• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    SANCHA: jj ja si taky myslim, jen jsem z toho byla nejaka vypleskla rano.. A behem dne dneska krasne sala.. On byl schopnej bejt na koze i hodinu a pul tak to ted je tezsi srovnani :) dekuji :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    NUDLINEK: Mně taky přišlo v porovnání se starší, že mimino pije strašně málo ale stačilo mu to. Je to asi v pohodě
    KATIA
    KATIA --- ---
    NUDLINEK: nemá třeba trošku žloutenku?
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    MYJKA: jo ja jsem asi fakt zbytecne ted jenom z toho na nervy.. jsem se dneska realne zhodnotila :D dekuju :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Jo a ma skoro 8kg v necelych 5m, tak i hezky roste. :D
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    NUDLINEK: Jo, druha neni tak kojici jak prvni (taky kojim obe). Mam vzdy pocit, ze se koji malo casto a ma dlouhe pauzy. Ale cura a kasi dost a je spokojena, tak neresim. :)
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    jdu si sem pro uklidneni, jestli nejsem nahodou hystericka, pripadne pro radu :)
    syna jsem kojila doted 20 mesicu a kojim i po narozeni mladsi, je ji tedy aktualne sest dni.. kojim ho jen tak dvakrat denne na moment a pred spanim vecer..

ale! nase mala Josefina je proste proti nemu nesavec.. nevim, zda si to jiz nepamatuju, ale na sestidenni miminko mi to prijde ze vetsinu casu spi a musim ji na kojeni budit, coz by bylo ok.. ale po trech az peti minutach u prsa usina.. mam nastudovanou techniku, pauzu v brade, slysim jak polyka, ale proste se prisaje, parkrat cucne a bud kouka a prd nebo za chvili zase podudla, no a takhle vetsinou maximalne kojim pet minut..
    pak se ji snazim budit a zase tak tech pet minut vydrzi.. pocuranych plen i pokadenach mame dost, jen mi prijde ten interval prilis kratky.. nechavala bych ji se kojit kdykoliv to jde, ale vetsinu casu pres den i v noci spi..

tak budim cca po dvou hodinach, kdyz je naahodou vzhuru hodinu tak furt nabizim.. meli jste nekdo z pocatku taky takoveho klidneho novorozence ktery dost spal? k pediatrovi jdeme az v pondeli, tak jsem zvedava kolik pribere..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    K ránu kojení jako náhrada dudlíku, jinak řev...kojim jen proto, aby nevzbudila starší sestru. Kojit klidně budu dál, ale tohleto fakt ne...začíná mi z toho být špatně. Tipuju zuby, ale co s tím?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PISISKVOR: díky za tip, kouknu se na to!
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PETEKKA: 100% to k necemu je.
    pokud mas cas cist, v "Aha rodicovstvi - sourozenci" najdes spoustu konkr. tipu jak s tim nalozit uz v dobe tehotenstvi. koukni na to, treba te to oslovi
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SIMCIIQ: jasný... je fakt, že na příchod prvorozené jsem se taky velice připravovala, těšila, představovala si to, atd atd a pa,k když nám opravdu vstoupila do života, byl to pro nás všechny obrovský převrat, který jsem si neuměla představit ani v tom nejdivočejším snu... takže malé dítě na tu změnu asi rodič těžko připraví,,..
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETEKKA: jinak tedy ještě technická... jak sleduju těch diskuzí víc, nevšimla jsem si, že jsem v té o kojení. Vedle v "psychice" se obdobné téma probírá taky a mělo to patřit tam. Pardon.)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PETEKKA: ja az v poslednim mesici, zacala rikat, ze braska prijde a ze pujdu do porodnuce a chvili se neuvidime a pak privedu brasku.. hysteraky mame stejne :))
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PETEKKA: masivne, opravdu masivne a vedome, nemas predstavu jak moc (troufam si rict, ze mam v tomto smeru nastudovano, a taky jsem dostala par tipu od skvelych zen tady z nyxu).
    zaroven ne prilis dopredu, aby to nevzbuzovalo uzkost z ocekavani neceho, co prijit ma, ale stale to neprichazi.
    na nektery veci se muzes maximalne pripravit, ale pokud jde o maly dite, kterymu do te doby akcni a pritomnou maminku bere nejdriv nadmiru vycerpavajici tehotenstvi, a nasledne mimino, tak nektery veci proste predem neosetris a nezbyde ti nez se opet masivne a vedome (=aby neujely nervy) vyrovnavat s nasledkama a to starsi dite u toho nezmrzacit (emocionalne; no, nekdy i fyzicky:D). ale to nebude zadny pravidlo, neboj, urcite v tom hraje roli i povaha a temperament toho starsiho (tusim jsi taky v ocekavani + uz 1 mas, ze?). btw ja jasne vidim, ze kdyby ten vek. rozdil u nas byl mensi nez toho 2,5r, mozna i ten pulrok by stacil, bylo by to ted uplne jiny.
    MYJKA: dik:)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Nabízí se otázka, jak jste své děti připravovaly na příchod sourozence?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: Mne to nemusis vysvetlovat. Prosla jsem a prochazim si podobnym od zari (aktualne 4m a 2 a ctvrt). A obe kojim, takze masakr. :) jen informuju o rizikach dudliku.
    V kazdem pripade neboj. Ono si to fakt sedne i kdyz je to strasne klise. Zkus uzivat magnesium. Mam tip na i-treonat od dr. Mercoly.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PROMETHEA PROMETHEA: diky moc za tipy.
    MYJKA: tj no, ale kdyz uz tyden v kuse spis prumerne 1-3h, nabidla bys klidne panaka, jen at uz je chvili klid:) unava je 1 vec, 2. vec je psychika; toho casu jsem uz slusne rozlozena z toho, jak intenzivne a hlasite mne dava 2,5r batole najevo svoje zraneni z prichodu sourozence (tahne se uz od tehotenstvi, avsak po porodu tak nejak v souladu s ocekavanim nastal ultrahyperkvalitni shitstorm), ze musim trochu posunout priority, aneb bud ohrozim kojeni dudlikem nebo nekdo prijde o zivot. a nebo taky jedne noci bosa, v kojici kosili s obnazenyma kozama, blijancem ve vlasech a za nelidskyho revu zmizim v zasnezenych lesich. na uzde me drzi jen vedomi, ze 6n a s tim spojeny hormonalni emo, jinak uz o mne mozna pisou na idnesu haha
    no nicmene, 1 noc jsem ji tim dudlikem trapila a stejne ho nechtela, takze v tomto smeru problem solved.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: kdyžtak kdybys kojila dlouho a chtěla si k tomu z dlouhé chvíle něco přečíst googli “clusterfeeding”
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PISISKVOR: jak to popisujes, tak bych asi fakt zkusila pozorovat, jestli jí. Poznáš to podle toho, že se dělá boule před ušima, aneb vidíš tam na čelisti, že polyká. Pak můžeš zkusit vždycky když začne vytuhávat ji trochu probouzet, aby neusnula hladová jen co ji kojení zmůže aby se za půlhodiny vzbudila zase hladová, že jako cože, kde je prso. Ale u 4-denního bych teda taky ještě moc neřešila, kolem 10.dne a pak ještě několikrát nárazově v 6-ti nedělí je velký rozkojovací spurt, to jsem seděla hlavně večer a jen a jen kojila...a už chtěla s kojením seknout. Pokud to chceš vydržet, měj na mysli, že je to vždycky otázka 2-3 dní než si to sedne.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Dudlik ti muze kojeni pokazit.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: Chovani tveho ditete a tebou nabizene kojeni mi na ctyrdenni detatko prijde uplne v poradku. I podudlavani je dulezite na tvorbu mleka.
    Kojeni na pozadani znamena, ze aktivne nabizis prso na hlad/nepohodu a co ja vim co. Mam ctyrmesicni a nabizim cca co hodinu, kdyz je uknourana, tak taky. Bud si da nebo neda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam