• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PISISKVOR: díky za tip, kouknu se na to!
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PETEKKA: 100% to k necemu je.
    pokud mas cas cist, v "Aha rodicovstvi - sourozenci" najdes spoustu konkr. tipu jak s tim nalozit uz v dobe tehotenstvi. koukni na to, treba te to oslovi
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SIMCIIQ: jasný... je fakt, že na příchod prvorozené jsem se taky velice připravovala, těšila, představovala si to, atd atd a pa,k když nám opravdu vstoupila do života, byl to pro nás všechny obrovský převrat, který jsem si neuměla představit ani v tom nejdivočejším snu... takže malé dítě na tu změnu asi rodič těžko připraví,,..
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETEKKA: jinak tedy ještě technická... jak sleduju těch diskuzí víc, nevšimla jsem si, že jsem v té o kojení. Vedle v "psychice" se obdobné téma probírá taky a mělo to patřit tam. Pardon.)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PETEKKA: ja az v poslednim mesici, zacala rikat, ze braska prijde a ze pujdu do porodnuce a chvili se neuvidime a pak privedu brasku.. hysteraky mame stejne :))
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PETEKKA: masivne, opravdu masivne a vedome, nemas predstavu jak moc (troufam si rict, ze mam v tomto smeru nastudovano, a taky jsem dostala par tipu od skvelych zen tady z nyxu).
    zaroven ne prilis dopredu, aby to nevzbuzovalo uzkost z ocekavani neceho, co prijit ma, ale stale to neprichazi.
    na nektery veci se muzes maximalne pripravit, ale pokud jde o maly dite, kterymu do te doby akcni a pritomnou maminku bere nejdriv nadmiru vycerpavajici tehotenstvi, a nasledne mimino, tak nektery veci proste predem neosetris a nezbyde ti nez se opet masivne a vedome (=aby neujely nervy) vyrovnavat s nasledkama a to starsi dite u toho nezmrzacit (emocionalne; no, nekdy i fyzicky:D). ale to nebude zadny pravidlo, neboj, urcite v tom hraje roli i povaha a temperament toho starsiho (tusim jsi taky v ocekavani + uz 1 mas, ze?). btw ja jasne vidim, ze kdyby ten vek. rozdil u nas byl mensi nez toho 2,5r, mozna i ten pulrok by stacil, bylo by to ted uplne jiny.
    MYJKA: dik:)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Nabízí se otázka, jak jste své děti připravovaly na příchod sourozence?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: Mne to nemusis vysvetlovat. Prosla jsem a prochazim si podobnym od zari (aktualne 4m a 2 a ctvrt). A obe kojim, takze masakr. :) jen informuju o rizikach dudliku.
    V kazdem pripade neboj. Ono si to fakt sedne i kdyz je to strasne klise. Zkus uzivat magnesium. Mam tip na i-treonat od dr. Mercoly.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PROMETHEA PROMETHEA: diky moc za tipy.
    MYJKA: tj no, ale kdyz uz tyden v kuse spis prumerne 1-3h, nabidla bys klidne panaka, jen at uz je chvili klid:) unava je 1 vec, 2. vec je psychika; toho casu jsem uz slusne rozlozena z toho, jak intenzivne a hlasite mne dava 2,5r batole najevo svoje zraneni z prichodu sourozence (tahne se uz od tehotenstvi, avsak po porodu tak nejak v souladu s ocekavanim nastal ultrahyperkvalitni shitstorm), ze musim trochu posunout priority, aneb bud ohrozim kojeni dudlikem nebo nekdo prijde o zivot. a nebo taky jedne noci bosa, v kojici kosili s obnazenyma kozama, blijancem ve vlasech a za nelidskyho revu zmizim v zasnezenych lesich. na uzde me drzi jen vedomi, ze 6n a s tim spojeny hormonalni emo, jinak uz o mne mozna pisou na idnesu haha
    no nicmene, 1 noc jsem ji tim dudlikem trapila a stejne ho nechtela, takze v tomto smeru problem solved.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: kdyžtak kdybys kojila dlouho a chtěla si k tomu z dlouhé chvíle něco přečíst googli “clusterfeeding”
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PISISKVOR: jak to popisujes, tak bych asi fakt zkusila pozorovat, jestli jí. Poznáš to podle toho, že se dělá boule před ušima, aneb vidíš tam na čelisti, že polyká. Pak můžeš zkusit vždycky když začne vytuhávat ji trochu probouzet, aby neusnula hladová jen co ji kojení zmůže aby se za půlhodiny vzbudila zase hladová, že jako cože, kde je prso. Ale u 4-denního bych teda taky ještě moc neřešila, kolem 10.dne a pak ještě několikrát nárazově v 6-ti nedělí je velký rozkojovací spurt, to jsem seděla hlavně večer a jen a jen kojila...a už chtěla s kojením seknout. Pokud to chceš vydržet, měj na mysli, že je to vždycky otázka 2-3 dní než si to sedne.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Dudlik ti muze kojeni pokazit.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: Chovani tveho ditete a tebou nabizene kojeni mi na ctyrdenni detatko prijde uplne v poradku. I podudlavani je dulezite na tvorbu mleka.
    Kojeni na pozadani znamena, ze aktivne nabizis prso na hlad/nepohodu a co ja vim co. Mam ctyrmesicni a nabizim cca co hodinu, kdyz je uknourana, tak taky. Bud si da nebo neda.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SIMCIIQ: nejak podobne, jak ti rekla LP
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PISISKVOR: mam to nejak podobne, kojim pres den cca 2-3 hodiny a v noci se treba vcera 3x prisal po hodine a dneska po 3 hodinach..
    Dcera se prisavala velmi spatne, tam jsem na dudlik ani nepomyslela, malej je krasny savec. Parkrat uz podudlal, ale cekam az se daji prsa uplne do pohody ( ted je to uz tak na pul, kloboucky zabraly juchu ) a pak mu ho dam.. i me LP rekla ( s temi z porodnice dokonce 3 LP), ze u nej dudlik problem nebude, je to savci kral :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PISISKVOR: osobní zkušenost - zvaž, co zvládnou bradavky :-) jinak mi přijde, že ze začátku si to hodně sedá, může to být dost intenzivní a pak to přejde...taky jde o pořádný rozkojeni - když moje dítě vydrží déle, tak dokáže i opakovaně mlíko spustit. lépe se mi osvědčilo u druhého dat mu fakt častěji a déle, ale kromě začátku prsa zvládaly, navíc dudlík nechtěl...(ale tak často jako ty sem nekojila, třeba po hodině... a max tu hodinu).
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    PISISKVOR: Pokud se dobre prisava, nacpala bych ji ten dudlik.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    prosim vas, co je vlastne to kojeni "na pozadani"? vztahuji se pod to i situace, kdy treba z 3h useku 2,5h prokojim, nebo to je uz pleteni si bice (jde o 4 dny stare decko)?
    o co mne jde - tak nejak prokojim cely noce. z casti je to seriozni krmeni, z casti takovy to podudlavani s vetsima prestavkama (ale porad zda se ze polyka) a asi z nejmensi casti je to vylozene jen fce dudlik, kdy pocucava bradavku (tezko ten pomer hodnotit nejak presne, ale asi takto mne to prijde nejbliz realite). jeden z prikladu takove noci - v 11 se vzbudi na kojeni, po nejake dobe definitivne odpadne (treba do hodinky?), po par minutach si zacne cucat rucky, otvirat papuli a kdyz nic (pochovani atd. nestaci, dudlik jsem zatim nezkousela), tak breci. takze dostane prso no a takto jsem sto (zatim) jet v urcitych intervalech treba od te 11 az do 5 rano (takze treba naspim dve hodiny za celou noc, pres den spat nemuzu). je to moje prvni ciste kojici zkusenost, takze nemam paru.
    LP na to ze pry bacha, ze na napucnuti ji staci i tech 15min a nemusim se obavat, ze to je z hladu, ze to je potreba kontaktu atd. ode dneska chci zkusit pohlidat intervaly kdy se fakt naji, a mezitim proste ponosit a dat ten dudlik, me osobne dudlik nijak nedrasa.
    ale co pres den? stridaji si intervaly kdy pospi, s intervalama, kdy zase probehnou treba 3h ze kterych vetsinu je na prsu. vsimla jsem si (vyzkouseno zatim 1 den takze nic jistyho), ze by to mohlo jit poresit satkonositkem, ve kterym se zjevne ta potreba kontaktu naplni, protoze chrni a prsa se nedozaduje. nepovazuju to ale za reseni, parkrat za den ok, ale nelze takto stravit celej den (fyzio. duvody u nas obou).
    nevim jestli z toho popisu je uplne patry o co mne jde...:) formulovala bych to asi tak, jestli se priklanite spis k tomu, ze takovy minimiminko by alespon pres den melo prso dostat kdy je libo a na jak dlouho je libo, nebo je vhodny postupne zacit dodrzovat nejaky intervaly mezi kojenim a jinak dat treba ten dudlik, pokud o nej bude zajem? osobne mne prijde uplne automaticka prvni varianta, ale s prvnim deckem jsme to rezimove dost projeli (minen hlavne rezim spanku) a slova LP pri dnesni navsteve me primely zamyslet se nad tim, zda to mam nechat plynout nebo se od zacatku pokouset o nejakej system (hlavne s batoletem v zadech se mne bude tezko kojit hodiny a hodiny v kuse). LP rikala ze pres den staci cca co 2h, v noci 3 (zadny pravidlo, jen tak pro predstavu)
    diky
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    daruji nerozbaleny Medela suplementor http://www.medelabreastfeedingus.com/...l-nursing-system-sns-with-80-ml-collection-container-sterile
    a jednou pouzity, ale peclive proplachnuty Medela suplementor
    Medela Suplementor
    https://medela.cz/krmeni/48-medela-suplementor-
    muzu zaslat i postou
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MYJKA: jo ja o tom chvili premyslela, ale nakonec jsem se na to vyprdla, kvuli vsem komplikacim, ktere me i malyho provazely od porodu.. uvidime zitra, to uz bych revers podepsala.. zloutenka slabne a zustavat tu jen kvuli vaze je zbytecny..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam