• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KATIA
    KATIA --- ---
    SIMCIIQ: na boku mě to třeba šíleně táhlo, to jsem vůbec nemohla. zachránila mě pozice z boku, dost složitě jsem si dítě podkladala polštářema, aby šlo jakoby spodem pod prsem, takže bere hlavně spodek dvorce a to bylo fakt v pohodě, u toho se mi ragady zahojily a pak si to už celé sedlo a mohla jsem kojit "normálně".
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KATIA: ja byla hrozna fasistka proti UM.. nu s jednim ditetem na krku neni cas na hrdinstvi, ale rada bych to zas dokazala a prikrm nedala :)
    Kojim kuzi na kuzi, riccinus, birell, prikladam casto, ale nemuzu furt, kdyz mam bradavky uz s krvavo tupkou :(
    KATIA
    KATIA --- ---
    SIMCIIQ: to je fakt brzo. snaž se si to ulehčit, jak můžeš, snad to bude za pár dní v pohodě a dáte to ;-) UM je v rezervě vždycky ;-)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Polohy jsem zacala stridat dnes, kdy to uz teda dost boli.. jedu v noci vleze na boku, pres den v pololeze a polosede (mam asi 3 cm sesiti, tak uplne sedet taky nejde)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KATIA: jako je to teprve 3ti den po porodu, ja vim, je to brzo, ale nejak na me doleha strach z toho pekla, ktere jsem prozivala a nejak si rikam, ze to uz asi nezvladnu prozit znovu s malym ditetem na krku (dcera rok a pul)..
    KATIA
    KATIA --- ---
    SIMCIIQ: mně přišlo, že ty novorozenci jsou prostě malí a chtě nechtě nevezmou tu bradavku pořádně do pusy. jinak mi nejvíc pomohlo střídat polohy, po pár dnech se to srovnalo a dobrý...
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SRUBKA: se starsim ditetem jsem si prosla kojo peklem, ktere by ustala maloktera maminka.. chybel mi kus bradavky, prsa zkrvavena, plac u kazdyho kojeni a toto vse pul roku.. samozrejme se u me vystridaly lakt.poradkyne z mamilly a rekla bych, ze jsem vyzkousela vsechno mozny na trhu.. pak se to nejak ustalilo diky str. klobouckum (3/4 roku jsem musela nosit stribrne kloboucky).. pred pul rokem mala prestala chtit prso..
    Tak jsem trosku doufala, ze jako jsou uz z oceli a ono asi ne.. jedno prso uz ma krvavou tupku a to prikladam hydrogel hned.. malej ma od jeho segry super tah a umi sat.. ona neumela sat a byl to celkove boj.. on je uplny savec, krasne hned klove atd.. jen ty moje prsa :(
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    SIMCIIQ: Takovy muj postreh z tandemoveho kojeni: Nejde mozna jen o zvykla prsa. Je to i o novorozenci, ktery se to kojeni uci. Aspon tak ze sve zkusenosti usuzuji. U starsiho ditete me soubezne kojeni nebolelo, u mladsiho treba prvni dva, tri dny docela jo. Stacilo davat si pozor na spravne prikladani a brzy zaclo sosat bezbolestne. At je to brzy dobry!
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Pekne me zas boli kojeni.. to bylo teda naivni myslet si, ze kdyz jsem pred pul rokem kojila, budou si to ty prsa pamatovat.. :(
    DASIK
    DASIK --- ---
    KATIA: Mě říkala doktorka při zavádění příkrmů, že pokud sní míň než cca 100 g, mám ještě dokojit. Jinak kojím většinou 1x dopoledne a 1x odpoledne mezi příkrmy + před spaním a v noci
    KATIA
    KATIA --- ---
    Tak to nějak převažuje směrem k dost častému kojení :-) tak uvidíme. mimino roste hodně, takže trochu ubrání mlíka a nahrazení jídlem asi není od věci a uvidíme, jak vychytat balanc, aby ale mlíko pořád bylo. s prvním jsem měla mlíka málo, teď dobrý, tak bych ráda ještě chvíli vydržela, ale zároveň to nějak potřebuju skloubit s občasnou prací... díky všem za zkušenosti :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: 6-9m jsem kojila vic nez kdy jindy. Prikrmu nesnedla tolik, aby se najedla, ale energeticky vydej obrovsky...takze u nas to nakonec bylo co 1,5 hod. S tim, ze po prikrmu jeste nakojit...doted jedi moje obe deti plus minus co dve hodiny :)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    KATIA: mám ročka a přes den klidně i 8x, v noci průměrně 4x. Každý den to není stejné, někdy méně, někdy více, dle toho, kolik sní jídla.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    KATIA: 6m, kojim v noci (1-2x), vecer pred spanim a vetsinou jeste 1x odpoledne misto svaciny. Pokud nesni prikrm, tak vic. Jinak prikrmy.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KATIA: jo, nebo i častěji. Jak mu rostly zuby... Já vlastně nevím, když si řekl... nebo když jsem měla pocit, že by mu to pomohlo.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KLAIR: dík . a cca jak často? pořád 2-3 hodiny...?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KATIA: můj prakticky odmítal příkrmy, takže každé jídlo bylo kojení.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ráda bych si trochu udělala představu, jakkoliv je jasný, že je to velmi individuální - jak často jste přes den kojily v období cca 6-9 měsíců? s každým jídlem nebo třeba svačinka bez kojení, pak jen kojení...?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KLAIR: v červenci jsem jela na čtyřdenní konferenci, v té době jsem kojila už jen ráno a večer. Po příjezdu se dcera sice ještě dvakrát prisala, ale pak se sama odstavila, vzala raději zavdek UM. Je fakt, že jsem během konference neodsavala, ale to jednoduse proto, že jsem zcela zjevně (vyzkoušeno už na dvou dětech) absolutně odsávání neschopná - děti měly ode mě mlika vždy dostatek, ale s odsavackou jsem se neskamaradila nikdy), a taky je fakt, že moje motivace kojit už v té době nebyla extra vysoká a odstav jsem celkem uvítala, kdybych o kojení bývala zabojovala, třeba by to pak ještě šlo. Kamarádka přestala kojit ročního syna na týden, kdy jela do zahraničí, a po návratu kojila v pohodě dal, až někdy do jeho dvou let.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLAIR: Tak ja naopak nikdy moc neodsavala a taky bez problemu. Odsavala jsem jen do ulevy, po vikendu jsem nepoznala rozdil v mnozstvi a dite normalne pokracovalo v kojeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam