PETEKKA: radit nemuzu, jen moje zkusenost - mela jsem to uplne stejne.
pritom dite vypaseny, tlustoucky a jeste ke vsemu to mliko blilo, jak bylo preplneny (normalne se brutalne nakojilo, pak z neho krapet odteklo doslova jak z preplnenyho kanalu a chvilicku na to uz se kojilo znova - chtelo, ja mu to necpala; takto se "prepijelo" cely sestinedeli, pak se to bliti srovnalo, ale decko se kojilo zavodne i nadale). takze z castyho kojeni bych ja osobne urcite nevyvozovala, ze ma nutne hlad (je spokojeny? jestli jo, tak at pije co hrdlo raci, ne?)
a neni to tak davno, co jsem sem psala dotaz ohledne cetnosti kojeni v 6m, kdy se kojila bezne cca 10x denne, takze taky zhruba po 2h (nekdy po 1h, pak trosku delsi pauza, v noci obvykle 2-3h pauza). prislo mi to nejak casty, na tak velky dite (hlavne jsem uz chtela trochu z domu), i muz na to tehdy koukal co je, ze se koji snad co hodinu (a taky ze jo). trvalo to mozna i par tydnu, a az ted, okolo osmyho mesice, se to zacina prodluzovat.
ja bych to vubec neresila, pokud mas dite spokojeny. me to celkem vyskolilo. mame totiz tabulkovou pediatru, ktera si hrozne zaklada na takovych tech prepoctech vek/prirustek a z toho vyvozuje, jak casto bych mela kojit. takze v dobe, kdy jsme resili to bliti, mne spocitala, ze dite by melo vydrzet alespon 1 petihodinovej cyklus bez kojeni za den, pry aby si odpoclo zazivani a CNS (a to bylo prosim pekne stopro jeste v sestinedeli!). to jsem se normalne zasmala.