• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    DASIK: Muze byt mozna trochu mensi prutok, muze byt nespokojena, ze to tece pomaleji.
    A pokud nebudes mit problem s preplnovanim toho druheho, tak asi proc ne :)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    DASIK: kamaradka kojila z jeenoho prsu od cca pul roku do samoodstavu a v pohode
    DASIK
    DASIK --- ---
    Mate nekdo zkusenost s kojenim pouze z jednoho prsu? Mala 6M mi zacala odmitat leve prso - uz kdyz jsem ji prikladala, prohla se a nechtela se ani prisat. Zkousela jsem ji dat naopak - polozit vedle me a naklonit doprava, to par kojeni proslo, ale ted uz ani to nechce, treba si jen cucne a vzteka se, z pravyho pak ok. Myslim, ze mliko tam je (odstrikam rukou), ale je fakt, ze to prso je jiny, asi se ji proste nelibi. Snazim se udrzet laktaci, obcas ji zkousim prilozit nebo alespon jednou za den odstrikam, ale premyslim, ze uz se tim nebudu stresovat a budu kojit pouze z pravyho. Myslite, ze je to dobry napad? S ruzne velkymi prsy pocitam, bohuzel mam pravy vetsi uz od zacatku kojeni, takze zmena uz asi nebude, snad mi to teda nezustane naporad ...
    A taky me napadlo, jestli neni s tim levym prsem nejaky problem a nemam si radsi zajit na vysetreni.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LAUDAM: A pri kvasince taky.

Takze nelze dat univerzalni radu bez vice info.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    DJOULSSS: Záleží na tom, jak tě to bolí....jestli začínáš kojit u prvního prcka, tak je normální, že jsou bradavky chvíli citlivé (prý i měsíc), než se povolí vazy. Když rostou dítěti zuby, tak si kůže taky musí zvyknout na hrubší kontakt....při kousnutí je to také něco jiného a při trhlinách také...
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    Tak toto je můj požitkář :-)

PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    DJOULSSS: Mě moc pomohly gelové náplasti od Medely. Bepanthen a Purelan vůbec.
    MEDELA Polštářky hydrogelové hojicí ragády 4ks od 399 Kč - Heureka.cz
    https://prsni-tampony.heureka.cz/medela-polstarky-hydrogelove-hojici-ragady-4ks/

V balení jsou 4 ks - velké čtverce. Každý si postupně rozstřihni ještě na 4 menší čtverečky a přikládej na bradavky. Ta velikost úplně stačí a neutratíš za to majlant :) Náplasti se taky dají nachladit v lednici nebo mrazáku, to je ještě umocněná úleva. Už druhý den po použití jsem viděla velké zlepšení a další den se mi popraskané bradavky zahojily defacto úplně. Bepanthen a Purelan u mě propadly na celé čáře. Ani po 14 dnech se praskliny nehojily a bolelo to při kojení ... neskutečně. A ještě jsem to kombinovala s chrániči na bradavky , taky od Medely, aby to větralo. Jelikož jsme tehdy bydleli ještě s rodiči, netroufla jsem si chodit po bytě "nahoře bez." :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DJOULSSS: Tento olej je na masaz prsou, ne na bradavky a leceni bolesti.

Jak te prsa boli?
    DJOULSSS
    DJOULSSS --- ---
    Ahoj, mate nekdo skusenosti s ten olej?
    Saloos Prsní olej 50ml - BIOneeds.cz
    https://www.bioneeds.cz/...-olej-50ml/?gclid=EAIaIQobChMIwI7doI6d3QIVA7DtCh32-gGQEAQYAiABEgIy0vD_BwE

Nebo co dat na bradavky kdys jsou bolestivi?
    Diki
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    TAPINA: Ja na vigantol zapominam dost. Jako treba ze ho dite dostava v prumeru jednou za tri dny. Tak doufam,ze tedy nebude blby...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Tak jsem se na to schválně koukla, našla jsem nějaké podrobné složení nějakých mlék na netu. Denní dávky odpovídající jedné kapce Vigantolu je v litru počátečního mléka, takže kdy je dítě od narození jenom na UM, tak do chvíle, kdy dá ten litr za den, tu denní dávku má a není třeba nic dalšího. Pokud jde jen o přikrmování dítěte, které je částečně kojené nebo už na příkrmech, tak tu celou dávku nemá.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    KLAIR:
    JANISKA:
    Tak teď ještě uvidím, co na to kouzlo nyxu. Děkuju za uklidnění!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Otázka je, kolik ho tam je, když se Vigantol dává bez rozdílu kojeným i nekojeným.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TAPINA: a kdyz zena dokrmuje umelym, ve kterym decko je? ja jsem treba plne odsavala jen 3 mesice a od 6. mesice uz jen umely, takze vlastne splnena doporucena denni davka decka. presto doktorka rika, ze ho mam davat do roka. wtf? na slunce chodi, v umelym mliku ho ma a presto davat kapicky? na to s prominutim seru.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    V létě, když nonstop praží slunce a chodí se ven, je Vigantol spíš doplněk, ale rozhodně bych se nepřikláněla k tomu dávat ho namátkou nebo vůbec na podzim a přes zimu. On má ten nedostatek vitaminu D podle všeho následky nenápadné, ale v současné společnosti poněkud problematické (zpomalené dozrávání mozkových funkcí). Takže je to zase jedna z těch věcí, bez kterých "naši předci v pohodě žili a vůbec jim to nechybělo", jenže žili bez toho v době, kdy z většinové populace bez elitního soukromého vzdělávání jen pár nejchytřejších umělo přečíst knihu a k životu to vlastně ani moc nepotřebovali.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: taky. :) vzdycky doktorka rekne neco jako, at ho jeste davam a v tu chvili si vzpomenu, ze nejakej vigantol existuje. poctive jsem ho davala tak 4 mesice max.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    GOLDBERRY: Moje mladší takhle cca do čtyř měsíců spávala v noci výjimečně i 8 hodin v kuse. Jakmile se ale naučila otáčet a začala bejt pohyblivější, zkrátila si intervaly na ty cca tři, tři až čtyři hodiny. A kojila jsem ji skoro 14 měsíců, s nedostatkem mléka jsem nikdy problém neměla. Spíš mě občas trochu pobolívalo prso, když jsem z něj dlouho nekojila, tak jsem si musela trochu odstříknout do úlevy.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GOLDBERRY: jo, úplná normálka. užívej si to.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Je tu prosim někdo, kdo plně koji(l) a jehož dite vydrželo spát třeba i 6, 7h v kuse? 2m mrně mi teď dvakrát za sebou spalo od 22 do půl páté ráno s tím, že se naposledy nakojilo v devět. Ze umre hlady pocitam nehrozí, ale mám trochu strach, abych nepřišla o mléko. Uklidnite mě, nebo ,zafunguje kouzlo nyxu a budu zase pěkně vstávat po 2-3h? :-)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    DISIMA: JJ, ono někdy staré je dobré :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam