• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIMCIIQ: Ja to tak udelala. Volala jsem a hned pro ne jeli. Zkus to. Tam je to zlepseni rychle. Vzdyt vis.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Jinak ja jsem jeste v porodnici a cekam, jestli me dnes pusti..malej ma zloutenku..
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MYJKA: nemam, psala jsem lp Petra Kostalova (ta byla u me minule a pujcila mi ty stribrny), ale jeste mi neodepsala. Zaroven si pohravam s myslenkou, ze je koupim a zavolam pani ze silvrette, ze je tam manzel u ni vyzvedne dneska..
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIMCIIQ: Mas sebou ty stribrne? Zkus zatim mazat kokosakem. A zavolej si domu hned tu lp. At vis, zes zkusila vse.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    GOLDBERRY: v noci jsem sla pro prikrm a hrozne to obulela, ten pocit neschopnosti.. jenze ja uz zas brecim bolesti pri kazdym prisatim.. tady kazdej, ze je prisatej dobre a ze je vse ok.. fakt nechapu, kde je problem..
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    SIMCIIQ: Proc? Kdyz uz je to takhle komplikovany a bolestivy, nebylo by i tomu diteti lip s UM, ale zato s mamou v pohode? (Mluvim o tom,co popisujes u prvniho). Drzim samozrejme pesti, at se to srovna, ale pres mrtvoly bych byt tebou nesla, starsi te potrebuje imho vic, nez mladsi MM.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KATIA: jasne.. diky

No asi stejne zkusim jeste nejakou mamilu.sk v mym okoli.. to je minimun, co pro to mohu udelat a muze mi to pomoci..
    KATIA
    KATIA --- ---
    SIMCIIQ: nějak takhle, ale musel jít fakt zespodu, jak měl hlavu trochu z boku, tak to táhlo https://goo.gl/images/Fgqcgv
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KATIA: nechapu, ted zkousim klasika sedim nohy krizem a prso zeshora jakoby na madonu.. tu jsem jeste nezkousela, ale nemuzu praktikovat casto..
    KATIA
    KATIA --- ---
    SIMCIIQ: bez UM je to ideál, ale aby trpěli všichni okolo... to fakt nemá význam. a s dvěma malejma děckama, je na čase předkládat priority... lepší si je oba užít v klidu s UM, než s nervama atp
    KATIA
    KATIA --- ---
    SIMCIIQ: na boku mě to třeba šíleně táhlo, to jsem vůbec nemohla. zachránila mě pozice z boku, dost složitě jsem si dítě podkladala polštářema, aby šlo jakoby spodem pod prsem, takže bere hlavně spodek dvorce a to bylo fakt v pohodě, u toho se mi ragady zahojily a pak si to už celé sedlo a mohla jsem kojit "normálně".
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KATIA: ja byla hrozna fasistka proti UM.. nu s jednim ditetem na krku neni cas na hrdinstvi, ale rada bych to zas dokazala a prikrm nedala :)
    Kojim kuzi na kuzi, riccinus, birell, prikladam casto, ale nemuzu furt, kdyz mam bradavky uz s krvavo tupkou :(
    KATIA
    KATIA --- ---
    SIMCIIQ: to je fakt brzo. snaž se si to ulehčit, jak můžeš, snad to bude za pár dní v pohodě a dáte to ;-) UM je v rezervě vždycky ;-)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Polohy jsem zacala stridat dnes, kdy to uz teda dost boli.. jedu v noci vleze na boku, pres den v pololeze a polosede (mam asi 3 cm sesiti, tak uplne sedet taky nejde)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KATIA: jako je to teprve 3ti den po porodu, ja vim, je to brzo, ale nejak na me doleha strach z toho pekla, ktere jsem prozivala a nejak si rikam, ze to uz asi nezvladnu prozit znovu s malym ditetem na krku (dcera rok a pul)..
    KATIA
    KATIA --- ---
    SIMCIIQ: mně přišlo, že ty novorozenci jsou prostě malí a chtě nechtě nevezmou tu bradavku pořádně do pusy. jinak mi nejvíc pomohlo střídat polohy, po pár dnech se to srovnalo a dobrý...
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SRUBKA: se starsim ditetem jsem si prosla kojo peklem, ktere by ustala maloktera maminka.. chybel mi kus bradavky, prsa zkrvavena, plac u kazdyho kojeni a toto vse pul roku.. samozrejme se u me vystridaly lakt.poradkyne z mamilly a rekla bych, ze jsem vyzkousela vsechno mozny na trhu.. pak se to nejak ustalilo diky str. klobouckum (3/4 roku jsem musela nosit stribrne kloboucky).. pred pul rokem mala prestala chtit prso..
    Tak jsem trosku doufala, ze jako jsou uz z oceli a ono asi ne.. jedno prso uz ma krvavou tupku a to prikladam hydrogel hned.. malej ma od jeho segry super tah a umi sat.. ona neumela sat a byl to celkove boj.. on je uplny savec, krasne hned klove atd.. jen ty moje prsa :(
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    SIMCIIQ: Takovy muj postreh z tandemoveho kojeni: Nejde mozna jen o zvykla prsa. Je to i o novorozenci, ktery se to kojeni uci. Aspon tak ze sve zkusenosti usuzuji. U starsiho ditete me soubezne kojeni nebolelo, u mladsiho treba prvni dva, tri dny docela jo. Stacilo davat si pozor na spravne prikladani a brzy zaclo sosat bezbolestne. At je to brzy dobry!
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Pekne me zas boli kojeni.. to bylo teda naivni myslet si, ze kdyz jsem pred pul rokem kojila, budou si to ty prsa pamatovat.. :(
    DASIK
    DASIK --- ---
    KATIA: Mě říkala doktorka při zavádění příkrmů, že pokud sní míň než cca 100 g, mám ještě dokojit. Jinak kojím většinou 1x dopoledne a 1x odpoledne mezi příkrmy + před spaním a v noci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam