• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: Z hrnicku/panacku, nebo normalni flasky s hrdlem (treba petka, ja mam nejakou lock&lock). A nerikej mi, ze to nelze. Mina ma 15m a pije uz nekolik tydnu i tak, ze pred ni jen polozim kelimek/flasku (mame ty plastove pohary z ikey) a napije se sama. Predtim jsem ji drzela pohar/flasku ja.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: Jak se bezmála ročnímu dítěti dává voda, když nemůže mít flašku s pítkem ani brčko?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    VERONIKAEMA: Pouzivas dudlik? Flasku s pitkem? Brcko? Davas kapsicky?
    Muze pomoct tohle zrusit. A dbat na spravne prisati.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SOLEI: jednorazova pauza nevadi, nota bene pouze 3h. fakt nema vyznam to prehanet, aspon u me to znamenalo akorat stres a v dusledku toho min mlika, ne vic. je pravda, ze pauzy mnozstvi nesvedcej, hlavne v noci pokud mozno odsavat, i kdyz by dala vsechno za to spat, ale zas aby sedela cely dny u odsavacky? co to je za zivot?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    GALE: Pokud krmis kazde tri hodiny, ale odsavat potrebujes casteji kvuli laktaci, tak si vzit odsavacku s sebou a odsat nekde schovana. A na ty tri hodiny muzes pryc.
    Obavam se, ze moc reseni to nema, jak pise Saayuri, vydrzet a kooperovat s pribuzenstvem. Casu to zere desne... nocni odsavani jsem nenavidela :/.
    Drzim pesti!
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    POZITRON: Gale se snaží rozkojit, nemůže si dovolit tříhodinovou pauzu. To by si nezvyšovala laktaci.
    GALE
    GALE --- ---
    SAAYURI: Spouští. Ale já s jim mám obecně dle laktační poradkyně problém. To je jeden z důvodů, proč mládě nemůžu kojit. Teče to pomalu, dlouho se kojí a pak blije. Když je ochoten se nakojit, nechám ho těch 20 minut, ji málo a nepřibírá. Začarovaný kruh.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GALE: A jeste me napadlo, spousti se ti u odsavani spousteci reflex? Me to do ty doby vzdycky teklo minimalne, ale jak se spustil, slo to mnohem lip. To byl jeden z mych prvnich problemu, kdyz jsem chtela neco odsavat do zasoby.
    GALE
    GALE --- ---
    POZITRON: Právě že zásoby nemám. Za půl hodiny odstrikam v průměru 70 ml. To stačí na 6 dávek denně pro 3,5 kg dítě, co mám teď. Zbytek je umělé. Bohužel nemám šanci si dělat zásoby, protože prostě nejsou k dispozici. V lednici mám jen na příští dávku. Krmím ho každé 3 hodiny a v noci čekám, až se vzbudí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GALE: proc myslis, ze muzes ven jen na hodinu? jak casto krmis? mivas zasobu v lednici? vzydcky jsem se snazila si v lednici udrzet treba 3-4 porce pro pripad, ze nekam pujdem na dyl, nebo kdyby najednou bylo min mlika, to se taky obcas stalo. jak dlouho mimco vydrzi bet jidla? muj kluk vydrzi 3 hodiny, venku 100%, protoze venku vydrzi i dyl, takze se da nakrmit, odkrknout, obliknout a jit ven na 3 hodiny. nebo kdyz chce na dyl, zalezi tedy kam, ale treba na navsteve nemuzes ohrat mliko a nakrmit? ja jsem z toho ze zacatku byla fakt zoufala, ale chtela bych te uklidnit, ze to jde. a kdyz to nepujde, tak jak uz tu psalo x lidi, na umely mliko zadny miminko neumrelo a je to furt lepsi nez se zblaznit. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Nevim zda jsi cetla, nebo jsem sem uz davala. Kdyztak mrkni. Treba tam bude neco zajimaveho pro tebe.
    Jak odsát více a rychleji? :: Pruvodcematerstvim
    http://m.pruvodcematerstvim.webnode.cz/...-poradenstvi-kojeni-a-vse-kolem/jak-odsat-vice-a-rychleji/
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GALE: No, musis pockat, nez to prejde :) je to blby, ale je to tak. A nebo kooperace s muzem, nebo rodici nebo tak, ze doodsajes, vyrazis autem a tak, abys byla na dalsi davku zpatky.
    Ja bohuzel zadnou radu nemam, odsavat jsem nemusela, ale zase jsem kojila kazdou 1,5-2 hodiny, takze jsem taky byla frustrovana z toho, ze jsem jen zavrena doma...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GALE: nemusíš houpat, jde o tu fixaci v částečně vertikální poloze aby si rihnul a neblinkal (nebo aspoň míň) , a lup se mu prdelo , stačí autosedačka atd.
    Chápu tě, bez sýra se nedá žít a sója je svinstvo. Doporučila bych, proturovat trochu játra a přidat vajíčka a mandle, jejich zdravotní přínos je velký a nejsou to nadymave potraviny.
    Pečená mrkev je dobrá mrkev ;-) a z domu dýl než na hodinu se nedostaneš, ale pokud to nebudeš podnikat denně tak když jednou dvakrát týdně porušiš pravidla a posunes odsávání o hodinku dvě později tak obmliko nepřijdeš, svět se nezboří a dítě to určitě taky přežije.
    GALE
    GALE --- ---
    SOLEI: Bezmlecna dieta byla trochu uvolněna. Zatím můžu kysané věci jako jogurt nebo kefir. K tvarohu mám ještě daleko. Blbé je, že mléčné výrobky jsou pro mě hlavním zdrojem bílkovin. Ze sojovych věcí má mládě koliku. Současně mám zakázánu syrovou zeleninu, takže vláknina taky nic moc.
    GALE
    GALE --- ---
    SOLEI: On není houpací, takže ho mám položeného před sebou na pěnové podložce v hnízdě.
    Jde mi hlavně o to, abych byla schopná si zařídit věci venku. Jako třeba zařídit fotku na litacku pro mládě.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GALE: jo, a máš zkontrolované co jíst? Já jsem teď kvůli kojení na bezlepkové, je to děsné, nejsem na vynechání této bílkoviny stavěná, jsem unavenej si a zravejsi, ale mimik je šťastnej.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GALE: soucitim s tebou bohužel optimalizace asi není , můžeš zkusit zredukovat čas práci okolo. Ale moc to nejde.
    Máš houpatko, Hamaku, hacku, možnost uvázat pod stůl šátek a houpat v něm?
    Ono se toho moc dělat nedá když to pláče a není jak pomoci. Odsávat s miminkem na zádech v šátku se taky dělá blbě ( ale jde to).
    GALE
    GALE --- ---
    POZITRON: Kdyz to jde, vyuzivam cas ke cteni. Nicmene nezridka kdy drzim v jedne ruce odsavacku a v druhe mlade zmitajici se pri kolice. Taky bych rada vyrazila na dobu delsi nez hodinu z bytu. Delsi vylet nedam.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GALE: proc radu minusek? odsavani je mnohem narocnejsi nez kojeni, o tom snad nikdo nepochybuje.

neslo by ten cas venovanej odsavani vyuzit zaroven k necemu dalsimu? ja procitam net, nebo cumim na videa (youtube/fimy/serialy), to bych delala stejne a takhle u toho navic odsavam, tak cas zas nejak extra netratim. plny odsavani jsem dala 3 mesice, ale jako jo, priste uz bych se tomu velice rada vyhla!
    GALE
    GALE --- ---
    Vim, ze si ted vyslouzim naloz minusek, ale chci se zeptat na dlouhodobe udrzitelnou strategii odsavani. Bohuzel se stalo, ze moje ztizene kojeni se neslučuje s naroky a stavem traveni mladete, proto jsem se vratila k odstrikovani.
    Momentálně odstrikuji 6x denne a doromady to da asi 4 hodiny casu, coz je prostě dlouhodobe neúnosné. Zvlast kdyz od pondelka budeme cvicit vojtovku. Muzete mi nekdo dat sve tipy a zkusenosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam