• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KATIA
    KATIA --- ---
    ráda bych si trochu udělala představu, jakkoliv je jasný, že je to velmi individuální - jak často jste přes den kojily v období cca 6-9 měsíců? s každým jídlem nebo třeba svačinka bez kojení, pak jen kojení...?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KLAIR: v červenci jsem jela na čtyřdenní konferenci, v té době jsem kojila už jen ráno a večer. Po příjezdu se dcera sice ještě dvakrát prisala, ale pak se sama odstavila, vzala raději zavdek UM. Je fakt, že jsem během konference neodsavala, ale to jednoduse proto, že jsem zcela zjevně (vyzkoušeno už na dvou dětech) absolutně odsávání neschopná - děti měly ode mě mlika vždy dostatek, ale s odsavackou jsem se neskamaradila nikdy), a taky je fakt, že moje motivace kojit už v té době nebyla extra vysoká a odstav jsem celkem uvítala, kdybych o kojení bývala zabojovala, třeba by to pak ještě šlo. Kamarádka přestala kojit ročního syna na týden, kdy jela do zahraničí, a po návratu kojila v pohodě dal, až někdy do jeho dvou let.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLAIR: Tak ja naopak nikdy moc neodsavala a taky bez problemu. Odsavala jsem jen do ulevy, po vikendu jsem nepoznala rozdil v mnozstvi a dite normalne pokracovalo v kojeni.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ANTIHERO: Ja jsem taky byla prekvapena a nepripravena. Nastesti tam meli odsavacku na pujceni. Jsem odsavala poprve v zivote.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    KLAIR: absolvovala jsem to se skoro ročním v létě a jak píše Myjka, musela jsem neustále odstříkávat. musela jsem ručně a byl to docela opruz, vúbec jsem nepočítala s tím, že se mi takhle moc mlíka vůbec tvoří. po návratu jsme jeli dál bez jakéhokoliv problému.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Pokud jsou dobre navyky, myslim, ze by nemel byt problem.
    Spis mysli na odsavani, aby se neudelal zanet. A aby se nesnizila tvorba - cehoz nasledkem se muze pak dite se zlymi navyky nechtit uz kojit, protoze mu to nebude tect.
    Odsavat je potreba kazde tri hodiny kazdy prs 10min a v noci alespon jednou. (Ja ted byla tyden s mladsi v nemocnici a starsi, ale uz pres dva roky, se ke kojeni normalne vratila bez problemu. Odsavat jsem musela taky, mlada to nedokazala vse vypit.)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    máte zkušenost, jestli se dá odjet od ročního dítěte na tři dny a vrátit se a kojit?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GOLDBERRY: spis bych rekla naopak-rustovy spurt..vytahne rychleji vic a ma jeste hlad. Pockej par dni
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Je mozne, ze se ze dne na den prudce snizi produkce mleka? Jeden den prsa plna k prasknuti, druhy se mlade u kazdeho kojeni vzteka a trva veky, nez mu zacne neco tect? (5m, ma zavedene 1-2 prikrmy).
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Tak jsme za 3 dny, kdy jsem vlastne nebyla ani moc dusledna, snizili o dost frekvenci buzeni.
    Zatim to budem delat tak, ze kolem desaty na prvni velky probuzeni je flaska, a kdykoliv se vzbudi po 3, tak kojit na pozadani..
    Dneska uz se po desaty vzbudila jen jednou, a pote, co jsem ji vzala k sobe hned (!) vytuhla, a vzbudila se na kojeni az ve 3:30, vstavani v 6:30 (huraaa)...kdybych nemusela mezitim trcet u starsi, ktera nemohla kvuli kasli usnout, tak to byla perfektni noc :)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    PROMETHEA: Naprosto chápu, že když u kojení někdo nespí, tak to nepůjde tak hladce. Doma taky není vždy nalakováno na růžovo, ale dá se to, ráno vstáváme kolem páté každý den a chodím k tomu do práce 4x týdně i s prckem....zombie stavy znám, díky nim spím při kojení, respektive tuším, že se kojí, ale neprobudím se pořádně.... držím palce, ať se zadaří a najdete si nějakou střední cestu :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PROMETHEA: To tak neber. Dyť ty jí nebudeš separovat, budeš tam s ní a akorát jí nedáš k dispozici svoje prsa. Hlady neumře a ani nebude někde plakat samotinká bez mámy...
    Mně se pokaždý hrozně ulevilo a s radostí jsem mohla kojit další dlouhý měsíce. Nevyspalá jsem akorát přežívala od kafe ke kafi a na všechny prskala :-/
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SIMCIIQ: tak to je snad jasný. Jen mi přijde dávat mezi to rovnítko aka dítě se budí co 45 minut, takže trpí šílenou separační úzkostí, trochu zjednodušující a dost zavádějící

Teď zpětně si říkám, že u nás to zhoršení nočního spaní souviselo spíš se zavedením příkrmů
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PROMETHEA: ne vsechny deti trpi separackou.. natalka ji skoro nemela.. neznam to
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Ještě teda k tý separační úzkosti: co nekojený děti a kojený děti, co spí celou noc? Ty tou separační úzkostí netrpí? Prostě ji zaspí? To mi na tý teorii vůbec nesedí...
    A děti, co se odstaví a buzení redukují za tři dny z třeba 12 na 3 za noc taky prostě ta separační úzkost přejde?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LAUDAM: já vím, je to moje druhý dítě, který přesně v tomhle období zvyšuje noční intenzitu kojení, a nutí mě tak odstavit. S první dcerou jsem to, právě kvůli tomu, aby chudák neměla nějaký traumátko, vydržela až moc dlouho-tak dlouho, že ze mě byla zombie, a začala jsem jí nesnášet, protože mě buzením co 45 min fakt nelidsky týrala. Tak daleko to s druhou nechci nechat zajít, zvlášť, když vím, že u první stačily tři noci, aby spala 4-6 hodin v kuse. Fakt už nejsem prvomatka-sebevrah, zvlášť, když mám přes den ještě spoustu jiných povinností.
    Jinak v noci je u mě, jsem tam s ní, jenom prostě prso nebude.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    LAUDAM: ja taky kojila a u toho spala.. doufam, ze to pujde praktikovat i s druhym :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAUDAM: Jenže tohle se zpravidla lépe praktikuje s prvním dítětem, než s kterýmkoli dalším. Do postele se dostanu nejdřív v jedenáct. Pětkrát za noc jsem kojila a v 6:30 vstávám, aby byl starší syn včas ve škole. Po dvou týdnech tohohle režimu jsem v šest večer seděla na gauči s výrazem uslintaneho idiota a nebyla schopná odpovídat na otázky - v čase, kdy má prvňák dělat připravi do školy, se kterou potřebuje pomoct.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ENDEE: hlavne u nas jde i o starsi dite: je ted doma, a ja na ni nechci byt neprijmna z nevyspani - to je strasne nefer
    ENDEE: nejhorsi je, ze ja pak vzdycky v rozespalosti to prso dam, protoze se bojim, ze ma hlad, nebo uz chci proste klid
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    LAUDAM: To me vzdycky fascinuje, ze nekdo o tom kojeni v noci ani nevi. Ja se vzbudim kazdym zasustenim a u kojeni jsem fakt nikdy neusnula (krome sestinedeli, kdy mi klimbala hlava) a vetsinou jsem pak jeste hodinu koukala do stropu a pocitala ovecky. Myslim, ze nevyspala, zpruzela matka muze dite traumatizovat mnohem vic nez nocni odstav.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam