zimu se různě zhoršoval a zlepšoval podle toho, jestli měl zrovna nějakou virózu (imunita dostala zabrat, starší tahal choroby ze školky a furt jsme byli nemocní). A na jaře se zhoršil ekzém, asi bude i pylová alergie a k tomu možná některé ty potraviny - ty alergie mohou být často zkřížené, pyly s potravinami.
    No je to pro mě psycho, starší neměl nikdy nic, žádné alergie, byl furt zdravý, než šel do školky, zato teď je to rodeo. Jo, a ukázalo se, že kromě potravinové alergie teď měl mladší ještě 6.nemoc, tak se to sečetlo... :-(
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LISTICKA: a co zkusit eliminacni dietu, kdy vlastne vsechny obvykly alergeny vysadis a pak znova zavadis? Je to na dlouho a na palici, ale mne se to osvedcilo. Musis samozrejme i u sebe. Co jsem tu tak pochytila, tak ty testy u malych deti nejsou moc prukazny...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Máte někdo kojené dítě alergika s atopickým ekzémem? Mladší syn (15 měsíců) má teď rozjetý atop, začalo mu to na podzim, ale teď na jaře je to teda síla. Navíc to vypadá na potravinovou alergii, asi 3krát mi otekl. Jednou po lososovi, jednou po oříšcích, které sebral staršímu, a potřetí nevím po čem. K tomu je celý osypaný. Doktorka nás posílá na alergologii na testy. Doufám, že nás vezmou brzo, mají šílené lhůty, 3 měsíce i víc. Mezitím do mě hustí okolí, že bych měla přestat kojit. Že dostává ty alergeny z mlíka. Taky jsem četla studii, kde se tvrdí, že u alergiků může dlouhodobé kojení (já jsem taky alergička, hlavně na pyly), spíš sklon k alergii a atopii zvyšovat. Takže synovi tím kojením škodím. No, nevím. Možné to je. Jsem z toho teď úplně na nervy. Zkouším vysazovat různé potraviny...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA:JANISKA: Uvidim. V kazdym pripade uz nemuzu couvnout. Ona ani nezkousi to mliko. Staci, ze ji zabroukam pisnicku, a za minutu spi. Rekla bych, ze jeste neumi v klidu navazovat ty spankovy cykly nebo tak neco... I kdyz odpoledne v kocare spi i 3,5 hodiny ani se nehne.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: A nerostou jí třeba zuby nebo tak něco? Naše malá se po definitivním odstavení od mlíka budila cca dvě noci, pak několik týdnů spala v kuse a teď se zas budit začala, ale přičítám to právě zubům/svýmu blížícímu se porodu, věřím, že teď může bejt trochu nesvá a potřebuje se ujistit, že se na ni rodiče nevybodli
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    KOTENCE: no mala uz nechce mlicko, uz mi prijde, ze ani nevi, jak spravne se prisat, kdyz to zkousela (taky bradavky se zase stahly)..ale porad jsou pro ni prsa oaza klidu, lasky, materstvi vseho...

no kazdy dite je jiny, ale uznavam, ze tva mala je docela drzak...!!! ale neboj, to nejhorsi mas za sebou, ted uz to jednoho dne prijde!!!
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KAMPA: Ja odstavila triletou nekdy v lednu a porad loudi mlicko, kdyz je toho na ni moc :-/
    Je mi to spis lito, ze ji nedam, kdyz by jeste potrebovala, ale uz to fakt neslo.

A ta mala se porad v noci budi, i kdyz ji nedavam uz deset noci. To jsem teda necekala. Starsi spala 12 hodin v kuse po trech nocich bez mlika...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    NEMESISS: no ja odstavila pred peti mesicema malou ve veku tveho synka a mala do ted !!!! se chce mazlit s prsama, coz mi je jedno, nevadi mi to (teda asi dvakrat se snazila se pricucnout , a to mi vadilo uz) , ale ted v posledni dobe mi celkem casto na verejnosti chce sahat pod tricko a mazlit se s prsama.....tak tohle me vazne nenapadlo, vim, ze to casem odezni....ale je to docela neprijemny...))
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    JELLY: Kamaradka to taky tak mela, rikala, ze 3-4 dny a pak to prejde, kde neni poptavka, neni nabidka. Taky jsem mela prsa par dni nalitejsi, ale srovnalo se to.
    Akorat teda odstrikavat do ulevy, ne plnou davku, jinak se ti bude mliko delat stale.
    JELLY
    JELLY --- ---
    SAAYURI: ja si necham kojeni na noc a pres den dam um a pomalicku prikrmy.. dceri jsou 4m ..hrozny jsou ale ty nality prsa pres den, tak odstrikavam
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    JELLY: Jo, ja byla taky, ale nakonec to tak hrozny nebylo. Je ale zase pravda, ze u nas to nebylo misto kojeni nafurt a ted uz kolem toho roku kojim jen rano a v noci a pres den to jde odbourat prirozene prikrmama :) Neboj nic, vsechno pujde :)
    JELLY
    JELLY --- ---
    SAAYURI: dekuju za tip, jsem z toho um nesva
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    JELLY: muj muz, kdyz se stara o malou, ma davkovace odmerenyho mlika z dm (takovy tri misticky na sebe, nahore je seoubovaci s hubickou na vysypani do lahvicky), vodu v termosce a vodu v lahvi. To, kdyz jsme ted byli vikend na slovensku. Doma to ma taky odmerene predem, jen vodu ohreje v mikrovlnce, na 180 ml je to cca 20-25 vterin.
    JELLY
    JELLY --- ---
    tak nakonec asi musim prejit na UM,.. chtela jsem se zeptat, jak to delate v noci a pres den kdyz nejste doma? mate termosku u postele? pouzivate ohrivac lahvi? nechvate si ohrat lahev u obsluhy v kavarne? za pripadny info kdyztak dik..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam