KOTENCE:
IKARIE:
já prostě pořád to 'nechce se někomu kojit' nechápu. jako nevidím absolutně žádnou výhodu um oproti kojení z hlediska pohodlí. nemusím na to myslet, když někam jdeme, nemusím to chystat, nemusím v noci vstávat, abych to namíchala, nemusím pořád mejt ty pitomý flašky, kterých teď už máme doma asi dvacet, abych si vystačila s myčkou, a stejně pořád nějakou drhnu v ruce, protože toho nádobí není dost... (malýmu je 15 měsíců a kojím teď už jen spíš na mazlení, než že by z toho něco vytáhl) za mě prostě kojení je 1000x pohodlnější než um a to podsouvání lenosti těm, co nekojí, mi nesedí. jo, znám ženskou, co otěhotněla omylem a řekla manželovi, že to dítě teda porodí, ale pak ať se stará on, ale to je tak extrémní výjimka, a ta prostě utla veškerou péči, najali 24h chůvu a bylo. ale pokud je nějaké máma s miminem normálně, ta lenost mi prostě jako faktor nekojení moc nesedí... já kojila plně skoro do roka a byla to taková pohoda proti těm lahvím
jo, a taky jsem, když byl malej, řešila skoro každý křik kojením, doteď si občas říkám, jestli chudák někdy nechtěl taky něco jinýho...