• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Otázka je, kolik ho tam je, když se Vigantol dává bez rozdílu kojeným i nekojeným.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TAPINA: a kdyz zena dokrmuje umelym, ve kterym decko je? ja jsem treba plne odsavala jen 3 mesice a od 6. mesice uz jen umely, takze vlastne splnena doporucena denni davka decka. presto doktorka rika, ze ho mam davat do roka. wtf? na slunce chodi, v umelym mliku ho ma a presto davat kapicky? na to s prominutim seru.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    V létě, když nonstop praží slunce a chodí se ven, je Vigantol spíš doplněk, ale rozhodně bych se nepřikláněla k tomu dávat ho namátkou nebo vůbec na podzim a přes zimu. On má ten nedostatek vitaminu D podle všeho následky nenápadné, ale v současné společnosti poněkud problematické (zpomalené dozrávání mozkových funkcí). Takže je to zase jedna z těch věcí, bez kterých "naši předci v pohodě žili a vůbec jim to nechybělo", jenže žili bez toho v době, kdy z většinové populace bez elitního soukromého vzdělávání jen pár nejchytřejších umělo přečíst knihu a k životu to vlastně ani moc nepotřebovali.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: taky. :) vzdycky doktorka rekne neco jako, at ho jeste davam a v tu chvili si vzpomenu, ze nejakej vigantol existuje. poctive jsem ho davala tak 4 mesice max.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    GOLDBERRY: Moje mladší takhle cca do čtyř měsíců spávala v noci výjimečně i 8 hodin v kuse. Jakmile se ale naučila otáčet a začala bejt pohyblivější, zkrátila si intervaly na ty cca tři, tři až čtyři hodiny. A kojila jsem ji skoro 14 měsíců, s nedostatkem mléka jsem nikdy problém neměla. Spíš mě občas trochu pobolívalo prso, když jsem z něj dlouho nekojila, tak jsem si musela trochu odstříknout do úlevy.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GOLDBERRY: jo, úplná normálka. užívej si to.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Je tu prosim někdo, kdo plně koji(l) a jehož dite vydrželo spát třeba i 6, 7h v kuse? 2m mrně mi teď dvakrát za sebou spalo od 22 do půl páté ráno s tím, že se naposledy nakojilo v devět. Ze umre hlady pocitam nehrozí, ale mám trochu strach, abych nepřišla o mléko. Uklidnite mě, nebo ,zafunguje kouzlo nyxu a budu zase pěkně vstávat po 2-3h? :-)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    DISIMA: JJ, ono někdy staré je dobré :)
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    LAUDAM: nakonec mi gencialka pomohla nejvic, pusinku stacilo lehce pomazat jednou a prsa jsem si mazala 2 dny a co nejvic vetrala a je to pryc
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    DISIMA: Nám MUDra doporučila genciánku - pomazat jak pusu, tak prsa, také polévat a šalvějovým čajem. Hlavně nedusit gelama a mastma...
    DASIK
    DASIK --- ---
    DISIMA: kolik ji je a kde to ma? Moje mala to mela cca od druheho tydne, dostala na to od doktorky Nysatin, ale to nepomohlo. Pak jsme dle rady od doktorky desinfikovali zredenou Betadinou, zkusila jsem i ten Neocide (SIMCIIQ: jo, vsechno jsem mazala i na bradavky). Taky jsem brala Hylak a nejedla sladke. Nic ale nepomohlo. Pak jsme to po konzultaci s doktorkou uz prestali resit, ze kdyz to ma jen vzadu na jazycku a nerozsiruje se to, tak se to pry samo vyleci. A pak to opravdu mezi 3. a 4. mesicem samo zmizelo. Myslim, ze tomu pomohlo, ze zacala vsechno strkat do pusy a zuzlat :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    DISIMA: ten gel mazat i na prsa??
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    Jsme na dovolene na Slovensku a v tech horkach se mi asi zaparila prsa a moje holcicka ma moucnivku. Koupila jsem Neocide gel, ktery pomaha, ale vzdy jen na chvilku a rano to ma zase zpatky. Tusim, ze bude potreba asi prelecit bradavky abych se toho zbavila, tak jsem omezila sladke, beru si Hylak. Nevite co bych jeste mohla zkusit?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GERTRUDA: Bohuzel.
    WHO bola prekvapená tým, ako USA odmietli podporiť dojčenie a uprednostnili zisky pred zdravím | MAMILA, o. z.
    https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/media-trump/
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    MYJKA: diky, stridam prsa i polohy, nekdy ji to prestane bavit v leze, ale zmena ji trochu zklidni

LAUDAM: v noci pije krasne, ale pravda, ze jinzas vyhoje to mene plne prso, protoze z toho druhe ten proud casto nestiha a kucka se
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    DISIMA: Od začátku kojím pokaždé z obou prsů, jedno je rychlejší, jedno plnější....tak to prckovi střídám, ale laktační poradkyně mi radila, ať začnu přes den tím méně plným a v noci naopak - tam má tendenci zůstat déle a vytvořit tak větší poptávku.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DISIMA: Prijde mi, ze to, co delas, delas dobre. Vic, nez nabizet, nejde. Muzes zkusit prsa treba za jedno kojeni prostridat i vickrat.
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    Nema nekdo napad co bych jeste mohla udelat s tim, ze mam pocit ze mi vyrazne klesa produkce mlika v jednom prsu. Vim, ze nejaky rozdil je vzdycky, ale ted mi prijde ze se to zhorsuje. Tohle prso jsem od zacatku mela trochu vic problematicke, bolave a 3x jsem v nem mela vetsi bolavou zatvrdlinu. Poslednich par dni vzdy jako prvni prikladam k tomu prsu vzdy jako prvni, ale musim dokojit i z druheho a holcicka je vetsinou trochu vic neklidna nez dokud ji nedam k tomu s vetsim proudem. Obcas kdyz si vzpomenu tak si to horsi prso pred kojenim nahreju polstarkem z pecicek a nejak nevim co dal
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    KLAIR: taky jsem ho davala jen sporadicky a pak poridila vitashine, kterej se aplikuje sprejem, coz mi vic vyhovuje, striknout a je to, lepsi nez se snazit strefit kapatkem. Ted v lete uz ho ani nedavam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam