• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    JELLY
    JELLY --- ---
    mala mi většinou rvala prave u bojkotu prsou, fakt si nemyslim, ze je to vždycky tak, ze jim prso chybi..ja třeba to, ze jsem musela prestat kojit orvala priserne a za flasku se stydela moc, ale ted s odstupem vidim, ze materstvi o kojeni fakt není.. a presne jak pise andrejka, flaska teda pro lenochy opravdu není, protoze vyzdauje neustalou organizovanost.)) ja zacla davat zeleninovy prikrmy uz od pateho mesice a od ty doby mam naprosto stastny dite, protože je proste zrava a sni uplne všechno co ji dam, myslim, ze ani na um mliku rozhodne tak nelpi jako na normalnim jidle..je to kus od kusu a neda se to podle me aplikovat na všechny stejne..
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    MYJKA: tak, pochybuju jako asi hodně žen, ale ne tedy v této oblasti, díky (za rozbor a bleskurychlý závěr). nabídnout prso jako první mi správné přijde. ale byly dny, kdy křičel, i když ho měl kdykoli k dispozici, a tak to klidně něco jiného být mohlo, a na to už jsem nepřišla. takže pochybnosti ano, ale ne v tom, že jsem udělala blbost, že dostal prso, ale v tom, že málokdy dostal něco jiného než to (kromě čisté plíny, mazlení, nošení, atd.)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ANDREJKA: vlastne pochybujes o svych materskych kompetencich.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: protoze to, je dle me, prirozene.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ANDREJKA: Vidis a to je presne ten duvod, proc se mi to nelibi. Protoze i ty, po precteni, mas ted pochybnosti, zda to, ze si nabizela prso vzdy, kdyz kricel, bylo spravne. Vzbuzuje to v matkach pochybnosti a zacnou se treba snazit resit krik jinak. Pritom nabidnout prso, by dle me, melo byt vzdy to prvni a pak az zbytek.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    KOTENCE:
    IKARIE:
    já prostě pořád to 'nechce se někomu kojit' nechápu. jako nevidím absolutně žádnou výhodu um oproti kojení z hlediska pohodlí. nemusím na to myslet, když někam jdeme, nemusím to chystat, nemusím v noci vstávat, abych to namíchala, nemusím pořád mejt ty pitomý flašky, kterých teď už máme doma asi dvacet, abych si vystačila s myčkou, a stejně pořád nějakou drhnu v ruce, protože toho nádobí není dost... (malýmu je 15 měsíců a kojím teď už jen spíš na mazlení, než že by z toho něco vytáhl) za mě prostě kojení je 1000x pohodlnější než um a to podsouvání lenosti těm, co nekojí, mi nesedí. jo, znám ženskou, co otěhotněla omylem a řekla manželovi, že to dítě teda porodí, ale pak ať se stará on, ale to je tak extrémní výjimka, a ta prostě utla veškerou péči, najali 24h chůvu a bylo. ale pokud je nějaké máma s miminem normálně, ta lenost mi prostě jako faktor nekojení moc nesedí... já kojila plně skoro do roka a byla to taková pohoda proti těm lahvím

jo, a taky jsem, když byl malej, řešila skoro každý křik kojením, doteď si občas říkám, jestli chudák někdy nechtěl taky něco jinýho...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    JANISKA: Ja mam s moji zkusenost takovou, ze kdyz proste pit nechce, tak nechce a neprinutim ji nijak. Uz jen proto je to pro me absurdni, ten text.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Poněkud mimo intence textu mě napadlo, jak je to s tím sacím reflexem? Musí opravdu dítě sát, když něco cítí v puse? Starší mohla sát klidně nonstop třeba až do půl roku, kdy se právě úplně odmítla přisát, když nechtěla mlíko, ale mladší, když mlíko nechce, tak prso prostě vyplivne, víceméně už od narození, nebo určitě tak nějak od měsíce věku. Je teda vůbec možný, že dítě "proti svojí vůli", reflexivně saje?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    IKARIE: Jo, to je husty. Ze je to takovy tema. Jedna se stydi dat miminku na hristi flasku a druhy je blby dat batoleti kozu... Ach jo, no.
    DISONANCE
    DISONANCE --- ---
    GOLDBERRY: To jsem ráda, že to někoho dalšího taky pobavilo.
    Když jsem to četla, zrovna jsem ležela v posteli a čtvrtou hodinu v kuse jsem se malému snažila vecpat prso pokaždé, když se probudil a začal brečet.
    Skoro mi přišlo, jako kdyby psali o nás. :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KOTENCE: kazdy si do toho projektujeme to sve. ja jako clovek, ktery mel s kojenim potize od uplneho pocatku a byl to vice mene (ne)uspesny devitimesicni boj, zas vidim a ctu kolem sebe silenou propagandu a propagaci kojeni, vsude se o tom mluvi, vsude se o tom pise a kdyz to nejde, tak to asi malo chces, protoze to jit musi. takze me pak uplne sokuje, kdyz nekdo tvrdi, jaka je tu mala osveta a mala podpora.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    IKARIE: Urcite. Ja nemyslim, ze to bylo s tim umyslem napsany. Jenze v tyhle republice koji zalostne malo zenskejch aspon pul roku a fakt nevim, cim to muze bejt. Mohlo by to bejt tim, kolik hejtu si prectou na internetu ohledne kojeni na verejnosti nebo kojeni chodicich deti nebo takovejhlech radoby vtipnejch textu?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KOTENCE: propagada pro matky, ktery nechtej kojit? neprojektujes si do toho neco?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KOTENCE: Jj, jasna bezplenkovka. :)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    DISONANCE: A mě to tedy pobavilo dost! Protoze mateřství fakt neni jen o kojeni, jak by se z tohohle i jinych klubu mohlo zdat..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MYJKA: Taky se mi to nelibi. Jak propaganda pro matky, kterejm se nechce kojit (a premejslet nad potrebama mimina). Myslenkovej pochod ohledne curani je imho spravnej, i kdyz to tak autor asi nemyslel...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DISONANCE: To je spis smutne. Me to moc nepobavilo. Zahlidla jsem uz pred par dny na FB.
    DISONANCE
    DISONANCE --- ---
    Na odlehceni. Ukradeno z fb, ale kdyz ja se fakt dlouho takhle nezasmala:

Milý deníčku, nechci být už kojená...

Našemu pejskovi a ségře se chce čůrat. Taky se mi chce. Aby ne, když mě něco mokrého studí na pipině. Dám mámě vědět. Plínu si sundat neumím. Chce se mi čůrat, musím ještě vydržet - plína ještě není dole. Není jednoduché trefit se - mám na to asi tak dvě vteřiny.

Máma sundavá plínu. Přichází moje chvíle.

Čůrám. Máma se usmívá a žertovně mi domlouvá. "Ty lumpice, ty se vždycky trefíš, když máš dole plínu."

Trpělivě mi sundavá počůrané bodýčko, punčocháčky, ponožky, dupačky... Líbá nožičky, ručičky, hlavičku, tvářičky.

Řvu ať mě nechá...

Vysvětluje si to jinak, vyndavá prso a cpe mi ho do pusy...SAJU

Pokládá mě do kolíbky a pouští hrací kolotoč. Ta melodie se mi moc nelíbí.

Začíná mi svítit sluníčko do obličeje. Kdyby mě aspoň nehoupala.

Upozorňuju na to mámu - vyndavá prso, cpe mi ho do pusy ... SAJU

Pokládá mě zpět do kolíbky a pouští hrací kolotoč. Ta melodie mi začín lízt na nervy - upozorňuju na to mámu. Máma mě houpe - dělá se mi z toho blbě. Ozvu se - máma znovu pouští tu stupidní melodii. Hlava mě bolí jak střep, je mi zle od žaludku. Řvu...

Máma vytahuje prso, cpe mi ho do pusy... SAJU

Snídaně.

Kontroluju, co jí ostatní. Máma čerstvé pečivo se sýrem. Ségra jogurt, chleba s máslem, pes šunkovej. Tak proč jen já mám mlíko.... Stěžuju si na svůj úděl. Dostávám prso. Cpe mi ho do pusy, co můžu dělat...SAJU.

Jedeme do města. Chce se mi čůrat. Musím ale vydržet. Plína ještě není dole. Mám na to jen ty dvě vteřiny.

ČŮRÁM. Máma se neusmívá, shovívavě mi hubuje. "Ty dneska tý mamince dáváš, zase se musíme převlíknout." Netrpělivě mi sundavá počůrané bodýčko, punčocháčky, ponožky, dupačky a Obléká to samé mikinu, kombinézu, čepici, rukavice. Líbá mě na hlavičku.

Řvu, že je mi vedro. Vysvětluje si to jinak, svléká mě a .... vyndavá prso. Cpe mi ho do pusy, tak co mám dělat ...SAJU.

Maminka bere klíče od auta, ségru a psa. Béďa štěká, máma a ségra křičí.

Nechápu, že jim taky někdo nenacpe prso do pusy. Vyjíždíme. TMA. Asi jsme nikam nejeli. Probudím, se na přebalováku. Sleduju, v které jsme fázi převlíkání. Málem jsem to prošvihla. Čůrám. Máma se mračí, rozlobeně mi spílá. "To snad není možný, ty na to snad máš radar." Máma ze mě rve bodýčko, punčocháče, tepláčky, .... Nic nelíbá.

Oběd.

Máma a ségra maj brokolicovou polévku. No pane jo, to bude veselo. Nese na stůl druhý chod. No to nemyslí vážně - hrachová kaše s opečenou cibulkou, volské oko a párek. Zastavte někdo tu ženskou! Vždyť tohle mě roztrhne. Řvu - ať to nejí. Vysvětluje si to jinak a Samozřejmě vyndavá prso....SAJU (blbej sací reflex).

Řvu, saju, řvu, saju, - mlíko mi leze i ušima...

Máma si lehá na sedačku, ukotví mě polštářem, nacpe mi prso do pusy, nemám šanci se pustit. Počkám si, až usne a pak jí to vrátím, za tu brokolicovou polévku.

Spí - počkám ještě pár minut, až spánek bude tvrdší. Spouštím. Máma zmateně vyskakuje, řvu co mi síly stačí, snaží se mi nacpat prso do pusy, bráním se. Pochoduje se mnou po obyváku. Já ti dám spát. Řvu co mi plíce stačí. Já ti dám hrachovou kaši. Takovej hnus...

Jdeme ven. Máma mě dává do kočárku. TMA.

Probudila jsem se na přebalováku. Asi jim do toho něco vlezlo, že se nikam nešlo. Čekám na svou chvíli

Máma si připravuje plínu, koukáme si upřeně do očí - napětí by se dalo krájet - tak kdo z koho... Máma během jedné nanosekundy, jedním pohybem vytahuje plínu, nadzvedává

zadek, podkládá čistou plínu, tváří se vítězně a... Stejně jsem to stihla, ale bylo to těsně.

Máma brečí. Máma mi nechává počůrané bodýčko, tepláčky, .... "já se z tebe poseru..." poslednímu slovu rozumím víc než dobře a jo - dneska jsem málem zapomněla... Musím ale počkat na čistou plínu...

Nic nehubičkuje, řve na tátu ať si mě vezme, nebo že mi něco udělá. Nic horšího, než mi nacpat prso, udělat nemůže, takže jsem v klidu ...

Maminka říká u večeře našemu tatínkovi.

"Pane bože, už abych přestala kojit. Malá je takový žrout. Ona mě snad vysaje. Neustále řve - že má hlad."

Tak pane bože, vysvětli mámě, že to není z hladu, že už nechci bejt kojená, nebo aspoň udělej něco s tím sacím reflexem..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Natálka se taky neuměla přisát, zničila mi bradavky do krve a pak jsem ji nechala šmiknout uzdičku a mnohem lepší to přisávání. V praze to dělá pan doktor Černý v Nuslích..

Jinak já stále kojím (4,5 měsíce), stále v bolestech, ale KOJÍM :)) už jsem přejela stanovenou hranici 3 měsíců, ted mám hranici půl rok a pak třeba na noc mlíko a prsa si odpočinou, aby přes den a ráno mohly zase kojit.. třeba to vyjde a tímhle stylem budu kojit do roka.. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Taky se opakuju, ale neodkladej tu LP. Poradi i s odsavanim vs. tvorba mleka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam