• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    AOTEAROA: Muzou to byt i mesice.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    AOTEAROA: A s tim pitim, moje dite nevypije ani litr za den, a to mu je 21 mesicu... problemy s dehydrataci nema, ani se stolici. Dokud jsem kojila, tak jsem piti moc neresila, az pak vic, ted ma lahvicku s vodou, ma kalisek s cajem a ji dost zeleniny, ovoce a miluje polivky. A taky si sama rekne, kdyz ma zizen. Ale parkrat pres den ji poslu napit. Ja sama moc nepiju, tak ji do toho taky moc nenutim. A plinky ma porad procurany dost.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    AOTEAROA: A jak je na tom s plinkama? Jsou malo nebo hodne procurane? Ja kojila min a min, a mliko jsem neprichazela, az tak po mesici, co jsem uz nekojila vubec.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AOTEAROA: Jo, u mě to poprvé takhle proběhlo. Já neměla nikdy zrovna přebytek mléka (ani teď nemám, kojím pořád z obou prsou a poprvé jsem kojila z obou celou dobu), takže jak jsem najela na příkrmy a většina denních dávek začala být tvořena pevnou stravou, mléka ubývalo, dítě se začalo odmítat snažit o něj usilovat, když se může pohodlně najíst jinak a tím kojení skončilo.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    AOTEAROA: přesně jak píšeš, s přidáváním příkrmů jsem postupně kojila méně a méně až se nakonec dítě v podstatě "samo" odstavilo. Ještě v roce jsem ji kojila ráno a večer, ale u ranního kojení mi poslední dobou přišlo, že spíš dudá než pije. A když se pak do mě večer místo pití párkrát zahryzla, utla jsem to a dítě si vůbec ničeho nevšimlo. Prsa v pohodě a žádné nalévání po odstávce se nekonalo.the end. :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    AOTEAROA:
    kojila jsem takhle prvního. Míň a míň a míň až nakonec konec. Akorát můj dojem, že vypije jen málo byl podle stavu pyžama dost subjektivní.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    VERONIKAEMA: mě nejvíc pomohlo chodit "na boso" - doktorka doporučovala vystřihnout díru ve starém tričku a máchat co hodinu i častěji v silném řepíkovém odvaru. zahojeno cca do 2 dní, dovyhojeno bez viditelné jizvy cca do týdne. Hlavně žádné masti a jako prevenci je možné lehce potřít hypermanganem před kojením - aby nedošlo k zánětu prsa. Prckům to neublíží, jen jsou barevný :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    VERONIKAEMA: Vetrat, potirat mm a nechat uschnout. Kojit s tim bolavym v koutku ust. Ja si ted koupila stribrne chranice bradavek silverette a taky super (mela jsem strasne citliva prsa a nebyla si jista zda tehotenstvim nebo nejaka breberka a pomohly cca do dvou dni).

Nemazat zadnym purelanem a podobne. Nedychalo by to.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KOTENCE: Tak dva mesice jsem kojila jen nad ranem a jednou pres den obcas, a az teprve za dalsi dva mesice po ukonceni mleko zmizelo. Nastesti to uz ty posledni dva mesice obcasneho kojeni nebylo na preplnovani prsou znat :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Šťastlivci. Já jsem za dva dny byla na nule, když jsem je po týdnu potřebovala probudit tak nevypadla ani kapka
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: Já jsem dceru odstavila, když jí bylo třináct měsíců, a hned po odstavu jsem otěhotněla. A myslím, že tak čtrnáct dní po odstavu jsem ještě občas (třeba jednou za tři dny) měla trochu vlhkou podprsenku od mlíka, když se mi mlíko nečekaně spustilo. Pak byl chvíli klid a pak se mi asi zase začalo dělat mlezivo, tak ani nevím, jestli se mi vůbec někdy laktace zastavila :) Ale myslím, že tam fakt půjde spíš o řády týdnů, kamarádka takhle jela se sborem na týdenní soustředění s tím, že doufala, že tím nastane automaticky odstav, ale po návratu jí zase normálně laktace běžela.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Za jak dlouho se u vás zastavila laktace?
    Kojim dvakrát nebo třikrát za den. Když dcera na pár dní odjede, tak prsa v pohodě, ani nemusim odsávat, ale po návratu se zase normálně kojí...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: Nevim co vic ti na to napsat. :) prezily jsme takhle leto + samozrejme kojeni. V lete ani tolik nenastve, kdyz se polila. :) na fakt nouzove situace, kdy chtela litat s flaskou a ja potrebovala at nerozlije (v herne/nebo kdyz videla jine deti s lahvi a chtela jim ji brat), mela lahvicku s brckem z dm, ale tu jsem ted zase zrusila. Jsem tehotna, mam citlive bradavky a po zruseni je opravdu znat rozdil v prisati. Neboli me to tolik.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: I když je třeba horko, dítě se hýbe, potí a je potřeba, aby vypilo dost? Nebo někde na celodenním výletě? No nevím teda.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: Z hrnicku/panacku, nebo normalni flasky s hrdlem (treba petka, ja mam nejakou lock&lock). A nerikej mi, ze to nelze. Mina ma 15m a pije uz nekolik tydnu i tak, ze pred ni jen polozim kelimek/flasku (mame ty plastove pohary z ikey) a napije se sama. Predtim jsem ji drzela pohar/flasku ja.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: Jak se bezmála ročnímu dítěti dává voda, když nemůže mít flašku s pítkem ani brčko?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    VERONIKAEMA: Pouzivas dudlik? Flasku s pitkem? Brcko? Davas kapsicky?
    Muze pomoct tohle zrusit. A dbat na spravne prisati.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SOLEI: jednorazova pauza nevadi, nota bene pouze 3h. fakt nema vyznam to prehanet, aspon u me to znamenalo akorat stres a v dusledku toho min mlika, ne vic. je pravda, ze pauzy mnozstvi nesvedcej, hlavne v noci pokud mozno odsavat, i kdyz by dala vsechno za to spat, ale zas aby sedela cely dny u odsavacky? co to je za zivot?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    GALE: Pokud krmis kazde tri hodiny, ale odsavat potrebujes casteji kvuli laktaci, tak si vzit odsavacku s sebou a odsat nekde schovana. A na ty tri hodiny muzes pryc.
    Obavam se, ze moc reseni to nema, jak pise Saayuri, vydrzet a kooperovat s pribuzenstvem. Casu to zere desne... nocni odsavani jsem nenavidela :/.
    Drzim pesti!
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    POZITRON: Gale se snaží rozkojit, nemůže si dovolit tříhodinovou pauzu. To by si nezvyšovala laktaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam