• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KATIA
    KATIA --- ---
    SRUBKA: ja bych řešila se svou gyn
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    Nekdo prosim konkretni tip/kontakt, na koho se obratit kvuli rychle konzultaci slucitelnosti kojeni a leku, ktere jsem dostala? V pribalaku napsano, ze kojit nemam. Ale vime, jak to byva v realu, tak to chci jeste s nekym znalym prokonzultovat, nez kojeni odepru (dite 16 mesicu).
    SHERIMOON
    SHERIMOON --- ---
    KLAIR: to samý. dcera za chvíli dva roky. v posledním půl roce totální zavislák, kdykoliv a pořad. lezla do výstřihu a tahala, dokud nenašla. a hlavně třeba cucala a u toho si chtěla číst nebo mi rajtovat na klíně a tak. už mě to hrozně štvalo
    omezila jsem to jenom na kojení v noci, ráno a polední šlofík a během dvou dnů v klidu pochopila. díky bohu
    DISONANCE
    DISONANCE --- ---
    KLAIR: muzu jenom pridat svoji zkušenost. Syn si okolo 18 m zacal behem dne natolik nevybirave vynucovat prso (kdykoliv, kdekoliv, pri jakemkoliv sebemenším stresu), ze jsem byla nucena uplne zrusit denni kojeni a nechala prso jenom na usinani a probouzeni. Strašně se mi ulevilo. Dite to vzalo v pohode.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    KLAIR: Synovi budou dva roky, zuby má už dlouho všechny venku, ale vyžaduje mléko častěji, když je v nepohodě - spruty, horké počasí, nějaké bolístky, manžel na služebce... Někdy jen jednou denně, někdy jede i 6x- teda, vzhledem k tomu, že jsem těhotná, tak to vydržím max 5 - 10 minut, ale stačí mu to a je pak spokojený, v noci krásně spí, když chce moc často, zjišťuju, co v tom je, většinou to během dne objevím a kompezuji vhodněji (bolest, žízeň, chuť na "něco", táta....).

Jo a taky hodně pomáhá navázání do šátku nebo společné "poobědové spaní".
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Tak tim bych mozna zacala. Kojeni te stresovat nemusi. :) ja a spousta jinych zen, jsme pri kojeni otehotnely. Ale casto muze byt kratka druha faze cyklu a i kdyz ovulujes a vajicko je oplodnene, kvuli kratke lutealni fazi nestihne uhnizdit a driv prijdou mesicky. Ja na prodlouzeni brala sarapis plus a magne B6 a do dvou mesicu jsem byla tehotna. Do te doby jsem mela LF pouhe 4 dny.
    Jen je dobre pomoci symptotermalni metody zjistit, zda teda ovulace probiha a jak dlouha LF je.
    Nemusi se prestat kojit ani kojeni omezovat a stresovat se tim.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MYJKA: nevím, nehlídám, nevím, co to je za fázi.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: A ovulujes? Hlidas si cyklus pomoci symptotermani metody? Mas dostatecne dlouhou lutealni fazi?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MYJKA: ano. už půl roku
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Menzes uz mas nebo ne?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MYJKA: zuby mu lezou.....

akorát že mně to štve, protože si tak jako říkám, že bych ráda otěhotněla a to neustálé kojení tomu moc nepomáhá. A jsem z toho už unavená, protože se kvůli tomu v noci budí. Když jsme venku, není to problém. Problém je noc a bytí doma. Ale doma být taky aspoň občas musíme.... a když se nekojí doma, vynahrazuje si to přes noc.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KLAIR: nemam zkusenost s kojenim do tohoto věku, ale u nás se, tedy u nekojených dětí, pravidelně zvyšovala potřeba mléka právě když rostly zuby. A to dožadování bylo fakt vehementní (takže já byla ráda, že předmětem “sporu” není moje tělo), ale flaška s mlíkem( ale to je tu mírně OT)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Bude to jen obdobi. Nelezou mu zuby? Jestli to boli, hlidej prisati a opravuj ho. Zkus treba domluvit pravidla, ze jenom chvilku. Pripadne pomaha pres den hodne aktivit, byt venku. :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    synek 20m se začalvýrazně víc dožadovat prsa. Už předtím byl docela závislý, ale to, co předvádí teď, to je hrozný. Občas i během dne mne tahá na postel a snaží se mne položit, dělá "hají", abych ho nakojila.... Jenže já bych ráda kojila ráno a večer, tohle už je moc, vadí mi to, trochu mne to bolí. Ale říkám si, jestli to strašně moc nepotřebuje... nemáte zkušenost? radu? POvzbuzení?
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    PISISKVOR: ja vubec nevim, zkusim to spocitat, on se totiz na me lacne nevrha, ale ja sama mu cpu prso, kdykoliv uznam, ze se mi hodi klid :)))
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: K zubari muzete vsichni spolu a tam dle potreby muzes kojit.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    PISISKVOR: JJ, na prevenci se mnou chodí a asistuje z klína, na ošetření se mnou jezdí babi a jdou se projít :)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    LAUDAM: tak to je husty:D (jj, taky taham vsude v nositku, akorat ted musim autem mezimesto k zubarovi, takze stravnik zustane doma o hladu pac neni zbyti)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    PISISKVOR: Necelé 2 roky a některé dny klidně i 15x/den, někdy 1x/den - podle nálady, nemoci, spurtu ... mládě se mnou cestuje v šátku a zatím v klidu i u státnit, přednáškách, zkouškách, v práci :D
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    JULIANNE: Teda holka, ty to máš propočtený....pořádně jsem to nikdy neřešila, krom těch "pudinků", prostě malej se kojil na požádání a jedl dle potřeby, doteď to tak má (za chvíli 2 roky). Jí a pije, když má potřebu, kojí se také tak. Dostává pestrou stravu a kdykoli má po ruce pití i sváču. Pije brčkem a pohoda - voda mu nejede, tak pije studený ovocný čaj, občas mi upije jiný. Dítě ví, kdy má hlad a žízeň, moc bychto nelámala přes koleno a dala prckovi prostor. Někdy se vrátí ke kojení s mladším sourozencem, někdy začnou jíst příkrmy pořádně až v roce a déle....pokud dobře prospívá a roste....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam